Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Μάγεψε το Λύκειο Ελληνίδων στο μακρινό Σύδνεϋ

 
Με τις καλύτερες εντυπώσεις γύρισαν από την μακρινή Αυστραλία τα 25 μέλη της αποστολής του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας. Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου (συνολικά 52 μέλη της Ελληνικής Αποστολής) ταξίδεψαν στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας προσκεκλημένοι από το Λύκειο Ελληνίδων Σίδνεϋ για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την στρατιωτική βοήθεια των αυστραλών στην Καλλίπολη. Τα χορευτικά συγκροτήματα Καβάλας και Λήμνου με την ορχήστρα Μπάντα Τέτοια από την Καβάλα μάγεψαν το κοινό σε όλες τους τις εμφανίσεις και ξεσήκωσαν τους Έλληνες της παροικίας Σίδνεϋ που τους καταχειροκρότησαν.



 Η αποστολή των 52 μελών έφτασε στο Σίδνεϋ 1η Μαρτίου 2015. Οι οικογένειες που φιλοξένησαν 15 μέρες στα σπίτια τους, τους Καβαλιώτες και Λημνιούς, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αφού τους έκαναν να νοιώσουν τόσο οικεία για να μην τους λείψει τίποτα από την Ελλάδα που είχαν αφήσει πίσω τους. Με περισσή φροντίδα και άρτια οργάνωση είχαν προγραμματίσει το κάθε τι για τις ημέρες της διαμονής της πολυπληθούς αποστολής από την Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να τους δείξουν τις ομορφιές του Σύδνεϋ, μιας κοσμοπολίτικης σύγχρονης πόλης με ιστορία 100 μόλις χρόνων. Παράλληλα βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι πρόβες και όλα να είναι έτοιμα για την πανηγυρική εκδήλωση.











Λίγες μέρες νωρίτερα οι πρόεδροι των Λυκείων Σύδνεϋ (Κάθι Στογιάνοβιτς), Καβάλας (Ευτέρπη Σαμαρά) και Λήμνου (Θελίνα Φιλίππου) κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο ANZAC. Στις 7 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκδήλωση στην οποία και χόρεψαν πάνω από 200 χορευτές των τριών Λυκείων (σαν μια οικογένεια) ενώ την παρακολούθησαν πάνω από 1000 θεατές. Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Χρόνη Ιωαννίδη έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Εντυπωσίασε τόσο από τις φορεσιές Σκοπέλου και Σίλι Ικονίου, όσο και από τις φιγούρες και κέρδισε επάξια το θαυμασμό όλων. Σημαντική και αξιέπαινη ήταν η φροντίδα όλων των χορευτικών εμφανίσεων των συγκροτημάτων των τριών Λυκείων Σύδνεϋ, Καβάλας και Λήμνου, του Δημήτρη και της Σταυρούλας Παπαπέτρου χοροδιδασκάλων του Σύνδεϋ, που δεν έφυγαν λεπτό από δίπλα τους και φρόντιζαν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την άψογη εμφάνιση και παρουσίαση της παράστασης στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του πόλης του Σύδνεϋ.




Τα χορευτικά συγκροτήματα Σύδνεϋ, Καβάλας και Λήμνου έδωσαν το παρόν τους και στο Lemnos Club στις 14 Μαρτίου 2015, με τις ίδιες άριστες εντυπώσεις σε μία εκδήλωση που οργάνωσε το Lemnos Club με τον πρόεδρο κ. Χαβά. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και τοπικών αρχών, ο Γενικός Πρόξενος του Σύδνεϋ κ. Κυρίμης ( ο οποίος υποδέχθηκε και την Ελληνική Αποστολή στο Γενικό Προξενείο), εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας και χιλιάδες Έλληνες που διαμένουν εκεί.




Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συντελεστές της Ελληνικής Παροικίας στο Σύδνεϋ με πρώτες όλες τις κυρίες του ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Σύδνεϋ και την Πρόεδρο Κάθι Στογιάνοβιτς που εργάστηκαν αδιάκοπα εδώ και μήνες για την άρτια διοργάνωση του Concert για τα 100 χρόνια ΑΝZAC, 1915-2015 KallipoliLemnos, καθώς και στην Ελληνική Κοινότητα, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, το Lemnos Club. Μία κορυφαία παράσταση για την οποία θα μιλούν για πολύ καιρό οι Έλληνες της Παροικίας στο Σύδνεϋ. Τα μέλη της αποστολή του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας επέστρεψαν αργά το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2015 με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη για τις αξέχαστες στιγμές που έζησαν στην Αυστραλία και με δεκάδες νέους φίλους, στις οικογένειες των οποίων διέμειναν όλες αυτές τις 15 μέρες. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη κατά την ημέρα της αποχώρησης και δεν ήταν λίγοι αυτοί που δάκρυσαν αποχαιρετώντας τις οικογένειές τους. Ευχήθηκαν όμως καλή αντάμωση στην Ελλάδα και στην Καβάλα που θα μας επισκεφθούν τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύδνεϋ φέτος το καλοκαίρι.

Love you all!!!