Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Financial Times: Η Ευρώπη γυρνάει την πλάτη της στην Ελλάδα "Το να επιτρέψει η Ευρώπη μια ανθρωπιστική κρίση σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ θα ήταν εξωφρενικό", σχολιάζει σε άρθρο της η οικονομική εφημερίδα

Financial Times: Η Ευρώπη γυρνάει την πλάτη της στην Ελλάδα
Στον κίνδυνο που υπάρχει να προκληθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανθρωπιστικής φύσης στην Ελλάδα εξαιτίας της ενέργειας της Αυστρίας και των συμμάχων της στα Βαλκάνια να σφραγίσουν τα νότια σύνορά τους, αναφέρεται άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στους Financial Times με τίτλο: “Η Ευρώπη γυρνάει την πλάτη της στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες”.

Το άρθρο ξεκινά με την προειδοποίηση στην αρχή της χρονιάς του προέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ότι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17 Μαρτίου πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μια λύση για την προσφυγική κρίση που θα αφορά όλη την ΕΕ, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν “σοβαρές συνέπειες” με την έναρξη του καλοκαιριού και την αύξηση των προσφυγικών ροών. Ωστόσο, σημειώνει, “η προειδοποίησή του αγνοήθηκε σκοπίμως από κυβερνήσεις της ΕΕ” που προτίμησαν να αναλάβουν μονομερώς δράση παρά να κάνουν τη συλλογική προσπάθεια που επείγει.

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερα κράτη-μέλη παραμέρισαν τη ζώνη Σένγκεν και ενήργησαν μονομερώς, υπογραμμίζεται στο άρθρο της FT. Το πιο εντυπωσιακό ήταν όμως, όπως επισημαίνεται, ότι η Αυστρία, η οποία υποστήριζε κάποτε σθεναρά τη συλλογική στάση της ΕΕ, ένωσε τις δυνάμεις της με 9 γειτονικές χώρες για να επιβάλει συνοριακούς ελέγχους που θα σταματούν τους πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρώπη από την Ελλάδα και ακολουθούν τη “διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων”.

“Αυτό που είναι πολύ πιο ανησυχητικό”, παρατηρεί η εφημερίδα, “είναι ότι η ενέργεια της Αυστρίας και των συμμάχων της στα Βαλκάνια δημιουργεί τον κίνδυνο πρόκλησης κατάστασης έκτακτης ανάγκης ανθρωπιστικής φύσης στην Ελλάδα”, και υπογραμμίζει: “η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την παροχή καταλύματος σε 70.000 πρόσφυγες, αλλά περισσότεροι από 2.000 φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα»”.

“Η δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα καθίσταται ακόμη μεγαλύτερη καθώς, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, η χώρα παλεύει τώρα με την τιμωρητική δημοσιονομική λιτότητα που της επιβλήθηκε με την περσινή συμφωνία διάσωσης”, αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας FT.

Ακόμη και καθυστερημένα, οι κυβερνήσεις της Ευρώπης πρέπει να συνειδητοποιήσουν πού οδηγεί αυτή η κατακερματισμένη απάντησή τους, προσθέτουν οι FT, υπογραμμίζοντας ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί από την υπόλοιπη ΕΕ να γίνει ένα αμπάρι για μετανάστες ή, όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, 'μια αποθήκη ψυχών'. Αντ' αυτού, το μπλοκ θα πρέπει να υιοθετήσει την συλλογική προσέγγιση που εισηγήθηκε ο Τουσκ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ”.

“Στις 17 Μαρτίου πρέπει να εφαρμοστεί το σχέδιο κατανομής των 160.000 προσφύγων, που βρίσκονται τώρα στην Ελλάδα και την Ιταλία, στις χώρες-μέλη”, επισημαίνει η εφημερίδα. “Τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ χρειάζεται να ενισχύσουν τους μηχανισμούς καταγραφής των νέων αφίξεων. Η Ελλάδα και η Τουρκία θα πρέπει να ρίξουν το βάρος τους στην αποστολή του ΝΑΤΟ να αποκλείσει τις διαδρομές που ακολουθούν οι διακινητές στο Αιγαίο. Μακροπρόθεσμα το μπλοκ χρειάζεται να κάνει μεγαλύτερες προσπάθειες για τον επαναπατρισμό των οικονομικών μεταναστών που δεν πληρούν τα κριτήρια για τη χορήγηση ασύλου. Επίσης χρειάζεται να προσφερθεί μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο, που φέρουν το φορτίο της προσφυγικής κρίσης”, σημειώνει.

“Σε μια εποχή που ανθεί το αίσθημα λαϊκισμού στην ήπειρο, ο εύκολος πειρασμός για πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες είναι να κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν μακριά από το έδαφός τους τους πρόσφυγες και να αφήσουν το πρόβλημα στους γείτονές τους. Όμως το να επιτρέψει η Ευρώπη μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, θα ήταν εξωφρενικό. Θα ήταν μια προσβολή για τις αξίες και τα ιδεώδη του μπλοκ και θα προκαλούσε αμετάκλητη ζημιά στη φήμη της ΕΕ”, καταλήγει το άρθρο γνώμης των FT.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η διάλυση ολοκληρώνεται


Περιμένουμε το τέλος του δράματος όχι επειδή αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα, αλλά επειδή ολοκληρώθηκε η καταστροφή και δεν έχουν μείνει πια και πολλά για να διαλυθούν.


Του Γρηγόρη Νικολόπουλου

Μέσα στο 2016 θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων από την κυβέρνηση. Οχι μόνο επειδή η κυβέρνηση πιέζεται να εφαρμόσει και τα τελευταία σκληρά μέτρα που αφορούν το Ασφαλιστικό και τους αγρότες, αλλά και επειδή η φοροδοτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας έχει πλέον εξαντληθεί ολοσχερώς. Ολα αυτά τα χρόνια, από το 2009 μέχρι σήμερα, οι κυβερνήσεις αύξαναν τους φόρους για να καλύψουν τα ελλείμματα. Απέφευγαν τις μεταρρυθμίσεις και αναζητούσαν ισοδύναμα τα οποία πάντα έβρισκαν στην αύξηση των φόρων και στην οριζόντια μείωση των εισοδημάτων. Το ίδιο κάνει και η σημερινή κυβέρνηση, η οποία, αντί να προχωρήσει σε μια γενναία μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, αναζητεί ακόμη περισσότερους φόρους. Στο τραπέζι βρίσκεται η επιβολή ενός φόρου σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές αξίας μεγαλύτερης από 1.000 ευρώ, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο φόρος αυτός -όπως και όλοι οι άλλοι- είναι αντιαναπτυξιακός. Δυσκολεύει τις συναλλαγές διότι ανεβάζει το κόστος τους και όταν οι συναλλαγές δυσκολεύονται, η ύφεση βαθαίνει. Παρ’ όλα αυτά, το Ασφαλιστικό σε κάποιο βαθμό θα αντιμετωπιστεί, ίσως όχι με τον καλύτερο και πιο βιώσιμο τρόπο, αλλά έστω και με ημίμετρα κάτι θα βελτιωθεί. Με τους αγρότες ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται ότι θα τα βρει σκούρα, αλλά τελικά και σε αυτό το μέτωπο κάπου θα καταλήξει και θα μπει μια βάση για τη φορολόγησή τους, κάτι που θα έχει στο μέλλον σημαντικές αναπτυξιακές συνέπειες μέσω της δημιουργίας μεγαλύτερων και πιο οργανωμένων σε οικονομική βάση αγροτικών μονάδων. 

Με πολύ αργό ρυθμό μπαίνει μια τάξη στα πράγματα και ακόμη κι αν θεωρούμε ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με τον σωστό τρόπο και σε βάθος, τουλάχιστον αναγνωρίζονται ως προβλήματα και βρίσκονται κάποιες λύσεις για να συμμαζευτεί το δημοσιονομικό χάος. Το κακό είναι ότι με όλα αυτά τα ισοδύναμα, δηλαδή τους πολύ υψηλούς φόρους και την οριζόντια μείωση των εισοδημάτων, η οικονομία διαρκώς βυθίζεται σε νέα υφεσιακά βάθη. Και τίθεται το ερώτημα: Μπορεί να γίνει κάτι στο κοντινό μέλλον για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση; Η απάντηση είναι μεν θετική, απαιτεί όμως υπερβάσεις από την πλευρά του πολιτικού κόσμου, υπερβάσεις που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν οι πολιτικοί μας. Και ενώ απαιτούνται ομοψυχία, συναίνεση και συνεργασία για να λυθούν τα πολύ μεγάλα προβλήματα, όλοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο λουφάζοντας και ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα επανεμφανιστούν για να διαχειριστούν την ανάπτυξη. Αυτό είναι πολύ αμφίβολο αν θα συμβεί, καθώς οι πολίτες έχουν διαμορφώσει αρνητική άποψη πλέον σχεδόν για όλους, αφού όλοι, ακόμη και οι «επαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Συντήρησαν την ύφεση, υπερφορολόγησαν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αδιαφόρησαν για τους άνεργους και ενοχοποίησαν όλους πλέον τους πολίτες, χαρακτηρίζοντάς τους είτε φοροφυγάδες, είτε κακούς δανειολήπτες. Το κράτος φέρεται εχθρικά προς τους πολίτες και οι πολίτες δεν ελπίζουν πλέον σε μια καλύτερη πολιτική ηγεσία. 

Αν υποθέσουμε όμως ότι θα υπάρξει κάτω από την πίεση των συνθηκών μια σχετική συνεργασία ή έστω μια συναίνεση στη Βουλή για να αντιμετωπιστούν τα δύσκολα προβλήματα, με ποιον τρόπο θα πετυχαίναμε κάποιες σοβαρές μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε ότι στο μέλλον καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να εκτροχιάσει δημοσιονομικά την οικονομία; Για να υπάρξει μακροχρόνια σταθερό περιβάλλον για την ελληνική οικονομία, χρειάζεται να μπουν στο Σύνταγμα κάποια άρθρα που θα περιορίζουν την αυθαιρεσία των κυβερνήσεων και τελικά θα προστατεύουν τους πολίτες. Αν, φέρ’ ειπείν, έμπαινε στο Σύνταγμα ένα άρθρο που να προσδιορίζει σε ποιο ποσοστό του ΑΕΠ επιτρέπεται να φτάνουν οι δημόσιες δαπάνες, αυτό θα λειτουργούσε αναγκαστικά ως φρένο στο ενδεχόμενο μιας δημοσιονομικής εκτροπής. 

Αντίστοιχα θα μπορούσε θεωρητικά να μπει ανώτατο όριο και για το ύψος της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης, για το ύψος των συντάξεων ως ποσοστό των συνολικών δημοσίων δαπανών, αλλά και για τη σχέση μεταξύ ανώτατης και κατώτατης σύνταξης. Πολύ βασικά μεγέθη όλα αυτά, τα οποία σχετίζονται με τις δυνατότητες κάθε οικονομίας αλλά και με την κοινωνική δικαιοσύνη. Αν υπήρχαν αυτά τα όρια, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τα υπερβεί και θα εξασφαλιζόταν μια δημοσιονομική πειθαρχία που θα απέκλειε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό που οφείλεται στις πελατειακές σχέσεις και την αυθαιρεσία των πολιτικών. Τέτοιες προθέσεις, δυστυχώς, δεν υπάρχουν στον πολιτικό κόσμο. Εν πάση περιπτώσει, φέτος αναμένεται ότι τα περισσότερα από όσα η τρόικα έχει απαιτήσει θα εφαρμοστούν, καθώς αν δεν εφαρμοστούν δεν θα εκταμιεύονται οι δόσεις των δανείων μας. Και εφόσον καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, μπορεί να ενταχθούμε και εμείς στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι και να εισπράξουμε κάποια επιπλέον ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αν αυτό συμβεί και εφόσον οι τράπεζες καταφέρουν να βρουν χρήματα για να αρχίσουν ξανά να χρηματοδοτούν την οικονομία, μπορούμε να ελπίζουμε ότι από τα μέσα του 2016 θα αρχίσει κάπως να μειώνεται η αίσθηση ασφυξίας που είναι τώρα γενικευμένη. Οσον αφορά στους φόρους, ήδη έχουν διαπιστωθεί πολύ μεγάλες δυσκολίες για την πληρωμή τους, οπότε, ακόμη κι αν επιχειρηθούν επιπλέον αυξήσεις, μάλλον δεν θα αποδώσουν τίποτα. Περιμένουμε, λοιπόν, το τέλος του δράματος όχι επειδή αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα, αλλά επειδή ολοκληρώθηκε η καταστροφή και δεν έχουν μείνει πια και πολλά για να διαλυθούν.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η καταρρέουσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.....



Η καταρρέουσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έχει βαλθεί να ολοκληρώσει την καταστροφή της χώρας.
Ζώντας μια παράλληλη πραγματικότητα εκείνα τα κορυφαία στελέχη της που δεν κινδυνεύουν στο τοπικό αεροδρόμιο ή στην εκλογική περιφέρεια τους να βρεθούν αντιμέτωποι με τους ψηφοφόρους τους, είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν και την χώρα ακόμη, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία.
Η καταστροφή που προκαλούν πια είναι τρομακτική:
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
Οι άνθρωποι που νόμιζαν ότι θα έκλειναν την αξιολόγηση τον Νοέμβριο, και τον Δεκέμβριο θα άρχιζε η συζήτηση για το χρέος, οι άνθρωποι που εκλέχτηκαν με την υπόσχεση ότι τον Δεκέμβριο θα είχαν αρθεί τα capital controls, οι άνθρωποι που νόμιζαν ότι οι υποχρεώσεις που αναλάμβαναν τον Οκτώβριο για την μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο στρατόπεδο μεταναστών θα ηταν το αντάλλαγμα για να εξασφαλίσουν ένα γλυκόλογο και ένα χαδάκι από τον Β. Σόιμπλε, βλέπουν τον εικονικό κόσμο που έφτιαχναν στα μυαλά τους και στα μυαλά των ψηφοφόρων τους να καταρρέει.
Μας έβαλαν ακόμη πιο βαθιά στον κόσμο των Μνημονίων, έκλεισαν τις τράπεζες, καταστρέφουν κάθε παραγωγικό ιστό στην οικονομία, αφήνουν την αβεβαιότητα να σκοτώνει την χώρα και υπονομεύουν πλέον τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία. Όση μας απέμεινε…
Είναι οι άνθρωποι που έφεραν το ΝΑΤΟ να αναλάβει ως τριτεγγυητής την διαχείριση του Αιγαίου, για να ικανοποιηθεί και σε κάτι ο Σουλτάνος Ταγίπ. Βλέπουν τους Τούρκους λιμενικούς να αποβιβάζονται στα Ίμια και το μόνο που κάνουν είναι να μοιράζονται με τους Τούρκους τους μετανάστες που υπήρχαν στο νησί για να αποχωρήσουν όλοι μαζί, Ελληνες και Τούρκοι λιμενικοί από τα άλλοτε ελληνικά Ίμια.
Είναι αυτοί που πανηγύριζαν ότι ο κ. Τσιπρας απέρριψε την πρόκληση των Τούρκων και δεν θα προσγειωθεί στο Μπόρντρουμ για ανεφοδιασμό όπως του ζήτησαν οι Τούρκοι, άλλα ανεφοδιάστηκε στην Αίγυπτο…
Ξεχνώντας να εξηγήσουν ότι παρακάμπτοντας την Ρόδο που ήταν προγραμματισμένο αρχικά να γίνει ο ανεφοδιασμός του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, απλώς κατάπιαν την τουρκική αμφισβήτηση.
Ακόμη και προχθές, πανηγύρισαν για την …επιτυχία του κ. Τσιπρα στην Σύνοδο Κορυφής… Εκεί που μάθαμε για την μεγάλη μάχη που έδωσε.
Όπως και το καλοκαίρι, την μεγάλη μάχη των δεκαεπτά ωρών…
Είναι αυτή η κυβέρνηση, και ο πρωθυπουργός των μεγάλων μαχών. Κανείς δεν λέει για την έκβαση τους…
Έτσι και τώρα η μάχη κατέληξε με τον «θρίαμβο» να έχουμε την υπόσχεση, που δεν καταγράφηκε φυσικά στα Συμπεράσματα, ότι θα μείνουν τα σύνορα της Ελλάδας ανοικτα μέχρι τις …7 Μαρτίου.
Στην απόφαση πάντως, αυτό που είδαμε είναι ότι υπάρχει αντιθέτως η δέσμευση να μην περνούν τα εξωτερικά σύνορα της Σενγκεν όσοι δεν έχουν προϋποθέσεις. Μα κι αυτό ένα είδος κλεισίματος των συνόρων είναι, καθώς και επίσημα πλέον και με την υπογραφή του κ. Τσιπρα, θα ξεμένουν εδώ οι χιλιάδες μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Σενεγάλη…
Αλλά στον κόσμο τους, σημασία έχει να πείθεις τους άλλους για τις μάχες που δίνεις. Ποιος θα ασχοληθεί με το αποτέλεσμα, τις διαδοχικές ήττες και συντριβές;
Έτσι και με τους δανειστές… Ο αγαθός Ευκλείδης παραδέχεται ότι αν η αξιολόγηση πάει καλοκαίρι τότε «καήκαμε» και την επομένη ο κ. Δραγασακης με άνεση δεν αποκλείει να πάει και τον Ιούνιο η αξιολόγηση.
Κοροϊδεύουν λέγοντας ότι είναι κόκκινη γραμμή η κυρία σύνταξη, ενώ κάθε ημέρα θυσιάζεται η επιχειρηματικότητα, ο ιδιωτικός τομέας που χωρίς αυτούς δεν θα υπάρχουν σε λίγο ούτε συντάξεις ούτε μισθοί.
Το μόνο που δείχνουν να κάνουν καλά είναι να σχεδιάζουν το PLAN B. Βλέποντας την καταστροφή που προκαλούν απλώς στήνουν το καθεστώς που θα ποδηγετήσει τις αντιδράσεις, θα αποκρούσει την οργή του λαού. Ο έλεγχος της δικαιοσύνης, ο έλεγχος της αστυνομίας, ο έλεγχος του Στρατού, ο εκβιασμός των ΜΜΕ και των επιχειρηματιών…
Πλέον είναι έτοιμοι για όλα, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία
Ταυτίζουν την δική τους επιβίωση με την επιβίωση της χώρας. Και δείχνουν αποφασισμένοι αν βουλιάξουν, να βουλιάξει μαζί τους και η χώρα…

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τα βότανα της… ευτυχίας

Herbal_tea-960x600
Tο νόημα της ευτυχίας δεν είναι για όλους το ίδιο. Ορισμένοι την ταυτίζουν με τον πλούτο, άλλοι με την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα ή τη φήμη… Για πολλούς αρκεί μια αγκαλιά, ένας καλός λόγος, ένα χαμόγελο και η αίσθηση ότι οι άνθρωποι γύρω τους είναι καλά, για να νιώσουν και οι ίδιοι ευτυχισμένοι.
Είναι αλήθεια ότι η «συνταγή» της πολύτιμης ευτυχίας αλλάζει διαρκώς ανάλογα με την εποχή που ζούμε και τον τρόπο που ερμηνεύουμε τα πράγματα. Ωστόσο, κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι απαραίτητα συστατικά της «συνταγής» είναι η πνευματική διαύγεια, η ηρεμία και η καλή διάθεση.
Με τη βοήθεια του φυσικοπαθητικού και ρεφλεξολόγου κ. Μιχάλη Κυριακίδη, επιλέξαμε τα βότανα που φημίζονται για την ιδιότητά τους να διώχνουν τη θλίψη, να τονώνουν το σώμα, να αυξάνουν την ενεργητικότητα και να «καθαρίζουν» το νου. Αναμφίβολα ένα φλιτζάνι με βασιλικό ή γλυκόριζα δεν έχει μαγικές ιδιότητες, είναι όμως ένας πολύτιμος σύμμαχος που θα μας φέρει πιο κοντά στην πνευματική ισορροπία και την ψυχική γαλήνη.
Ο κρίνος της χαράς
Ο κρόκος ή σαφράν είναι ένα είδος κρίνου που απαντάται σε πολλούς πολιτισμούς και στον οποίο αποδίδεται πλήθος ιδιοτήτων. Καταπολεμά το άγχος, βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, ενισχύει τη μνήμη, ενώ θεωρείται ότι έχει και αντιγηραντική δράση. Λέγεται ότι ο Δαλάι Λάμα τρώει κάθε πρωί μια μεγάλη κουταλιά κρόκου για μακροζωία και πνευματική διαύγεια, ενώ στην Ινδία προστίθεται κρόκος στα γαμήλια εδέσματα, για να είναι φωτεινή και ευτυχισμένη η ζωή του ζευγαριού. Στην αγορά θα βρούμε κρόκο σε νηματίδια και σε σκόνη. Μπορούμε είτε να ρίξουμε μια πρέζα στη σαλάτα είτε να βάλουμε λίγα νηματίδια κάτω από τη γλώσσα για άμεση απορρόφηση.
Το μαγικό ταραξάκο
Ιαματικό, θεραπευτικό, καταπληκτικό, μαγικό… Η πληθώρα των χαρακτηρισμών που αποδίδονται στο ταραξάκο οφείλεται στο γεγονός ότι έχει πολύπλευρη δράση: τονώνει τον οργανισμό, αλλά και την πνευματική διαύγεια, χαρίζει αίσθημα ευεξίας και βοηθά στην καλή ηπατική λειτουργία. Φύεται σε όλη την Ευρώπη, την Βόρεια Ασία και την Αμερική. Είναι ασφαλές βότανο με ήπια δράση.
Η ρίζα της ζωής
Το τζίνσενγκ, η πασίγνωστη κινεζική ρίζα, διεγείρει το νευρικό σύστημα, τονώνει τις σωματικές και διανοητικές λειτουργίες, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως -ιδιαίτερα στην Ανατολή- ως αντικαταθλιπτικό. Από την άλλη μεριά, όμως, η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, υπερδιέγερση, καθώς και αύξηση της πίεσης, γι’ αυτό και καλό είναι να αποφεύγεται σε περιπτώσεις υπέρτασης και να μη γίνεται χρήση του για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διαλείμματα.
Το γλυκό αγχολυτικό
Η γλυκόριζα ή γλυκύρριζα θεωρείται ότι ρυθμίζει την ενδοκρινική ισορροπία του οργανισμού, αλλά επειδή αυξάνει την πίεση του αίματος πρέπει να αποφεύγεται από τους υπερτασικούς. Δρα ως τονωτικό και συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους. Αποτελεί, λοιπόν, μια γλυκιά λύση για πνευματική ισορροπία. Ωστόσο, καλό είναι να την αποφεύγουν όσοι έχουν υψηλό σάκχαρο, υπέρταση, προβλήματα στη χοληδόχο κύστη, ηπατική κίρρωση, νεφρική ανεπάρκεια, αλλά και οι εγκυμονούσες.
Το πράσινο γιατρικό
Το πράσινο τσάι (από τα χλωρά φύλλα του φυτού Camellia sinensis) είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά. Έχει τονωτική και διεγερτική δράση, ενώ θεωρείται και ενισχυτικό της μνήμης. Επιπλέον, πλήθος ερευνών έχουν συσχετίσει την κατανάλωσή του με την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του διαβήτη, της υψηλής χοληστερίνης, ακόμη και με τον καλύτερο έλεγχο του βάρους. Η λήψη του με μέτρο είναι ασφαλής, αλλά σε περίπτωση κατάχρησης μπορεί να προκαλέσει ναυτία και ευερεθιστότητα.
Το βότανο των πρωτόπλαστων
Το δεντρολίβανο λέγεται ότι είναι το δεύτερο βότανο μετά τη δάφνη που πήραν οι πρωτόπλαστοι μαζί τους όταν εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο. Θεωρείται ότι καταπολεμά την πνευματική κόπωση, καθώς και ότι ενισχύει τη συγκέντρωση και την αιμάτωση του εγκεφάλου. Μάλιστα, οι μαθητές στην αρχαία Ελλάδα φορούσαν στεφάνια από δεντρολίβανο όταν μελετούσαν για τις εξετάσεις τους, ώστε να αποδίδουν καλύτερα. Δεν συνιστάται η λήψη του κατά τη διάρκεια της κύησης, καθώς και η κατάχρηση, επειδή μπορεί να έχει την αντίθετη από την αναμενόμενη δράση (δυσκολία συγκέντρωσης, ακόμα και σπασμούς ή ίλιγγο).
Άρωμα ευτυχίας
Η λεβάντα με το χαρακτηριστικά ευχάριστο άρωμά της είναι ένα βότανο που θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση, ηρεμεί τα νεύρα, είναι υπναγωγό, χαρίζει πνευματική διαύγεια και επιδρά καταπραϋντικά σε περιπτώσεις ανησυχίας, υπερέντασης και εκνευρισμού. Καλό είναι όμως να αποφεύγεται από όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι, καθώς και από τις εγκύους.
Το βοτάνι της ψυχής
To βαλσαμόχορτο είναι γνωστό με διαφορετικά ονόματα, όπως υπερικό το διάτρητο, σπαθόχορτο, βοτάνι του Αγίου Ιωάννη, και του αποδίδονται πολλές δράσεις: είναι διεγερτικό, τονωτικό, καταπολεμά την αϋπνία, τη νευρικότητα και την ευερεθιστότητα. Επίσης, υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία ότι είναι ήπιο αντικαταθλιπτικό, αποτελεσματικό στις περιπτώσεις μέτριας κατάθλιψης. Το βαλσαμόχορτο φύεται σε πολλά μέρη της Ευρώπης, ενώ στην Κρήτη συναντάμε 9 διαφορετικά είδη του φυτού. Χρειάζεται, ωστόσο, μέτρο στη χρήση του, επειδή σε περίπτωση υπερβολικής λήψης μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία, ναυτία και ξηροστομία.
Το φυτό της μνήμης
Το Ginkgo biloba είναι ευρέως γνωστό ως το βότανο που ενισχύει τη μνήμη. Του αποδίδονται, ωστόσο, και πολλές ακόμη σημαντικές ιδιότητες, όπως η βελτίωση της διαταραγμένης ψυχικής ισορροπίας, η καταπολέμηση του άγχους, η δημιουργία αισθήματος ευεξίας, η ενίσχυση της συγκέντρωσης, η βελτίωση της διάθεσης και η πνευματική εγρήγορση. Συνήθως, πωλείται σε κάψουλες και καλό είναι να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε σκευάσματος. Στις παρενέργειες της λήψης του αναφέρoνται ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η διάρροια, η ζάλη και η αλλεργική δερματίτιδα.
Το βότανο του θάρρους
Το θυμάρι, το όνομα του οποίου προέρχεται από τη λέξη θυμός, που σημαίνει θάρρος, στη λαϊκή μας παράδοση συνδέεται με τη γενναιότητα. Θεωρείται τονωτικό του νευρικού συστήματος και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πνευματικής κατάπτωσης και άγχους, επειδή χαρίζει πνευματική διαύγεια. Ωστόσο, έχει την ιδιότητα να αυξάνει την πίεση του αίματος, γι’ αυτό δεν πρέπει να λαμβάνεται από υπερτασικούς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, σε πολύ υψηλές τοξικές δόσεις μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ίλιγγο και νεφρικές διαταραχές.
Όνειρα ευτυχίας
Σύμφωνα με τη λαϊκή μας παράδοση, αν κάποιος ονειρευτεί φρέσκο και ολόδροσο βασιλικό θα έχει ευχάριστα, ρομαντικά νέα, ενώ αν είναι νιόπαντρος θα έχει ευτυχισμένη ζωή. Ο βασιλικός βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά σε προβλήματα μνήμης και στην κατάθλιψη, καταπολεμά το άγχος και τη νευρικότητα, ενώ λόγω της ιδιότητάς του να προκαλεί υπνηλία συμβάλλει σε έναν ήρεμο και καλό ύπνο. Θεωρείται ασφαλές βότανο, αλλά σε περίπτωση υπερβολικής λήψης μπορεί να έχει τις αντίθετες από τις αναμενόμενες δράσεις, δηλαδή να προκαλέσει υπερένταση και νευρικότητα. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τον προσθέσουμε στο φαγητό, τις σάλτσες και τις σαλάτες μας.
Χαλάρωση και ηρεμία
Η πασιφλόρα είναι ένα βότανο με κατευναστικές και ηρεμιστικές ιδιότητες που δρα ευεργετικά κατά του άγχους και της αϋπνίας, ενώ του αποδίδεται και αντικαταθλιπτική δράση. Η δράση της είναι πιο δυνατή από αυτήν του χαμομηλιού και του τίλιου. Είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους αισθάνονται πιεσμένοι και έχουν μελαγχολική διάθεση. Είναι ασφαλές βότανο, αλλά σε μεγάλη δόση μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος.

Zούμε σε έναν πραγματικά όμορφο κόσμο.

Tο θαύμα και η ομορφιά του πλανήτη μας αποτυπώνονται σε όλο τους το μεγαλείο στις φωτογραφίες που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας National Geographic Traveler’s Photo Contest.
Χιλιάδες φωτογραφίες από ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφους κατατέθηκαν στο διαγωνισμό και στις τέσσερις κατηγορίες του: πορτραίτα, σκηνές στο ύπαιθρο, τοπία και αυθόρμητες στιγμές.
Ο νικητής του διαγωνισμού θα κερδίσει μια 10ήμερη εκδρομή στα Γκαλαπάγκος με το National Geographic ενώ η φωτογραφία του θα δημοσιευθεί στο περιοδικό National Geographic Traveler.
«Ο διαγωνισμός κλείνει 25 χρόνια φέτος και είναι, πιστεύουμε, ο μακροβιότερος διαγωνισμός φωτογραφίας στον κόσμο», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Keith Bellows.
«Τα τελευταία χρόνια η ποιότητα των φωτογραφιών έχει κάνει άλματα. Αντανακλούν μια πιο σοφιστικέ ματιά και ερμηνεία του κόσμου και δυσκολεύουν την ανάδειξη του νικητή», πρόσθεσε.
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του
Perierga.gr - Ο πλανήτης στα καλύτερά του

Γιατί να ΜΗΝ πετάτε το κουκούτσι του αβοκάντο

Γιατί να ΜΗΝ πετάτε το κουκούτσι του αβοκάντο - Δείτε τι κάνει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά για την υγεία φρούτα. Αλλά πόσοι από εσάς γνωρίζουν ότι εκτός από τη νόστιμη σάρκα του, πολλά οφέλη για εσάς έχει και το κουκούτσι του;
Το κουκούτσι περιέχει το 65% των συνολικών αμινοξέων σε όλο το αβοκάντο ενώ, έχει και περισσότερες ίνες από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.
Δείτε τι προσφέρει το κουκούτσι του αβοκάντο στην υγεία σας:
  • Ο σπόρος αυτός καταπολεμάει την αρθρίτιδα, χάρη στην αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει
  • Για τον ίδιο λόγο συμβάλλει στην μείωση της φλεγμονής του γαστρεντερικού σωλήνα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει αν έχετε διάρροια και χρησιμοποιείται συχνά για λοιμώξεις και προβλήματα στο στομάχι
  • Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο συγκεκριμένος σπόρος μπορεί να συσφίξει και να αναζωογονήσει το δέρμα λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυσικό κολλαγόνο
  • Ο σπόρος αυτός μπορεί να κάψει λίπος εύκολα και θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο πλήρεις μετά από ένα γεύμα
  • Επίσης, θα αναζωογονήσει το σώμα σας και θα σας δώσει ενέργεια
  • Μπορείτε να καταναλώσετε το κουκούτσι σε μια σαλάτα, να φτιάξετε ένα τσάι από αυτό ή να το προσθέσετε σε smoothies και shakes
Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πώς να σπάσετε και να θρυμματίσετε το κουκούτσι του αβοκάντο, προκειμένου να το καταναλώσετε όπως εσείς προτιμάτε.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πιθανές αλλεργίες
Μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργικές αντιδράσεις στα αβοκάντο. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές αλλεργίας:
  • Τα άτομα με αλλεργία στην γύρη θα αναπτύξουν τοπικά συμπτώματα στο στόμα και τον λαιμό, λίγο μετά την κατανάλωση αβοκάντο.
  • Τα άτομα με αλλεργία στο λάτεξ των φρούτων (latex-fruit syndrome) θα αναπτύξουν γενικευμένη κνίδωση, κοιλιακό πόνο και έμετο.

Στην Cosco περνά το 67% του ΟΛΠ

Στην Cosco περνά το 67% του ΟΛΠ, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ, αφού εξέτασε τα τυπικά δικαιολογητικά που εμπρόθεσμα προσκόμισε όπως προβλέπεται από τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών, την ανακήρυξε ομόφωνα Προτιμώμενο Επενδυτή για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού των μετοχών του Οργανισμού. 

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στοΕλεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση πώλησης μετοχών θα υπογραφεί μετά τηνέγκριση του Ελεγκτικού.

Επίσης, η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

11 σούπερ τροφές που επιταχύνουν το αδυνάτισμα

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να κόψουν μαχαίρι την όρεξη, δίνοντας μας την ευκαιρία να καλυφθούμε διατροφικά και να μην καταφύγουμε στο γνωστό και καταστροφικό «τσιμπολόγημα».
Οι σωστές διατροφικές λύσεις είναι:
Βραστά αυγά
Τα θρεπτικά στοιχεία και οι πρωτεΐνες των βραστών αυγών είναι ικανές να κατευνάσουν την πείνα και να βελτιώσουν τη δίαιτά σας. Καλό είναι να τρώτε περισσότερο το ασπράδι των αυγών, δεδομένου ότι έχει μόνο 16 θερμίδες και καθόλου χοληστερόλη. Αντίθετα, οι κρόκοι αυγών περιέχουν υψηλές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης, με αποτέλεσμα να πρέπει να τους καταναλώνετε με μέτρο.

Πλιγούρι βρώμης
Ένα κέντρο Ιατρικής στον Καναδά απέδειξε ότι όσοι τρώνε αδιάλυτες φυτικές ίνες, όπως είναι το πλιγούρι βρώμης, καταφέρνουν να περιορίσουν την όρεξή τους και να χάσουν κιλά. «Αυτό συμβαίνει, γιατί επιβραδύνεται η διαδικασία της πέψης και έτσι αισθάνεστε πλήρεις για περισσότερο διάστημα», εξηγεί η Susan Kraus, κλινική διαιτολόγος στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Hackensack του New Jersey. Προσθέστε λίγη βρώμη μέσα σε ένα μπολ και συνδυάστε τη με φράουλες ή βατόμουρο… για ένα άκρως υγιεινό πρωινό.
Μέντα
Πάρτε λίγη φρέσκια μέντα… και μυρίστε την! Όπως ισχυρίζεται ο δρ. Alan Hirsch, διευθυντής του Smell & Taste Therapy στο Σικάγο, η γλυκιά μυρωδιά της μέντας απενεργοποιεί την όρεξη, καθώς «χτυπά» πάνω στους υποδοχείς των νεύρων μέσα στη μύτη. Οι ορμόνες που απελευθερώνονται ειδοποιούν τον εγκέφαλο ότι το «στομάχι γέμισε», ακόμα και εάν δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Εναλλακτικά, πιείτε τσάι μέντας, αγοράστε κεριά με άρωμα μέντας και μασήστε μια τσίχλα με τέτοια γεύση…

Αμύγδαλα
Πιείτε δυο ποτήρια νερό και καταναλώστε μια χούφτα ξηρών καρπών π.χ. 6 καρύδια, 12 αμύγδαλα ή 20 φιστίκια. Μέσα σε 20 λεπτά, θα νιώσετε ότι έχει «σβηστεί» η πείνα σας και ότι έχει περιοριστεί η όρεξή σας. Τα αμύγδαλα περιέχουν το αμινοξύ φαινυλαλανίνη που σηματοδοτεί στην απελευθέρωση της CCK, ορμόνης υπεύθυνης για την επιβράδυνση της πέψης. Πρόκειται για ένα σνακ που διαθέτει μόνο 10 γρ. λίπους και μειώνει την όρεξη σε λιγότερο από μισή ώρα.

Popcorn
Τα ανάλατα και χωρίς βούτυρο popcorn είναι ικανά να γεμίσουν το στομάχι σας, ενώ παράλληλα διαθέτουν ελάχιστες θερμίδες. Μην έχετε στο μυαλό σας ότι τα popcorn είναι παχυντικά, καθώς ο τρόπος που θα τα μαγειρέψετε παίζει καθοριστικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, με δυο – τρεις χούφτες popcorn μπορείτε να ξεγελάσετε με τον καλύτερο τρόπο την πείνα σας.

Πιπεριές τσίλι
Οι καυτερές πιπεριές στις ομελέτες και τις σαλάτες περιορίζουν σημαντικά την όρεξή σας, καθώς περιέχουν καψαϊκίνη, μια φυσική χημική ουσία που οδηγεί προς την απώλεια βάρους και αυξάνει τους ρυθμούς του μεταβολισμού. Τηγανητές, ψητές ή στο φούρνο… οι πιπεριές τσίλι θεωρούνται η κατάλληλη επιλογή κατά τη διάρκεια της δίαιτας!

Αβοκάντο
Μισό αβοκάντο σαν συνοδευτικό του μεσημεριανού σας αρκεί για να περιορίσετε το τσιμπολόγημα μέσα στην ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές του πανεπιστημίου “Loma Linda” στην Καλιφόρνια απέδειξαν ότι το αβοκάντο, που είναι πλούσιο σε λιπαρά, επηρεάζει τον κορεσμό της πείνας, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την παραγωγή ινσουλίνης. Σε πείραμα με 26 άτομα, όσοι έτρωγαν λίγο αβοκάντο μαζί με το γεύμα τους μείωναν την όρεξή τους κατά 40% για τις επόμενες τρεις ώρες και κατά 28% για τις επόμενες πέντε ώρες. Άλλωστε, μισό αβοκάντο περιέχει μόνο 160 θερμίδες και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνες C, K και Β6.

Γάλα σόγιας
Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στο γάλα σόγιας, το καθιστούν μια από τις top λύσεις για να κρατήσετε «χορτάτο» το στομάχι σας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο “American Journal of Clinical Nutrition” διαπίστωσε ότι η δίαιτα με πολλές πρωτεΐνες καταπολεμά το αίσθημα της πείνας και οδηγεί στην κατανάλωση περίπου  441 λιγότερων θερμίδων σε σχέση με όσους επιλέγουν άλλα είδη δίαιτας. Άλλωστε, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια οι φυτικές ίνες απελευθερώνουν την χολοκυστοκινίνη (CCK) από το λεπτό έντερο, μια ορμόνη που μεταφέρει στον εγκέφαλο το μήνυμα πληρότητας.

 Σούπα
Η κοτόσουπα, η ψαρόσουπα και γενικά κάθε υγρή σούπα είναι ικανή να ισορροπήσει τις ορμόνες της όρεξης και να περιορίσει τους πόθους σας, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και σύνθετους υδατάνθρακες. Η σούπα γεμίζει το στομάχι και παράλληλα, η κατανάλωσή της με κουτάλι οδηγεί στο να τρώτε πιο αργά και να αφήνετε χρόνο (30 λεπτά) στις χημικές ενώσεις κορεσμού, ώστε να κατακλύσουν το σώμα σας. Συμπληρωματικά, ρίξτε στη σούπα μερικά πικάντικα μπαχαρικά, καθώς η επιστήμη έχει αποδείξει ότι π.,χ. το πιπέρι καγιέν οδηγεί τους ανθρώπους να τρώνε 60 θερμίδες λιγότερες και να καίνε 10 περισσότερες από τους υπόλοιπους.
Μήλο και μπανάνα
Τα μήλα είναι γεμάτα με αδιάλυτες φυτικές ίνες που έχουν αποδειχθεί ότι καταστέλλουν την πείνα και «γεμίζουν» ιδανικά το στομάχι. Παράλληλα, τα ζουμερά κόκκινα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα που σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου του αίματος, με αποτέλεσμα να σας απομακρύνουν από την αδυναμία και την υπερφαγία.  Γι’ αυτό φάτε μήλα άφοβα μέσα στο 24ωρο!

Γαλοπούλα
Το κυρίαρχο συστατικό της γαλοπούλας είναι η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που εισέρχεται στον εγκέφαλο και στη συνέχεια μετατρέπεται σε σεροτονίνη. Η τελευταία προκαλεί το αίσθημα του κορεσμού και δεν σας αναγκάζει να ανοίγετε το ψυγείο κάθε είκοσι λεπτά.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Tο πιο πρωτότυπο ταξιδιωτικό γραφείο στον κόσμο!

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Lillian Rafson ίδρυσε το πιο πρωτότυπο ταξιδιωτικό γραφείο του πλανήτη, το Pack Up+Go.
Και γιατί χαρακτηρίζεται πρωτότυπο; Γιατί πολύ απλά επιλέγει για εσάς τον προορισμό σας, αλλά και τον προγραμματισμό της περιήγησής σας. Οι ενδιαφερόμενοι μάλιστα δεν γνωρίζουν τον προορισμό τους μέχρι την αναχώρησή τους!
Η Lillian Rafson και μια μικρή ομάδα ταξιδιωτών δημιούργησαν πακέτα τριών ημερών στις ΗΠΑ, σχεδιασμένα με βάση τον οικονομικό προϋπολογισμό των ενδιαφερόμενων, τις ημερομηνίες αλλά και τα ενδιαφέροντά τους. Η τιμή των πακέτων ξεκινά από τα 350 δολάρια και φτάνουν μέχρι και τα 2.000 δολάρια, ενώ περιλαμβάνουν τη διαμονή, τη μετακίνηση και τον προγραμματισμό της περιήγησης.
https://media.licdn.com/mpr/mpr/shrinknp_200_200/AAEAAQAAAAAAAAKZAAAAJDE3Y2MyMjZkLTQ0NzItNDA1Yy1hMGU4LTQwM2VjYzlkOWZkZg.jpg
Η Αμερικανίδα Rafson έχοντας σημαντική προϋπηρεσία σε ομάδες συντονισμού μεγάλων εταιρειών, σκέφτηκε να δημιουργήσει αυτήν την startup για να γλιτώσει από άγχος και χρόνο, πολλούς ταξιδιώτες που αγαπούν τις εκπλήξεις.
Η Pack Up+Go λειτουργεί ως εξής:
Σκέφτεστε να φύγετε το σαββατοκύριακο αλλά δεν θέλετε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας; Το πρώτο σας βήμα είναι να συμπληρώσετε μια έρευνα.
So you want to get away for the weekend, but don't want to plan the trip. Your first step with Pack Up + Go is completing a survey.
Εσείς αποφασίζετε εάν θέλετε να ταξιδέψετε σε ένα προορισμό ή να κάνετε ένα οδικό ταξίδι.
You decide if you want to travel to one destination or do a road trip.
Mια road trip επιλογή υπόσχεται έναν προορισμό στον οποίο θα φτάσετε μέσα σε τρεις έως τέσσερις ώρες και η τιμή του πακέτου ξεκινά από 350 δολάρια ανά άτομο.
The road trip option promises a destination within three to four hours of your departure location, and starts at $350 per person.
To πακέτο που περιλαμβάνει αεροπλάνο, τρένο ή λεωφορείο ξεκινά από 450 δολάρια ανά άτομο.
The plane, train, or bus package starts at $450 per person, since transportation costs more.
Στην πορεία επιλέγετε το ποσό που είστε πρόθυμοι να διαθέσετε για το ταξίδι σας.
Next, you pick a budget. The more money you're willing to cough up, the more high-end your accommodations and itinerary will be.
Στα πακέτα του Pack Up+Go δεν περιλαμβάνεται το φαγητό, η διασκέδαση και άλλες δραστηριότητες.
The Pack Up + Go bill covers travel and lodging, but not food, entertainment, and other items on your list of recommended activities. So costs rack up quickly.
Μια γρήγορη έρευνα βοηθά τους ερευνητές του Pack Up+Gο να σχεδιάσουν ένα ταξίδι που να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν μια φόρμα, αναφέροντας τις προτιμήσεις και τα χόμπι τους, το ιστορικό ταξιδίων τους και τις επερχόμενες προγραμματισμένες τους εκδρομές.
A quick survey helps Pack Up + Go's agents plan a trip that fits your personality. Customers provide information on travel preferences and hobbies, travel history (so you're not sent somewhere you visited last year), and upcoming planned trips.
Μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το οποίο θα περιέχει την πρόγνωση του καιρού για το «μυστήριο» προορισμό, καθώς και το μέγεθος που θα πρέπει να έχουν οι αποσκευές τους. Ακόμη, τους ενημερώνει που ακριβώς να βρεθούν και πότε για την αναχώρησή τους, όπως «Στο αεροδρόμιο LaGuardia, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 π.μ.».
A week before you leave, an email arrives containing the weather forecast for your mystery destination, suggested packing, and any luggage size restrictions.
Ακόμη, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν και ένα φάκελο, στον οποίο αποκαλύπτεται ο προορισμός του ταξιδιού, οδηγίες για τη διαμονή και κάποια ενδεικτικά δρομολόγια.
You'll also get an envelope in the mail revealing your destination, directions to your accommodation, and a few sample itineraries.
Αλλά δεν πρέπει να το ανοίξουν! «Ένα ταξίδι είναι μια νέα εμπειρία», αναφέρει η Rafson, προσθέτοντας ότι «το αίσθημα της έκπληξης πάει το ταξίδι σε άλλο επίπεδο».
But don't open it! "Traveling is all about new experiences," Rafson says, "and the element of surprise takes your trip to the next level."
Το Pack Up+Go έστειλε μια οικογένεια που αγαπά το φαγητά, τα λιτά ψώνια και τις ταινίες...
So far, Pack Up + Go has sent one family that loves hole-in-the-wall dining, thrift shopping, and movies to ...
στο Austin του Τέξας.
... Austin, Texas, where they filled up on barbecue and caught a flick at the Alamo Drafthouse Cinema.
Εδώ είναι ένα ζευγάρι, η Anne και ο Dough, οι οποίοι άνοιξαν το φάκελό τους στο αεροδρόμιο LaGuardia.
Ταξίδι στο Σικάγο!
Chicago, it is!
Μέσα σε τρεις ημέρες, η Anne και ο Doug παρακολούθησαν παραστάσεις στα πασίγνωστα θέατρα του Σικάγο Second City και iO.
Over three days, Anne and Doug attended shows at famed improv theaters Second City and iO.
Και έφαγαν πολύ...πίτσα!
And ate plenty of deep dish pizza.
Προς το παρόν, το Pack Up+Go εξυπηρετεί τους κατοίκους των ΗΠΑ.
For now, Pack Up + Go only sends customers to places in the domestic US. "Since your destination is a surprise, there's a level of comfort in knowing that you will be sent to a city where you know the language and can use your phone," Rafson says.
Τί θα συμβεί εάν ανοίξετε το φάκελο και δεν σας ικανοποιήσει ο προορισμός σας;
And what happens if you open your destination and don't like where you're going?
«Γνωρίζουμε ότι κάθε πόλη έχει να προσφέρει πολλά και ο χάρτης με τις προτάσεις μας θα σας κρατήσουν απασχολημένους. Και που ξέρετε, μπορεί να ξετρελαθείτε με μια πόλη που δεν το περιμένατε», σχολιάζει η Rafson.
Tough luck. "We know that every city has so much to offer, and our map of recommendations will keep you busy," Rasfon says. "Who knows, you may fall in love with a city you knew nothing about."

Επαναστατική ανακάλυψη θεράπευσε 9 στους 10 με λευχαιμία σε τελικό στάδιο!

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο "Sky News",επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανέπτυξαν μία«θαυματουργή», όπως αποδείχθηκε, μέθοδο, με την βοήθεια της οποίας τροποποιήθηκαν γενετικά οι «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος, τα επονομαζόμενα T-κύτταρα, έτσι ώστε να επιτεθούν, με τη σειρά τους, στα καρκινικά κύτταρα.

Στο πλαίσιο της έρευνας , οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι με τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της μεθόδου καθώς πάνω από εννέα στους δέκα ασθενείς με σοβαρή μορφή λευχαιμίας είδαν τα συμπτώματά τους να εξαφανίζονται πλήρως. Και μάλιστα όπως έσπευσαν να επισημάνουν οι Αμερικανοί ερευνητές, τέσσερις στους πέντε ασθενείς με άλλεςμορφές καρκίνου του αίματος ανταποκρίθηκαν και αυτοί θετικά στη θεραπεία και πάνω από το 50% των ασθενών δεν εμφάνιζε πλέον κανένα σύμπτωμα. 

Ο επικεφαλής της έρευνας, Στάνλει Ρίοντε, από το Ερευνητικό Κέντρο για το Καρκίνο στο Σιάτλ των ΗΠΑ Fred Hutschinson, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά αν ληφθεί υπόψη πως η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε σε ασθενείς που είχανπροσδόκιμο ζωής μόνο από δύο έως πέντε μήνες. «Πρόκειται για έκπληξη. Για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο στην ιατρική, καθώς υπήρξε  ανταπόκριση στη θεραπεία ασθενών με πολύ προχωρημένο καρκίνο», τόνισε.  
Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου με τους Αμερικανούς επιστήμονες να υποστηρίζουν πως κατάφεραν επιτυχώς να διδάξουν στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος πώς να επιτίθενται σε μεταστατικούς όγκους. Σε μία από τις μελέτες, οι ερευνητές κατάφεραν βάζοντας στο εργαστήριο τα επονομαζόμενα Τ- κύτταρα καρκινοπαθών να τα εκπαιδεύσουν έτσι ώστε σε πρώτη φάση να αναγνωρίζουν τα καρκινικά κύτταρα και σε δεύτερη να τους επιτίθενται για να τα εξοντώσουν. H λήψη των Τ- κυττάρων γίνεται μέσω του αίματος. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την επαναστατική μέθοδο των Αμερικανών επιστημόνων θα δημοσιευτούν εντός του έτους, ωστόσο, τα πορίσματα της έρευνας συζητήθηκαν χτες στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης Προηγμένων Επιστημών.