Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Μνημείο βλακείας και άλλα πολλά...



Ύβρεις και βαρείς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο Νομάρχης Καβάλας Θ.Καλλιοντζής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ.Παπουτσής. Είχε προηγηθεί "στόλισμα" του Καλλιοντζή από τον Παπουτσή σε συνέντευξη του δεύτερου στα ΜΜΕ.

Παπουτσής "Είσαι βαθιά βουτηγμένος στο βούρκο νομάρχη", "πολιτικά επικίνδυνη η στάση σας", "εάλω ο νομός από τη χαλαζόπτωση και εάλω και οι θεσμοί"

Καλλιοντζής "Να το κρατήσετε στο αρχείο πρόεδρε, αυτό που είπε, ως μνημείο βλακείας αυτό το εάλω ο νομός από το χαλάζι"

Παπουτσής "Εσύ είσαι μνημείο διαρκούς προσβολής των θεσμών", "είσαι ενεργητικό υποκείμενο του ψεύδους, αυτός ο ερωτικός εναγκαλισμός σου με το ψέμα..."

Καλλιοντζής "Πάντα είστε υβριστής", "χαλάρωσε..ηρέμισε...δεν ντρέπεσαι λίγο... είσαι βλάκας.."

Αυτές οι κουβέντες πολιτικών ανδρών ειπώθηκαν στο νομαρχιακό συμβούλιο Καβάλας στις 25 Ιουνίου 2009 και η αίθουσα του συμβουλίου μετατράπηκε σε "αρένα".

Φρουτοπία το φετινό Cosmopolis της Καβάλας



“Τσίρκο Ρεντίκολο», «Καραγκιόζης στη χώρα των πειρατών», «Gazon», «Όταν η κόκκινη κλωστή χάθηκε στο δάσος», «Κλουστόφωνο», «Κρόκο και Λίνο», «Helix», “Le Cirque Petit” είναι τα θεάματα για τους μικρούς φίλους του παιδοκοσμόπολις από το πρόγραμμα του 9ου Cosmopolis που θα γίνει στο πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα 16 με 19 Ιουλίου. Τέσσερις μασκώτ με ανάλογες τέντες δραστηριοτήτων… Η τέντα του Λίνου του Δελφίνου, η τέντα της Σιμώνας της Χελώνας, η τέντα του Πελοπίδα του Πυγολαμπίδα και η τέντα της Ντάλιας της Βεντάλιας. Ελλείψει χρημάτων; Άλλες «επιλογές» στο προσκήνιο; Φέτος αναβαθμίζουμε το Φεστιβάλ Φιλίππων με παράλληλες εκδηλώσεις και αφήνουμε το Cosmopolis για το 2010; Τελικά η διοίκηση Σιμιτσή αποφάσισε φέτος αλλαγές στο Cosmopolis, και από έθνικ με μεγάλη αποδοχή και αναγνωρισιμότητα σε Ελλάδα και στο εξωτερικό κατάντησε ένα παιδικό «παραμύθι», μια ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ.

Σε πεδίο "μάχης" το νομαρχιακό συμβούλιο Καβάλας

Ανέβηκαν για άλλη μία φορά οι τόνοι στο νομαρχιακό συμβούλιο Καβάλας με αφορμή τη δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στο Αγίασμα, την πρόταση που παρουσίασε πριν λίγες μόλις μέρες ο πρόεδρος της ΔΝΑ Κώστας Τάτσης στους δημοσιογράφους. Η συνέντευξη που είχε δώσει μία μέρα νωρίτερα ο επικεφαλής της Υπερνομαρχίας Πολιτών και οι προσωπικές προσβλητικές επιθέσεις στο νομάρχη Καβάλας στάθηκαν η αφορμή για το ξέσπασμα του νομάρχη στη χθεσινή συνέντευξη και στην αντιπαράθεση που ακολούθησε στο νομαρχιακό συμβούλιο Καβάλας. Όπως είπε ο κ. Καλλιοντζής σήμερα γίνεται διαβούλευση με την τοπική κοινωνία για το εάν θα δημιουργηθεί το κέντρο ενώ το 2002, θύμισε, με εντολή του τότε περιφερειάρχη ο ίδιος έλαβε εντολή για να διαχειριστεί κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στις φυλακές στο στρατόπεδο Κωτσάλου στο Περιγιάλι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ παραθέτοντας και δημοσιεύματα, ενώ ο κ. Παπουτσής ήταν τότε γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, συγκρίνοντας συμπεριφορές κυβερνήσεων και τοπικών παραγόντων. Ακολούθησαν προσβολές και ύβρεις εκατέρωθεν για να αποχωρήσει τελικά η αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση. Να σημειωθεί πως από τους παρόντες νομαρχιακούς συμβούλους που έμειναν στην αίθουσα θα ζητηθεί από τον πρόεδρο της ΔΝΑ να μπει θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της διευρυμένης που συνέρχεται σε 10 μέρες στην Καβάλα.

9o COSMOPOLIS ...αλλά με Παιδοκοσμόπολις μόνο

Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης του 9ου κατά σειρά Φεστιβάλ Cosmopolis του δήμου Καβάλας και της ΔΑΝΕΚ θα πραγματοποιηθούν 16 με 19 Ιουλίου στο πάρκο Φαλήρου ενώ αυτοί που θα απολαύσουν το φετινό φεστιβάλ θα είναι οι μικροί φίλοι αφού μόνο Παιδοκοσμόπολις θα γίνει και τέσσερις συναυλίες στο πλακόστρωτο του πάρκου Φαλήρου με τους Σαντέλ, Φανέλα Ριγέ, Κίτρινα Ποδήλατα, Φίλιππο Πλιάτσικα. Το κόστος του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis θα φτάσει σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΑΝΕΚ Μιχάλη Χρυσομάλλη τα 120.000 - 130.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ το έργο αξιοποίησης του τουριστικού λιμανιού της Καβάλας



Το ποσό των 15.000.000 ευρώ για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της θωράκισης του προσήνεμου μόλου στο τουριστικό λιμάνι της Καβάλας αλλά και της επέκτασης αυτού κατά 80 μέτρα εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως ενημέρωσε χθες στο νομαρχιακό συμβούλιο ο νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής. Θα υπάρχει διαχωρισμός σε δύο έργα το ένα θα εκτελέσει η ΝΑ Καβάλας και το άλλο η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Σε βίντεο ο δράστης του εμπρησμού στη CITY BANK στην Καβάλα



Με κουκούλα και μαύρο μπουφάν περιγράφεται από την αστυνομία ο δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στη CITY BANK στην Καβάλα. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ στη διάθεση της αστυνομίας είναι ένα βίντεο που ελήφθη από την κάμερα που υπάρχει στον προθάλαμο της τράπεζας εκεί που τοποθετήθηκε και ο εμπρηστικός μηχανισμός. Στο βίντεο απεικονίζεται ένα άτομο να εισέρχεται στο χώρο, φορώντας μπουφάν και κουκούλα και τοποθετεί κοντά στο ΑΤΜ μια τσάντα. Στη συνέχεια; Και λίγο μετά σημειώνεται η έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού που υπήρχε μέσα. Οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται και προς την κατεύθυνση της αναζήτησης τυχόν μαρτύρων που να είδαν το δράστη να τοποθετεί την τσάντα έξω από την τράπεζα.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Επίθεση με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε τράπεζα στην Καβάλα



Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην Καβάλα στο υποκατάστημα της CITY BANK στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι δράστες χρησιμοποίησαν τέσσερα γκαζάκια που εξερράγησαν προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο ΑΤΜ και στην είσοδο της τράπεζας. Οι ζημιές υπολογίζονται στα 80.000 ευρώ ενώ οι έρευνες της αστυνομίας και συγκεκριμένα των ανδρών του τμήματος ασφαλείας Καβάλας στρέφονται κυρίως σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο Λ.Τσαταλμπασίδης προχωρά στο έργο αξιοποίησης για Λασπόλουτρα



Στις 7 σήμερα το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο Απόστολος Παύλος στο χώρο του Βαπτιστηρίου της Λυδίας θα γίνει η παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το έργο «Αξιοποίηση - Προστασία - Ανάδειξη Λασπόλουτρων Κρηνίδων δήμου Φιλίππων και δημιουργία ολοκληρωμένου συγκροτήματος σύγχρονου κλειστού πηλοθεραπευτηρίου. Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Φιλίππων θα παραβρεθεί ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου τουριστικής ανάπτυξης Μανόλης Αλεξανδράκης.

Ο Δημήτρης Σταμάτης για την επιτυχία του ΠΕΠ ΑΜΘ



Έγινε χθες το απόγευμα και στην Καβάλα η παρουσίαση του ΠΕΠ ΑΜΘ 2000 - 2006. Στο νομό Καβάλας πραγματοποιήθηκαν μέσω του ΠΕΠ 368 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Δημήτρης Σταμάτης σε δηλώσεις του τόνισε τα ακόλουθα: «Η Περιφέρειά μας έκλεισε με επιτυχία το ΠΕΠ και χαρακτηριστικά, σήμερα οι πληρωμές βρίσκονται στο 112%, ενώ οι νομικές δεσμεύσεις αγγίζουν το 131%. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των έργων που έγιναν αφορούν στις τοπικές κοινωνίες, δηλαδή προκλήθηκαν από το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και προέρχονται από τις απαιτήσεις των πολιτών. Είμαι αισιόδοξος για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με όλους τους τελικούς δικαιούχους είναι άριστη και προδιαθέτει για μια αποτελεσματική αξιοποίηση και των πόρων του ΕΣΠΑ. Οι πολίτες της ΑΜ-Θ πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να συνειδητοποιήσουν, μέσα από τις επιτυχίες που είχαμε και στο ΠΕΠ και στον «ΘΗΣΕΑ», τις δυνατότητες που έχουν. Η Περιφέρειά μας δεν υπολείπεται άλλων περιοχών, προσωπικά επιθυμώ να έχει την νοοτροπία του πρωταθλητή στον ευγενικό αγώνα της ανάπτυξης και της προόδου. Έχουμε το αναγκαίο ποιοτικά έμψυχο δυναμικό, οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής ευνοούνται από τις γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Εμείς δημιουργούμε και ολοκληρώνουμε τις υποδομές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η υγιείς ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος και σεβασμό στον άνθρωπο».

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Ενδιαφέρον Λευθέρη Αθανασιάδη για τη θέση του υποψηφίου υπερνομάρχη του ΠΑΣΟΚ

Το ενδιαφέρον του για την θέση του υποψηφίου υπερνομάρχη Δράμας Καβάλας Ξάνθης εξέφρασε σε συνέντευξή του εφ όλης της ύλης στην εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Λευθέρης Αθανασιάδης. «Πραγματοποιούνται» είπε, «συζητήσεις και κουβέντες για τη θέση του υπερνομάρχη. Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι νομάρχες στο ΠΑΣΟΚ που θα περάσουν από τις διαδικασίες του κόμματος. Ο υπερνομάρχης όμως δεν περνάει από διαδικασίες γιατί είναι θέμα τριών νομών και αποφασίζει κεντρικά το κόμμα. Εάν τελικά το κόμμα θελήσει να με βάλει υποψήφιο υπερνομάρχη, δε με ενδιαφέρει ποιος θα κριθεί να είναι υποψήφιος νομάρχης Καβάλας από το ΠΑΣΟΚ».

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο Αγίασμα;

Οι παλιές εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής στο Αγίασμα συγκαταλέγονται μεταξύ των χώρων για την δημιουργία στρατοπέδου φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Κεραμωτής Γρηγόρη Τριανταφυλλίδη ο οποίος δήλωσε αντίθετος στη δημιουργία του κέντρου, μιλώντας για υποβάθμιση της περιοχής και εστία μολυσματικών ασθενειών. Οι εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής στο Αγίασμα, όπως είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, πέρασαν το 2002 στη δικαιοδοσία της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ενώ από τότε έχουν λεηλατηθεί και ο χώρος είναι αφύλακτος. Ο δήμαρχος Κεραμωτής θα έχει συνάντηση την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Διευρυμένης.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Βουλγάρων που έκλεβαν από τα ΑΤΜ στη Β.Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Σερρών κύκλωμα υποκλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων ΑΤΜ, το οποίο δρούσε εδώ και αρκετό καιρό στη Βόρεια Ελλάδα. Οι πέντε Βούλγαροι δράστες του κυκλώματος τοποθετούσαν στα ΑΤΜ ειδικούς μηχανισμούς αντιγραφής των πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιούσαν οι ανυποψίαστοι πελάτες της εκάστοτε τράπεζας και στη συνέχεια κατασκεύαζαν στη Βουλγαρία αντίστοιχες πλαστές πιστωτικές κάρτες. Με τον τρόπο αυτό κατάφερναν να αδειάζουν λογαριασμούς καταθέσεων όχι μόνο Ελλήνων αλλά και ξένων που έρχονταν στην Ελλάδα για διακοπές. Τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν χθες στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής κατά την προσπάθειά τους να τοποθετήσουν τον μηχανισμό υποκλοπής πιστωτικών καρτών ενώ ο 36χρονος συνεργός τους συνελήφθη ακολούθως στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας από όπου κατάγονταν οι δράστες.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Εν μέσω αντιδράσεων δεν εγκρίθηκε δάνειο στις Σέρρες για κάλυψη χρεών σε προμηθευτές



Μπορεί εδώ στην Καβάλα να εγκρίνονται τα δάνεια της δημοτικής αρχής 3.000.000 ευρώ πέρυσι και άλλα 3.000.000 ευρώ φέτος από το δήμο Καβάλας με εγγύηση του ΚΑΠ, δηλαδή τους μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων, και μάλιστα με τη θετική ψήφο «ορισμένων» της αντιπολίτευσης, όμως στις Σέρρες μετά την έντονη αντίδραση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων ανάλογος δανεισμός δεν εγκρίθηκε από το σώμα.
Με 13 ψήφους υπέρ, 12 κατά και μία παρών για δεύτερη συνεχή φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών απέρριψε την πρόταση της δημοτικής αρχής του Γ.Βλάχου για την σύναψη δανείου ύψους 2.000.000 ευρώ για την αποπληρωμή των προμηθευτών για τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου. Σύσσωμη η αντιπολίτευση επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για κακοδιαχείριση των οικονομικών και έλλειψη σχεδιασμού και ορθολογικής διαχείρισης, ενώ η ένταση , οι διαπληκτισμοί και οι υψηλοί τόνοι αποτέλεσαν κυρίαρχα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι υπάλληλοι του Δήμου Σερρών , οι οποίοι και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην σύναψη δανείου που θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας τους.
‘’Είναι επιτακτική ανάγκη η αποπληρωμή των προμηθευτών για τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι η πρόφαση για την υποθήκευση των μισθών μας που θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες των Δημοτικών Υπαλλήλων και των Υπαλλήλων των νομικών προσώπων, να τεθούν σ’ ένα καθεστώς αβεβαιότητας, ανασφάλειας και αγωνίας για το αύριο ’’ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

O Σιμιτσής μοίραζε ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές


Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα ο Γιώργος Κλειτσιώτης, κατηγόρησε χθες το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή για κομματισμό, αφού διαπιστώθηκε πως μοίραζε ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Η απάντηση του δημάρχου ασφαλώς και δυσαρεστεί τους ψηφοφόρους του Καβαλιώτες που τον εξέλεξαν με ένα ποσοστό 62% την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2006. «Τιμή μου και καμάρι μου» ήταν η απάντηση που έδωσε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας γι΄ αυτή του την ενέργεια ο δήμαρχος στη μομφή για την κομματική συμπεριφορά του. Και πρόσθεσε «Ποτέ δεν ήμουν υποκριτής, έχω το χρίσμα συγκεκριμένου κόμματος (ΠΑΣΟΚ). Αυτή η στάση μου εγκρίθηκε, δοκιμάστηκε και επαινείται σήμερα από τους Καβαλιώτες. Αυτοί που με ψήφισαν ήξεραν πολύ καλά τι ψήφιζαν. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να βοηθήσω το κόμμα που με βοήθησε και αν χρειαστεί θα το ξανακάνω». Το πήρατε το μήνυμα κύριοι της αντιπολίτευσης; Το πήρατε το μήνυμα Καβαλιώτες; Αν δεν το πήρατε συνεχίστε να τον στηρίζετε, τον κομματικό «εκπρόσωπο» του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε η ιστορία θα τους κρίνει όλους.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Αναλυτικά αποτελέσματα στους 11 δήμους του νομού Καβάλας



Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τους 11 δήμους του Νομού Καβάλας στις ευρωεκλογές έχουν ως εξής. Στο δήμο Καβάλας έλαβαν ΠΑΣΟΚ 32,85%, ΝΔ 29,92%, ΛΑΟΣ 8,73%, ΚΚΕ 8,55%, ΣΥΡΙΖΑ 6,58% και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4,12%. Η αποχή άγγιξε το 48,77%.
Στο δήμο Ελευθερούπολης έλαβαν ΝΔ 38,23%, ΠΑΣΟΚ 36,15%, ΛΑΟΣ 5,89%, ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ 4,89%, ΚΚΕ 4,14%, ΣΥΡΙΖΑ 3,62% ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,01%. Η αποχή στο 43,50%.
Στο δήμο Ελευθερών έλαβαν ΝΔ 40,68%, ΠΑΣΟΚ 36,45%, ΛΑΟΣ 6,34%, ΚΚΕ 3,80%, ΣΥΡΙΖΑ 3,76%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,26%. Η αποχή στο 34,81%.
Στο δήμο Θάσου έλαβαν ΝΔ 32,32%, ΠΑΣΟΚ 28,96%, ΚΚΕ 17,55%, ΛΑΟΣ 6,75%, ΣΥΡΙΖΑ 5,96%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,49%. Η αποχή στο 43,67%.
Στο δήμο Χρυσούπολης έλαβαν ΝΔ 39,68%, ΠΑΣΟΚ 39,07%, ΛΑΟΣ 6,54%, ΚΚΕ 2,93%, ΣΥΡΙΖΑ 2,91%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,55%. Η αποχή στο 43,44%.
Στο δήμο Κεραμωτής έλαβαν ΝΔ 45,27%, ΠΑΣΟΚ 35,59%, ΛΑΟΣ 7,06%, ΚΚΕ 2,46%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,40%. Η αποχή στο 41,46%.
Στο δήμο Ορεινού έλαβαν ΠΑΣΟΚ 44,01%, ΝΔ 35,66%, ΛΑΟΣ 5,93%, ΚΚΕ 3,53%, ΣΥΡΙΖΑ 2,88%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,06%. Η αποχή στο 55,74%.
Στο δήμο Ορφανού έλαβαν ΝΔ 44,63%, ΠΑΣΟΚ 34,98%, ΛΑΟΣ 5,92%, ΚΚΕ 5,04%, ΣΥΡΙΖΑ 2,96%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,99%. Η αποχή στο 38,32%.
Στο δήμο Παγγαίου έλαβαν ΝΔ 51,18%, ΠΑΣΟΚ 28,33%, ΛΑΟΣ 7,21%, ΚΚΕ 2,74%, ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ 2,28%, ΣΥΡΙΖΑ 2,22%, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 1,82%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,54%. Η αποχή στο 43,72%.
Στο δήμο Πιερέων έλαβαν ΠΑΣΟΚ 40,17%, ΝΔ 37,30%, ΛΑΟΣ 5,71%, ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ 4,07%, ΚΚΕ 3,21%, ΣΥΡΙΖΑ 3,04%, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 2,72%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,40%. Η αποχή στο 40,27%.
Στο δήμο Φιλίππων έλαβαν ΝΔ 40,93%, ΠΑΣΟΚ 37,20%, ΛΑΟΣ 7,08%, ΚΚΕ 3,69%, ΣΥΡΙΖΑ 2,90%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,05%. Η αποχή στο 49,71%.

Αποτελέσματα στο Νομό Καβάλας - Ευρωεκλογές 2009

Πρώτο κόμμα στο νομό Καβάλας στις ευρωεκλογές ήρθε η ΝΔ με ποσοστό 36,52%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 34,69%, τρίτο ο ΛΑΟΣ με 7,26%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,62%, ΣΥΡΙΖΑ 4,51% και Οικολόγοι Πράσινοι με 2,83%. Η αποχή στο νομό Καβάλας έφτασε το 45,52%.

H αποχή ο μεγάλος κερδισμένος των ευρωεκλογών



Ποσοστό 36,65% συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ έναντι 32,29% της ΝΔ και η μεταξύ τους διαφορά διαμορφώθηκε τελικά στο 4,4%. Στο 8,35% το ΚΚΕ, στο 7,15% ο ΛΑΟΣ, στο 4,70% ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 3,49% οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Ποσοστό ρεκόρ 47,4% για την αποχή.
Ισοδύναμα βγαίνουν στο νέο Ευρωκοινοβούλιο τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με οκτώ ευρωβουλευτές το καθένα. Ακολουθούν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, που θα έχουν από δύο ευρωβουλευτές, ενώ από έναν ευρωβουλευτή θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Από το ΠΑΣΟΚ (ποσοστό 36,65) στο Ευρωκοινοβούλιο εκλέγονται οι:
1. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ2. Συλβάνα Ράπτη, βουλευτής3. Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής4. Χρυσούλα Σαατσόγλου - Παλιαδέλη, αρχαιολόγος5. Γιώργος Σταυρακάκης, σεισμολόγος6. Μαριλένα Κοππά, ευρωβουλευτής7. Αννυ Ποδηματά, ευρωβουλευτής8. Κρίτων Αρσένης, χωροτάκτης-οικονομολόγος
Από τη ΝΔ (ποσοστό 32,30%) στο Ευρωκοινοβούλιο εκλέγονται οι:
1. Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην υπουργός Υγείας και Παιδείας2. Ρόδη Κράτσα, ευρωβουλευτής 3. Γιώργος Παπαστάμκος, ευρωβουλευτής4. Κώστας Πουπάκης, γγ της ΓΣΕΕ5. Θόδωρος Σκυλακάκης, γγ του υπουργείου Εξωτερικών6. Γιώργος Κουμουτσάκος, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών7. Γιώργος Παπανικολάου, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ8. Γιάννης Τσουκαλάς, πρώην γγ Έρευνας και Τεχνολογίας
Από το ΚΚΕ (ποσοστό 8,35%) εκλέγονται οι:
1. Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής2. Γιώργος Τούσσας, ναυτεργάτης
Από το ΛΑΟΣ (ποσοστό 7,15%) εκλέγονται οι:
1. Νίκη Τζαβέλα, οικονομολόγος2. Αθανάσιος Πλεύρης, δικηγόρος
Από τον ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 4,70%) εκλέγεται ο Χουντής Νίκος, γραμματέας του ΣΥΝ
Από τους Οικολόγους Πράσινους (ποσοστό 3,49%) εκλέγεται ο Τρεμόπουλος Μιχάλης, δημοσιογράφος και συγγραφέας

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Καραμανλής - Σήμερα η κεντρική ομιλία στην Αθήνα


Σήμερα τα στελέχη της ΝΔ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αποψινή συγκέντρωση της Αθήνας. Η κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας είναι γιγαντιαία και σε αυτή μετέχουν όλοι οι βουλευτές του κόμματος στο λεκανοπέδιο, καθώς και οι επικεφαλής των νομαρχιακών οργανώσεων της ΝΔ.
Η συγκέντρωση της Αθήνας αποτελεί ουσιαστικά την τελική κίνηση Καραμανλή που θα έχει ως στόχο την τόνωση του ηθικού των ψηφοφόρων της ΝΔ και -φυσικά- τη συσπείρωση. Ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους κατά του κ. Παπανδρέου προσωπικά και θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ο ίδιος ως ο μοναδικός εγγυητής της εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση.
Θα δώσει συνέχεια στην καταγγελία για εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο με τη Siemens και θα προσπαθήσει -με αναφορές που θα κάνει σε πρώτο ενικό πρόσωπο- να προσελκύσει ψηφοφόρους που έχουν επιλέξει να απέχουν την Κυριακή.

Στις 7 το πρωί της Κυριακής ανοίγουν οι κάλπες



Στις κάλπες καλούνται και οι εκλογείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης για την ανάδειξη των μελών του ευρωκοινοβουλίου οι οποίοι μπορούν να ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής. Στο νομό Καβάλας είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 146.500 εκλογείς, εκ των οποίων οι 1.700 καλούνται να ψηφίσουν για πρώτη φορά. Οι ετεροδημότες από το νομό Καβάλας που θα ψηφίσουν σε άλλους δήμους της χώρας ανέρχονται σε 1.817. Στο νομό θα λειτουργήσουν 278 εκλογικά τμήματα. Από το δήμο Καβάλας έγινε γνωστό ότι ειδικό συνεργείο από υπαλλήλους του Δήμου θα εργάζεται στο τμήμα Δημοτικής κατάστασης, στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για να εξυπηρετεί εκλογείς και δικαστικούς, το Σάββατο και την Κυριακή όλη την ημέρα, καθώς και τη Δευτέρα έως τις 3 το απόγευμα.

Ο Νάκος για τα δάνεια παλιννοστούντων


Το ποσό των 4 εκ. ευρώ κατανέμεται στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, για την πληρωμή της κρατικής αρωγής στα δάνεια των παλιννοστούντων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η δωρεάν κρατική αρωγή αφορά την αγορά ή κατασκευή κατοικιών από τους παλιννοστούντες. Το πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται το 2001 και την πρώτη τριετία εφαρμογής του δόθηκαν, επί κυβερνήσεων ΠΑ. ΣΟ. Κ, 34 εκ. ευρώ ενώ από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί περισσότερα από 170 εκ. «Συνεχίζουμε με σταθερούς ρυθμούς και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τη χρηματοδότηση των περιφερειών, όπου υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμότητα αιτήσεις κρατικής αρωγής για τα δάνεια των παλιννοστούντων, τηρώντας τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού προς τους παλιννοστούντες», δήλωσε μετά την υπογραφή της απόφασης, ο υφυπουργός Θανάσης Νάκος.

Άρχισε η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων

Από σήμερα, Παρασκευή, και έως τις 16 Ιουνίου, θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 427.466 οικογένειες τα πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ), του γ’ διμήνου 2009. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στα παραπάνω οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα, έχει χορηγηθεί αύξηση 2% από 01/01/2009. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 132.419.970,40 ευρώ. Τα επιδόματα έχουν ως εξής: Εφάπαξ Παροχή: 2.000 ευρώ Επίδομα τρίτου παιδιού: 174,28 ευρώ Πολυτεκνικό Επίδομα 43,55 ευρώ (για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) Πολυτεκνικό Επίδομα τρίτεκνης οικογένειας 43,55 ευρώ (για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) Ισόβιες συντάξεις: 100,24 ευρώ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ο Λαφαζάνης στην Καβάλα

Ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για να αναδειχθεί το διπλό μήνυμα της ανατροπής του πολιτικού τοπίου με το δικομματισμό και της ανάγκης για αλλαγή πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε χθες το βράδυ από την Καβάλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στο «Στέκι» της Νέας Πόλης, χαρακτήρισε ιστορικό λάθος την επιλογή του ΚΚΕ να αναγορεύσει σε μεγάλο εχθρό του το ΣΥΝ, υποστηρίζοντας ότι οι καιροί απαιτούν διάλογο, κοινή δράση και αν γίνεται συνεργασία ανάμεσα στις δυνάμεις της αριστεράς.

O Mιχάλης Τιμοσίδης για τις Ευρωεκλογές



Την ανάγκη να στείλουμε στην Ευρώπη ανθρώπους που να πιστεύουν στη κοινωνική δικαιοσύνη και στα δικαιώματα των εργαζομένων, εξέφρασε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τιμοσίδης. «Με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ ενισχύουμε τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ο κόσμος πρέπει να στείλει ισχυρό μήνυμα αντίδρασης στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για τις Ευρωεκλογές



«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να είναι κάτι απόμακρο και εχθρικό για τον Έλληνα πολίτη καθώς πάνω από το 60% των αποφάσεων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών λαμβάνεται στην ΕΕ». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ν.Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες για τις Ευρωεκλογές. Αναφορικά με τα έργα που γίνονται στο νομό Καβάλας ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως η Καβάλα πρέπει να είναι περήφανη για τα έργα υποδομής που έγιναν ή βρίσκονται στην τελική φάση της ολοκλήρωσής τους, ενώ η Εγνατία Οδός θα επαναφέρει τη ζωή σε πολλούς δήμους του νομού Καβάλας.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ο Αβραμόπουλος στην τελετή παράδοσης του νέου Νοσοκομείου Καβάλας

Παρουσία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η επίσημη παράδοση- παραλαβή του νέου Νοσοκομείου Καβάλας από την ΔΕΠΑΝΟΜ και την εργολήπτρια εταιρία στη διοίκηση του νοσοκομείου. «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο έργο που θα παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες στον πολίτη» τόνισε κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Αβραμόπουλος. Θα ακολουθήσει η διαδικασία σταδιακής μετεγκατάστασης των κλινικών και υπηρεσιών του Νοσοκομείου, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες. Το έργο προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ και δυναμικότητας 380 κλινών έρχεται να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγειονομικής φροντίδας στο νομό Καβάλας. Το έργο του νέου νοσοκομείου συνοδεύεται από τον πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με την τελευταία λέξη της βιοϊατρικής τεχνολογίας και με τις αρτιότερες υλικοτεχνικές υποδομές. «Το νοσοκομείο αυτό» είπε ο υπουργός, «παρέχει ότι πιο σύγχρονο διατίθεται σήμερα στο υγειονομικό σύστημα. Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Ειδική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, υπερσύγχρονα χειρουργεία, μαγνητικούς τομογράφους, ψηφιακή μαστρογραφία, τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής. Για τη στελέχωση των νοσοκομείων ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε πως δια νόμου πριν από δύο μήνες διασφαλίστηκαν από το υπουργείο οι απαραίτητες προσλήψεις, 5500 νοσηλευτών και 4500 γιατρών πέρα των τακτικών προσλήψεων που έρχονται να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Από την Ελευθερούπολη ο τυχερός του Τζόκερ

Παίζοντας ένα δελτίο Τζόκερ αξίας μόλις 50 λεπτών η τύχη χαμογέλασε άγνωστο μέχρι τώρα σε ποιον αφού το χρυσό δελτίο που παίχτηκε στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του Σταύρου Παμπούκα στην Ελευθερούπολη ήταν αρκετό να αναδείξει τον χρυσό νικητή της Κυριακάτικης κλήρωσης του Τζόκερ και η οποία απλόχερα του πρόσφερε το ποσό των2,8 εκατ. ευρώ.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές



Στην τελική μάχη των ευρωεκλογών εισέρχονται τα κόμματα με τους αρχηγούς να πυκνώνουν τις δημόσιες και τηλεοπτικές τους εμφανίσεις και να ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης. Ο κ. Παπανδρέου παραχωρεί συνέντευξη σε πρωινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή. Το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα δώσει συνέντευξη σε δημοσιογράφο άλλου τηλεοπτικού σταθμού. Η κ. Παπαρήγα θα μιλήσει στις 8.30 στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι διακαναλική συνέντευξη τύπου.

Κάθε ψήφος έχει αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή



Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, οι Ευρωπαίοι θα εκλέξουν τους 736 εκπροσώπους τους - εκπροσώπους που θα είναι υπεύθυνοι για την πλειοψηφία (75 - 80%) των εθνικών νομοθετημάτων, αφού αυτά πλέον πηγάζουν από κοινοτικές νομικές δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες, ενώ, προϊούσης της επικύρωσης της Συνθήκης της Λισσαβόνας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι, από κοινού με τις εθνικές κυβερνήσεις, υπεύθυνο για το 95% περίπου της ευρωπαϊκής νομοθεσίας! Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, ο πολίτης οφείλει να ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και να μην υποτιμά τη δύναμή του να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. O έλληνας πολίτης έχει πια διττό ρόλο, αφού είναι πλέον και ευρωπαίος πολίτης, με απτά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Συνεπώς, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταλάβει πως και οι ευρωεκλογές είναι μία εκλογική αναμέτρηση εξίσου σημαντική, αφού του δίνει τη δυνατότητα να αναδείξει τους συγκυβερνήτες και τους συννομοθέτες του. Πρέπει λοιπόν ως Έλληνες και Ευρωπαίοι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα αυτό. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθορίζει πλέον την ζωή μας. Πρέπει να έχουμε φωνή κι άποψη στο κτίσιμό του. Αυτό προσφέρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκφράζει τη φωνή των πολιτών με τις διαφορές, τις πολιτισμικές, τις γλωσσικές, τις ιδεολογικές.
Άρθρο της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρόδης Κράτσα.

Ψηφίζω στις ευρωεκλογές

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2009, η ψηφοφορία για την εκλογή των 22 ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το βράδυ. Το πού ψηφίζετε μπορείτε να το πληροφορηθείτε στη διεύθυνση:
www.ypes.gr/services/eea/eea.htm
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες που χουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου ή κοινότητας της χώρας και δεν έχουν στερηθεί του δικαιώματος του εκλέγειν σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού και Ποινικού Κώδικα. Οι εκλογείς για να ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.
Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.
Ετεροδημότες
Στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών, ψηφίζουν στα εκλογικά τμήματα του δήμου ή της κοινότητας στον οποίο έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής. (Δεν συγκροτούνται δηλαδή ειδικά εκλογικά τμήματα μόνο στις έδρες των νομών όπως κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές).
Οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού
Στην εκλογική διαδικασία της χώρας μας, παράλληλα με τους Έλληνες εκλογείς της Επικράτειας, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και οι Έλληνες πολίτες κάτοικοι των 26 λοιπών χωρών της Ένωσης, καθώς και εκείνοι οι Έλληνες που θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε κάποιο κράτος μέλος της Ε.Ε. Η ψηφοφορία γι αυτούς θα γίνει το Σάββατο 6 Ιουνίου 2009 επιδεικνύοντας στην εφορευτική επιτροπή την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.. Τα αποτελέσματα αυτά θα ενσωματωθούν στα γενικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Ελληνική Επικράτεια. Αναφορικά με την ενημέρωση των Ελλήνων εκλογέων κατοίκων του εξωτερικού και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ψηφοφορία, ισχύουν τα εξής:Οι πρεσβευτικές και προξενικές αρχές της Ελλάδας στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να ενημερώσουν, με κάθε πρόσφορο μέσο τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στην περιφέρειά τους για το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Οι παραπάνω εκλογείς πρέπει να πληροφορηθούν έγκαιρα για την ακριβή ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και τον εφοδιασμό τους με τα απαραίτητα αποδεικτικά της ταυτότητάς τους έγγραφα την ημέρα των εκλογών.
Προϋποθέσεις
Για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν στον τόπο διαμονής τους, οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού θα πρέπει:α) Να είναι γραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου ή κοινότητος του Ελληνικού Κράτους.β) Να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και να μην έχουν στερηθεί το δικαίωμα αυτό.γ) Να υποβάλουν δήλωση στην οικεία πρεσβευτική ή προξενική αρχή (στην περιφέρεια της οποίας προτίθενται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα) ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων τελείωσε στις 14 Απριλίου 2009.δ) Να διαμένουν σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την ημέρα της ψηφοφορίας. Με βάση τη δήλωσή τους αυτή, θα περιληφθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

"Έχεις το λόγο - Ψήφισε"




"Έχεις το λόγο - Ψήφισε", λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ένα τηλεοπτικό σποτ για τις ευρωεκλογές που θα προβληθεί για πρώτη φορά σήμερα. Στόχος του σποτ είναι να υπενθυμίσει στους πολίτες πως η συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές (06/06/09 για την Κύπρο και 07/06/09 για την Ελλάδα) θα τους επιτρέψει να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους.

Ο Αβραμόπουλος σήμερα στην Καβάλα

Παρουσία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα η επίσημη παράδοση-παραλαβή του νέου Νοσοκομείου Καβάλας από την ΔΕΠΑΝΟΜ και την εργολήπτρια εταιρία στη διοίκηση του Νοσοκομείου. Η τελετή θα γίνει στις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει η διαδικασία σταδιακής μετεγκατάστασης των κλινικών και υπηρεσιών του Νοσοκομείου, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες. Το βράδυ στις 8 ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ για τις ευρωεκλογές στο αμφιθέατρο της νομαρχίας Καβάλας.