Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Όλοι εναντίον του Καραμανλή...


Γενική επίθεση σχεδόν όλων των ΜΜΕ κατά του Καραμανλή εξ αιτίας της καλής του παρουσίας χθες στην τηλεμαχία, ώστε να αποφευχθεί τυχόν ανατροπή του ήδη διαμορφωθέντος κλίματος.Είναι καταπληκτικό το ότι ο Καραμανλής έχει εναντίον του όλα σχεδόν τα ΜΜΕ. Ο μη τέλειος Καραμανλής, στα πεντέμισυ χρόνια που κυβέρνησε έκανε ένα λάθος. Ένα ολέθριο λάθος, που οφειλότανε στην πλήρη άγνοια όλων των Έλλήνων πολιτικών για το πως πράγματι πρέπει να κυβερνάει ένας διοικητής. Κυβέρνησε λοιπόν ο Καραμανλής χωρίς...να έχει τον έλεγχο της Ε.Υ.Π. και της κρατικής ασφάλειας και βεβαίως των ΜΜΕ. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι σε μία ευνομούμενη δημοκρατία αυτό δεν απαιτείται. Ποιός σας είπε όμως ότι έχουμε ευνομούμενη δημοκρατία;Ο αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης και το ΟΧΙ στα Σκόπια και τον Μπους καθάρισαν τον Καραμανλή που δεν ζήτησε και βέβαια δεν πήρε καμία βοήθεια από τον Πούτιν, αφού για να το κάνει αυτό έπρεπε να σπάσει αυγά και μάλιστα πολλά και με τρόπο πολύ έντεχνο.Εκείνο που επιβεβαιώθηκε είναι η απόλυτη εξουσία των ΜΜΕ που μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών οποιουδήποτε κράτους, που πράγματι αποτελούν κοπάδια προβάτων στο έλεος οποιασδήποτε προπαγάνδας.

Από kontari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

"Πενία τέχνας κατεργάζεται" . Τελευταία ο δήμαρχος Κ.Σιμιτσής πέρα από τα μαθήματα δημοσιογραφίας παραδίδει και μαθήματα "λογικής"

Μαθήματα "λογικής" θέλησε να παραδώσει στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής μαζί με τον Καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας Θοδωρή Γκόνη, παρουσία του δημάρχου Φιλίππων Λάζαρου Τσαταλμπασίδη και των συνεργατών του Αντώνη Κούφαλη και Αργύρη Μπακιρτζή κάνοντας το 'δικό" του οικονομικό απολογισμό για το Φεστιβάλ. Πέρα από τα στερεότυπα,τις ευλογίες μεταξύ μας ....ήταν το καλύτερο Φεστιβάλ, πρωτοποριακό, ταρακούνησε τα νερά στην Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα κ.ο.κ. (που σημειωτέον ακούγαμε καθημερινά από όλους όσους συμμετείχαν καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ σε κάθε, μα κάθε συνέντευξη, σε κάθε συναυλία, εκδήλωση) έκανε έναν απολογισμό κομμένο και ραμένο στα "πολιτικά" του μέτρα για να αντιμετωπίσει φυσικά τους αντιπάλους του στο δημοτικό συμβούλιο. Κι εξηγούμαστε: (τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα)
ΕΞΟΔΑ: Σύνολο 232.573,60 Ε // Διαφημίσεις ΜΜΕ, προβολή διαφ/σης, δημόσιες σχέσεις, μακέτα αφίσας προγράμματος, εκτύπωση προγράμματος - αφισών 104.658,91 Ε, Ασφάλεια 2.210 Ε, Εργασίες στο αρχαίο θέατρο 23.958 Ε, Αγορασμένες παραστάσεις Εθνικού 11.900 Ε, Αγορασμένη συναυλία Ιωαννίδη 20.000 Ε,'Εκθεση Μετζικώφ 2.947,02 Ε, Αποζημίωση για την οργάνωση του Φεστιβάλ και διαμονή και μεταβάσεις 13.491,00 Ε (Βλέπε αμοιβή Γκόνη), Αποζημίωση για διάφορες υπηρεσίες 26.846,07 Ε, Διάφορες δαπάνες 23.586,99 Ε, Απρόβλεπτα 2.975,00 Ε.
ΕΣΟΔΑ : Σύνολο 268.508,13 Ε // Επιχορήγηση από δήμο Καβάλας 150.000 Ε, Χορηγία Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης 40.625 Ε, Έσοδα από παραστάσεις με 15% 24.447,15 Ε, Έσοδα από παραστάσεις με 10% 5.770,77 Ε, Έσοδα με min guarantee 1.409,21 Ε, Από εισιτήρια συναυλίας Ιωαννίδη 830 και 599 - 25.585 Ε, Εισιτήρια Εθνικό 10.596 Ε, Εισιτήρια Εργατικής Εστίας 755 - 10.075 Ε
Παρουσίασε δηλαδή ένα φαινομενικό κέρδος 35.934,53 Ε.
Όπα ..μεγάλε εδώ σκαλώσαμε. Αυτές ήταν οι παραστάσεις του περιβόητου ανατρεπτικού, πρωτοποριακού φέτος Φεστιβάλ; Που είναι οι παραστάσεις και λοιπές εκδηλώσεις, παραγωγές κατά τ' άλλα του ΔΗΠΕΘΕ και αυτές που ανέλαβε να "οργανώσει", να πληρώσει ο δήμος Φιλίππων;
Αναλυτικά το πόσο μέσα μπήκε ο δήμος Καβάλας, άντε... για σας το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας (λες κι εκεί άλλος θα το πληρώσει το μάρμαρο) ανά παράσταση :Φωτοπούλου, Αδερφών Κούφαλη, Καπνεργατών, Ελευθερίου, Λασπόλουτρα, Τσαλιγοπούλου και...και... με τα περισσότερα σκηνοθετημένα από Γκόνη, δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα (αύριο θα τα κατεβάσουμε αναλυτικά και στο blog) . Το σύνολο πάντως από το" μαλλί" είναι 127.000 Ε. Βάλε τώρα και τα 55.000 Ε που μπήκε μέσα ο δήμος Φιλίππων, συνολικά 182.000 Ε μπήκανε μέσα και θέλουν με τη δική τους "λογική" να έβγαλαν και κέρδος. Που τα πουλάνε άραγε αυτά και σε ποιούς; Ύστερα φταίνε οι δημοσιογράφοι και τα στοιχεία που ζητούν...
Συμπέρασμα: Τα έξοδα του Φεστιβάλ (θα επανέλθουμε αύριο) ήταν πολύ περισσότερα από 415.000 Ε, ξεπερνούν σε πρόχειρη εκτίμηση τα 500.000 Ε. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο δήμαρχος ήταν σαφής και κατηγορηματικός για το επίτευγμά του. "Είναι μιζέρια να συζητάμε γι' αυτό. Για ενα άνοιγμα 127.000 Ε (κι άλλα 55.000 Ε για το δήμο Φιλίππων). Αστείο και που το λέμε. Όταν στο Ανθή Καραγιάννη θα δαπανηθούν 1 εκατ. ευρώ, τι είναι ένα άνοιγμα 100.000 Ε για τον πολιτισμό. Πιάσανε τόπο. Αυτό έπρεπε να πείτε".
Τα εκατομμύρια δραχμές, για να καταλαβαίνουν κι οι απλοί πολίτες, δεν είναι νούμερα στο χαρτί κ. δήμαρχε, και πολύ μάλλον όταν είναι χρήματα των Καβαλιωτών. Πάντως έξυπνο, θα λέγαμε, αυτό που σκέφτηκαν οι "σοφοί" σας σύμβουλοι για το διαχωρισμό των εξόδων των παραστάσεων του 52ου Φεστιβάλ Φιλίππων - Καβάλας, μη μας πάρουν και χαμπάρι ότι από τη μια κόβουμε εκδηλώσεις μαζικής συμμετοχής, διεθνούς κύρους κι από την άλλη ξοδεύουμε 500.000 Ε. Ασφαλώς και θα συμφωνήσουμε κ. Σιμιτσή, η ανάγκη για επιβίωση, δημιουργεί τρόπους επιβίωσης. "Πενία Τέχνας κατεργάζεται". Έχετε απόλυτο δίκαιο!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιον εξυπηρετούν άραγε οι γαλάζιες κόντρες και γκρίνιες στην Καβάλα;


Ήδη κάποιοι γαλάζιοι που ενδιαφέρονται μόνο για το εγώ τους άρχισαν να παίζουν παιχνίδι στην Καβάλα, αγνοώντας την παράταξη και τον δύσκολο αγώνα που δίνει ο αρχηγός τους Κώστας Καραμανλής. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η επόμενη μέρα - και προσπαθούν να το δείξουν ποικιλοτρόπως. Διαφορετικά δεν θα εβγαιναν δημόσια να εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο, τώρα που η ΝΔ έχει ανάγκη και την τελευταία ψήφο των νεοδημοκρατών. Τι φταίει η ΝΔ, τι φταίει ο αρχηγός, τι φταίνε οι Καβαλιώτες να βιώνουν αυτή τη φαγωμάρα τοπικών στελεχών και παραγόντων; Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Ο κόσμος δεν χρειάζεται κρίσεις και αναφορές για να καταλάβει τι προσπαθούν κάποιοι να επιβάλουν... Είναι σοφός και κρίνει τους πάντες από την πολιτική τους διαδρομή, από την συμπεριφορά τους, όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στο παρόν..

Παραθέτουμε λίγα μόνο από όσα γράφονται καθημερινά είτε από δηλώσεις επωνύμων, είτε από μεταφερόμενα σχόλια από συγκεκριμένα γραφεία, και ελπίζουμε μετά από μία εβδομάδα παρασκηνιακού παπαγαλακισμού να δώσει κάποιος το οριστικό τέλος στην ανούσια πολιτική προπαγάνδα.

Κ.Αντωνιάδης: "Μεγάλωσα σε αυτή την παράταξη κι ονειρευόμουν αυτή τη μέρα. Δεν θα αφήσω τίποτα να χαλάσει τη χαρά μου".

""Από παιδί ονειρευόμουν κάποια στιγμή να συμμετάσχω στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Εύχομαι αυτή η περίοδος να είναι μια περίοδος που θα μου μείνει αξέχαστη σε όλη μου τη ζωή".

Γιώργος Τσαλουχίδης: "Ήμουν, προφανώς στην κρίση εκείνων που έλαβαν τις αποφάσεις, ο λιγότερο ικανός να συμμετάσχω. Η δική μου υποψηφιότητα όσο και της Τσανάκα ήταν πρόταση του Καλλιοντζή".

Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος: "Η νομαρχιακή ομάδα κατέληξε να γίνει κυρίαρχο όργανο τοπικά. Θεσμικό και κομματικό. Αυτό το γεγονός είναι παράλογο και εν πολλοίς επικίνδυνο και για το κόμμα και για τα όργανά του. Κάποιοι θέλουν να υποκαταστήσουν τα όργανα του κόμματος".

Θόδωρος Καλλιοντζής: "Έπεσε το βάρος σε μας στη νομαρχιακή ομάδα γιατί κάποιοι δεν πήραν το βάρος αυτής της υπόθεσης. Κάποιοι ενεπλάκησαν στο θέμα και πρότειναν μέλος αυτής το οποίο όμως δεν ήταν έτοιμο πολιτικά. Κάποιοι ξεσήκωσαν τον Ζησίμου χωρίς να το γνωρίζω εγώ. Αυτό που έκαναν δεν ήταν για το καλό της ΝΔ. Δεν πρότεινα εγώ τον Κώστα Αντωνιάδη. Πρότεινα τον Γιώργο Τσαλουχίδη και τη Δήμητρα Τσανάκα. Άλλοι ενεπλάκησαν στα θέματα της νομαρχιακής μου ομάδας και θέλησαν να μου τη χαλάσουν. Αυτό δε θα περάσει. Δεν πρότεινα τον Αντωνιάδη και δε θα τον βοηθήσω. Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τη Δήμητρα Τσανάκα".

ΕΒΔΟΜΗ (φωτο) Βόλτα χθες το βράδυ στην αγορά της Καβάλας: Καλλιοντζής (νομάρχης), με Τσανάκα, Τσαλουχίδη(αντινομάρχη), Παπαδόπουλο(γενικό), Βαφειάδη(αντινομάρχη), Πασχαλίδη(αντινομάρχη),Μιχαηλίδου(νομ.σύμβουλο)

Το ΄πε και τό ΄κανε ο Θοδωρής!!!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η πλευρά της νομαρχίας πιστεύει ότι ο Κ. Αντωνιάδης με την προτροπή βουλευτή δέχθηκε να εμβολίσει με την υποψηφιότητά του τη συνοχή της νομαρχιακής ομάδας και γι΄αυτό η ομάδα δεν έχει την πρόθεση να τον στηρίξει.

ΠΡΩΙΝΗ: Κάποιοι ετόλμησαν να μπουν στα χωρικά ύδατα του νομάρχη. Δηλαδή δεν φτάνει που δεν γίνονται δεκτές οι προτάσεις του (στο ψηφοδέλτιο), πήγαν να του την φέρουν κιόλας.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Οι υποψήφιοι της ΝΔ στο Νομό Καβάλας - Μεγάλη επιτυχία του Blog μου


Αφιερωμένο στους άπιστους θωμάδες το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Για να αμφισβητούν κάποιοι τις πηγές μου παρ΄όλο που οι συνάδελφοι μου (που δεν περίμενα να φερθούν με αυτόν τον ποταπό τρόπο) γνωρίζουν καλά ότι δεν γράφω κάτι αν δεν είναι έγκυρο και αλήθεια. Μετά και την ανακοίνωση των ονομάτων της ΝΔ από τα κεντρικά της Ρηγίλλης βγαίνουμε σήμερα να "ευλογήσουμε τα γένια μας" για την επιτυχία του blog αφού εγκαίρως και συγκεκριμένα 7 μέρες πριν, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, γράψαμε ότι το ψηφοδέλτιο έκλεισε και τα ονόματα είναι τα έξι που ανακοινώθηκαν Δευτέρα 14 Σεπτεβρίου αργά το βράδυ.
Οι υποψήφιοι αλφαβητικά είναι οι εξής : Αντωνιάδης Κώστας Δικηγόρος, Καλαντζής Γιώργος Βουλευτής, Νικολαϊδου Ντίνα Οδοντίατρος, Παναγιωτόπουλος Νίκος Βουλευτής, Τσανάκα Δήμητρα Ιατρός και Φιλιππίδου Μαρίνα Δικηγόρος.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Τι δήλωσε ο υπερνομάρχης Κώστας Τάτσης " Όσους δεν καθαρίσει ο Καραμανλής να τους καθαρίσει ο λαός με την ψήφο του"



Αναδημοσιεύουμε άρθρο της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΟΣ με τη δήλωση του Κώστα Τάτση πρόεδρου της ΔΝΑ που συζητήθηκε...

Έγιναν εγκλήματα στις δημοτικές εκλογές του 2006 στο δήμο Καβάλας και κάποιοι πρέπει να πληρώσουν...
Κώστας Τάτσης "..Και αν δεν έκαναν κάποια τοπικά στελέχη το έγκλημα να στηρίξουν την υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου Καβάλας (Κ.Σιμιτσή) και όχι γιατί απέκτησε ένα πολιτικό βήμα το ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί ξαφνικά βρεθήκαμε σε ένα κενό με έναν δήμαρχο, τον οποίο δεν αποδέχονται ούτε οι ίδιοι οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και που δεν έχει ούτε όραμα, ούτε προοπτική, ούτε σχεδιασμό γύρω από τις πραγματικές και τις σύγχρονες ανάγκες της πόλης αυτής. Γι' αυτό το έγκλημα των τοπικών μας αρχόντων φταίνε παράγοντες της ΝΔ και το λέω με πόνο καρδιάς και πρέπει να τιμωρηθούν κάποια στιγμή! Δεν ξέρω πως θα τιμωρηθούν, αν τους τιμωρήσει ο λαός ή αν τιμωρηθούν από την κεντρική διοίκηση. Πάντως είναι το μοναδικό λάθος για το οποίο όμως πρέπει να τιμωρηθούν πρόσωπα και όχι η ΝΔ. Οι πολίτες πρέπει να καθαρίσουν με τις επιλογές τους, τους γκρινιάρηδες, τους μεμψίμοιρους, αυτούς που θέλουν να είναι μονίμως υπουργοί λες και αν δεν είναι υπουργοί θα χαθεί ο κόσμος. Όλοι αυτοί πρέπει να πάνε στο περιθώριο. Αυτοί δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στη ΝΔ. Αυτοί βασάνισαν τον Καραμανλή και θα πρέπει όσους δεν καθαρίσει ο Καραμανλής να τους καθαρίσει ο λαός με την ψήφο του. Να είναι καθαρή η κυβέρνηση με ανθρώπους που πιστεύουν στον Καραμανλή και τη ΝΔ και όχι στον εαυτούλη τους. Τότε θα μπορέσει να κυβερνήσει με 151 βουλευτές ο Καραμανλής. Διαφορετικά θα έχει πρόβλημα όπως το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ".

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Χρόνια Πολλά στον Πρωθυπουργό



Κύριε πρωθυπουργέ χρόνια πολλά για τα σημερινά γενέθλιά σας,

που σας βρίσκουν εν μέσω προεκλογικής περιόδου και με όχι ευοίωνες δημοσκοπήσεις για τη νίκη του κόμματός σας.Αν σκεφθείτε ότι σπουδαίοι πολιτικοί που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη διαδρομή αυτού του τόπου βρέθηκαν στη δική σας θέση και έχασαν εκλογικές αναμετρήσεις, τότε κάντε με ψυχραιμία απολογισμό των σφαλμάτων που οδήγησαν από τους πανηγυρισμούς των οπαδών σας του 2004 στην κατήφεια αυτών των ημερών... Είσαστε νέος ακόμη και έχετε προσόντα πολύ περισσότερα από τον αντίπαλό σας που βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας...Είχατε όμως και πολλούς συνεργάτες -ανίκανους, άφρονες, κόλακες- που σας οδήγησαν από την είσοδο του θριάμβου στην έξοδο της απογοήτευσης...Κάποιοι από αυτούς θα τολμήσουν να σας ευχηθούν σήμερα χρόνια πολλά, ΟΛΟΥΣ όμως πετάξτε τους στο καλάθι των αχρήστων...

Υ.Γ. Ευτυχώς που δεν κάνατε και το μέγα σφάλμα κάποιων άλλων, που εκφράστηκαν υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν. Δυστυχώς, αυτοί μπορεί και να κυβερνήσουν... Από press-gr.blogspot.com

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Τι προβλέπει το αρ.47 του Π.Δ. 96/2007 για τις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών

Bουλευτές κατά την προεκλογική περίοδο
1. Κατά την προεκλογική περίοδο απαγορεύεται στους υποψήφιους βουλευτές:
α. Η ανάρτηση ή επικόλληση σε εξωτερικούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κάθε μορφής αυτοκινούμενα μέσα, αεροπανώ, πανώ, γιγαντοαφισών, αφισών, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, η εγκατάσταση πρόσκαιρων κατασκευών οποιασδήποτε μορφής για την προσωπική τους προβολή, καθώς και η χρήση χρωστικών ουσιών και η αναγραφή συνθημάτων σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο.
Οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι κοινοτήτων υποχρεούνται για την άμεση καθαίρεση των αεροπανώ και πανώ, την αποκόλληση των γιγαντοαφισών, αφισών, φωτογραφιών κλπ., την αποσυναρμολόγηση των πρόσκαιρων κατασκευών και τον καθαρισμό από χρωστικές ουσίες των εξωτερικών χώρων. Παράβαση της ανωτέρω υποχρέωσης, εφόσον έχει προηγηθεί σχετική έγγραφη ενημέρωση από την Τοπική Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων της παραγράφου 9 του άρθρου 21 του Ν. 3023/2002, επισύρει την κύρωση της παραγράφου 4 του άρθρου 27 του νόμου αυτού.
β. Η διακίνηση κάθε μορφής ένθετων φυλλαδίων μέσω του τύπου.
γ. Η προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω των δημόσιων και ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης ή των φορέων παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών.
Απαγορεύεται επίσης, από δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, καθώς και από φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, η μετάδοση κάθε είδους εκπομπών, οι οποίες παρουσιάζονται, αμέσως ή εμμέσως, από υποψήφιους βουλευτές.
δ. Η διακίνηση προεκλογικού υλικού από υποψήφιους βουλευτές μέσω του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των κρατικών Ν.Π.Ι.Δ..
ε. ί. Η λειτουργία εκλογικών κέντρων από υποψήφιους ή από τρίτους χάριν υποψήφιων.
ίί. Δεν περιλαμβάνονται στην έννοια του εκλογικού κέντρου τα πολιτικά γραφεία των υποψήφιων βουλευτών, εφόσον δεν είναι εγκατεστημένα σε ισόγειους χώρους. Εξαιρούνται της απαγόρευσης εγκατάστασης, σε ισόγειους χώρους, πολιτικά γραφεία βουλευτών, τα οποία λειτουργούν, συνεχώς από την 31η Δεκεμβρίου 2000 μέχρι και την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών.
ίίί. Για τους υποψηφίους βουλευτές, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο επιτρεπόμενος αριθμός χρήσης πολιτικών γραφείων, ανεξαρτήτως του τόπου εγκατάστασής τους, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3).
ίν. Για τα πολιτικά γραφεία ισχύουν οι σχετικοί περιορισμοί της περίπτωσης α' της παρούσας παραγράφου, καθώς και απαγόρευση χρήσης μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, με εξαίρεση την ύπαρξη πινακίδας με τα αναγκαία προσδιοριστικά στοιχεία του υποψηφίου βουλευτή.
ν. Η παραχώρηση της χρήσης ή η μίσθωση υπαίθριων ή στεγαζόμενων χώρων, από και προς τρίτους, για τη λειτουργία εκλογικών κέντρων και εντευκτηρίων, κάθε μορφής, σε σχέση με την προβολή υποψηφιότητας βουλευτή, συνιστά ποινικό αδίκημα για τους κύριους των ακινήτων, τους εκμισθωτές και τους μισθωτές τούτων, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση, τουλάχιστον ενός έτους.
2. Οι εμφανίσεις υποψήφιων βουλευτών σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, καθώς και σε φορείς παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, υπό οποιαδήποτε μορφή, επιτρέπεται, ως εξής:
α. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπεται η εμφάνιση του υποψήφιου βουλευτή, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μόνο μία φορά.
β. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας, επιτρέπεται η εμφάνιση του υποψήφιου βουλευτή κατά τη διάρκεια της πιο πάνω περιόδου μέχρι δύο φορές.
γ. Ως εμφανίσεις κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου θεωρούνται οι προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, η συμμετοχή τους σε οργανωμένες συζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν τα δελτία ειδήσεων, καθώς και η κάλυψη, κατόπιν αιτήματος του υποψηφίου βουλευτή, της προεκλογικής του δραστηριότητας.
3. Από τους περιορισμούς της προηγούμενης παραγράφου εξαιρούνται οι Πρόεδροι ή Αρχηγοί κομμάτων και οι υποψήφιοι βουλευτές επικρατείας.
4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που εκδίδεται μετά από γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και πρόταση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια, σχετικά με τις εμφανίσεις στα κρατικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα των υποψήφιων βουλευτών και των οριζόμενων εκπροσώπων των κομμάτων ή των συνασπισμών και τίθενται περιορισμοί για την αποτροπή της έμμεσης προβολής των υποψήφιων βουλευτών.
Για τους παραβάτες των ανωτέρω διατάξεων επιβάλλονται οι αντίστοιχες κυρώσεις όπως αυτές ειδικότερα καθορίζονται στο άρθρο 25 του Ν. 3023/2002.

Νέος οδικός άξονας Σέρρες - Καβάλα - Εμπόρικό λιμάνι Καβάλας



Τα σχέδια επί χάρτου της Εγνατίας οδού και του ΥΠΕΧΩΔΕ, όσον αφορά την κατασκευή του οδικού άξονα Ε61 που θα συνδέει τις Σέρρες με την Καβάλα και το νέο εμπορικό λιμάνι, παρουσιάσθηκαν χθες στο νομάρχη Καβάλας, κ. Θεόδωρο Καλλιοντζή από στελέχη της Εγνατίας οδού Α.Ε. και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο νέος οδικός άξονας προβλέπεται να διαθέτει δύο λωρίδες κατεύθυνσης για την άνοδο και την κάθοδο. Σε δηλώσεις του ο κ. Καλλιοντζής τόνισε πως «ο σχεδιασμός σ’ αυτή τη φάση προβλέπει ότι ο δρόμος αυτός θα συνδεθεί με τη σημερινή Εγνατία λίγο δυτικότερα από τον κόμβο της Εξοχής, ώστε η σημερινή παράκαμψη που αποτελεί τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον Αγιο Ανδρέα ως τον σχεδιαζόμενο σταθμό ΣΕΑ να είναι μόνο παράκαμψη Καβάλας, όπως άλλωστε ήταν και ο σχεδιασμός σύμφωνα με το χωροταξικό του 1980. Σε συνδυασμό δε με το δρόμο Δράμας-Αμφίπολης που θα συναντάται με τον Ε61 (Σέρρες-Καβάλα) κοντά στο χωριό Μεσσοράχης, διαφοροποιούνται εντυπωσιακά τα δεδομένα του οδικού δικτύου και πλησιάζουν τους σχεδιασμούς και τα αιτήματα του νομού μας. Εδώ και χρόνια ζητούσαμε το νέο λιμάνι στη νέα Καρβάλη να συνδεθεί με τον Προμαχώνα, ώστε η εμπορευματική κίνησή του, αλλά και η τουριστική κίνηση από τον Προμαχώνα προς το νέο λιμάνι και τις τουριστικές περιοχές μας, να είναι πιο προσιτή και πιο ελκυστική.Το νέο λιμάνι της Νέας Καρβάλης, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, θα μπορέσει και ν’ αποφορτίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και να γίνει πιο ελκυστικό και πιο ανταγωνιστικό.
Η ανάπτυξη του τόπου μας θα συνεχιστεί ραγδαία. Με δεδομένο τον αγώνα μας αυτοί οι σχεδιασμοί να γίνουν πράξη. Οι επισκέψεις του κ. Σουφλιά στην περιοχή μας και οι προτάσεις που καταθέσαμε βρήκαν ευήκοα ώτα, παρά τα, αντιθέτως, λεγόμενα», κατέληξε.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοινώθηκε από τον Γ.Παπανδρέου το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ν.Καβάλας

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά επισήμως από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το ψηφοδέλτιο στο Νομό Καβάλας απαρτίζουν οι εξής έξι υποψήφιοι Βουλευτές : 1. Απόστολος Αγελαράκης, 2. Καλλιόπη Γερακούδη, 3. Σάββας Εμινίδης, 4. Δημήτρης Παπουτσής, 5. Μιχάλης Τιμοσίδης, 6. Μαρίζα Τσακαλέρου - Κλαπάφτη.

Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας


Καλά εκεί στη ΝΔ δεν έχουν το Θεό τους. Χωρίς φανφάρες, χωρίς το παρασκήνιο, τις φαγωμάρες αλλά και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα των ειδικών ...στα εκλογομαγειρέματα στην Καβάλα βγήκε αυτό το blog να δώσει την είδηση για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα. Και θέλετε να πιστέψω ότι ήταν τόσο αγνές οι προθέσεις σας να τα βάλετε με το blog και την επομένη κιόλας να "περάσετε" στις εφημερίδες που έχετε πρόσβαση και "ελευθέρας" ότι το ψηφοδέλτιο ήταν δημιούργημα της φαντασίας του συνάκτη του. Δεν έχετε αλήθεια ίχνος ντροπής! Και θέλετε να πιστέψει και ο απλός κοσμάκις ότι έτσι απλά ανακοινώσαμε ψηφοδέλτιο, χωρίς να αναζητήσουμε αν αποδέχθηκαν οι υποψήφιοι, αν έδωσε το τελικό Ο.Κ. το κόμμα έστω περιφερειακά πριν πάει για τελική έγκριση στα κεντρικά κ.ο.κ. Επειδή όμως η κουτοπονηριά σας δεν έχει όρια αναζητήστε τι έγραφαν οι εφημερίδες τις προηγούμενες μόλις μέρες με οριστικά ψηφοδέλτια για τη ΝΔ και χθες ακόμη δημοσίευμα με τα ίδια ονόματα με το blog που διαβάζετε σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας. Όπως επίσης και για άλλα σίγουρα ονόματα για την Καβάλα σε εφημερίδες αθηναϊκές που ασφαλώς δεν ισχύουν. Το τελικό "ίσως κατά μερικούς" ψηφοδέλτιο κάποιους δεν άρεσε, και αναφέρομαι στους δύο μεγάλους εκλογομάγειρες και χθες έγινε το "σώσε" στο περιστύλιο της Βουλής της Νομαρχίας! Το εξοργιστικό όλων είναι ότι αυτοί οι κύριοι ενέπλεξαν σκοπίμως ακόμη και τα δημοτικά πράγματα στην πόλη της Καβάλας με απώτερο στόχο τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 στο δήμο της Καβάλας. Δεν θα τους περάσει, θα τους ξεσκεπάσουμε σύντομα....

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ανοιχτό ακόμη στο ΠΑΣΟΚ το ψηφοδέλτιο του Ν.Καβάλας

Στο ΠΑΣΟΚ θα αργήσουν λίγο να ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων Βουλευτών Καβάλας. Προβληματίζονται για τις δύο θέσεις. Επικρατέστεροι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι οι Πόπη Γερακούδη, Σάββας Εμινίδης, Δημήτρης Παπουτσής και φυσικά ο Βουλευτής Μιχάλης Τιμοσίδης

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Καβάλας


Έκλεισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για το Νομό Καβάλας. Τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες θα το απαρτίζουν. Αυτοί είναι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Καλαντζής, Δήμητρα Τσανάκα, Κώστας Αντωνιάδης, Ντίνα Νικολαϊδου και Μαρίνα Φιλιππίδου.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Έγινε πρόταση στην Δήμητρα Τσανάκα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά εκείνη αρνήθηκε

Η πρόταση για να μπει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για το Νομό Καβάλας η γιατρός - δημοτική σύμβουλος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δεν έγινε αποδεκτή από την ίδια. Σε δηλώσεις της στο LOBBY FM 101,8 σήμερα το πρωί είπε ότι η πρόταση από τα κεντρικά του κόμματος της έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης λίγο πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή. Η Τσανάκα τόνισε πως την τιμά η πρόταση όμως απάντησε αρνητικά αφού για οικογενειακούς λόγους δεν μπορεί να βοηθήσει την παράταξη. Χαρακτήρισε έξυπνη την κίνηση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές τώρα, ενώ επεσήμανε πως ο Καραμανλής τα παίζει όλα για όλα. Θα πρέπει κατά τη γνώμη της να πετάξει έξω ότι σάπιο υπάρχει στη ΝΔ και να προχωρήσει μπροστά. Όσο για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου θεωρεί ότι δεν είναι δα και τόσο ελκυστικό να έχει η χώρα πρωθυπουργό τον Παπανδρέου.

Νέα διοίκηση για τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας

Νέο ΔΣ συγκροτήθηκε χθες μετά τις παραιτήσεις των Κυριατζή, Τσονάκα, Τζανίδη και Παπαδοπούλου και την αντικατάστασή τους από τους αναππληρωματικούς Φίλιππο Δαμιανίδη, Θόδωρο Ελληνούδη, Αθανάσιο Γκόγκο και Κων/νο Ντάβο. Εξελέγησαν για το νέο ΔΣ - Πρόεδρος Χρήστος Ηλιάδης, α΄αντιπρόεδρος Θόδωρος Μακαρίτης, β΄αντιπρόεδρος Άγγελος Ρουμελιώτης, γγ Μαρία Τσουρή και ταμίας Γιώργος Κουσουνάδης. Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί συνέντευξη τύπου.