Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος: "Υπήρχε αναντιστοιχία της βάσης κι όλων αυτών που εκφράζανε και εκφράζουν το κόμμα. Να αγωνίζονται δηλαδή για πράγματα που δεν θέλει η βάση. Και μιλάω για στελέχη κομματικά σε όλα τα επίπεδα. Το κόμμα επομένως πρέπει να αλλάξει".


«Επιτέλους το κόμμα βρίσκει το βηματισμό του» ανέφερε σε δηλώσεις του στο LOBBY FM ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος. Τις 730.000 ψηφοφόρων αγγίζει η συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για το νέο πρόεδρο του κόμματος. Ο πρώην βουλευτής επεσήμανε με νόημα : «Αυτή η βάση δεν μπορεί ν’ αφήσει κανέναν αδιάφορο. Σε κάποιους θεσμούς μερικοί δεν παίρνουν τα μηνύματα σωστά. Κάναμε αγώνα να απαλλαγούμε από τις βαρονίες και τα τζάκια, τους βατοπαιδινούς κ.α. Υπήρχε αναντιστοιχία της βάσης κι όλων αυτών που εκφράζανε και εκφράζουν το κόμμα. Να αγωνίζονται δηλαδή για πράγματα που δεν θέλει η βάση. Και μιλάω για στελέχη κομματικά σε όλα τα επίπεδα. Το κόμμα επομένως πρέπει να αλλάξει, να ανοίξει τις πόρτες του. Η βάση έδωσε την εντολή να πάει να μαζέψει το σπίτι του. Ο νέος αρχηγός ο Αντώνης Σαμαράς αυτό πρέπει να κάνει και αυτό θα κάνει».

Μίμης Χριστοφιλογιάννης : "Ο κόσμος πίστεψε στο ήθος του Αντώνη Σαμαρά και στην αποφασιστικότητά του".


«Ξεκινάει καινούρια μέρα για τη ΝΔ», δήλωσε ο Δημήτρης Χριστοφιλογιάννης στο LOBBY FM. «Ο κόσμος πίστεψε στο ήθος του Αντώνη Σαμαρά και στην αποφασιστικότητά του. Ο κόσμος της ΝΔ θέλει έμπνευση, δύναμη, σταθερότητα, όραμα. Όλοι θα συμβάλουμε στην ενότητα της βάσης». Εκείνες οι αλλαγές που κατά τον Δημήτρη Χριστοφιλογιάννη πρέπει να γίνουν από το νέο πρόεδρο είναι η ανανέωση του κομματικού μηχανισμού, η αναδιοργάνωση γενικότερα του κόμματος και η αναδιατύπωση της πολιτικής θέσης της ΝΔ στη σύγχρονη εποχή. Να σημειωθεί ότι ο Σαμαράς αναλαμβάνει το κόμμα στο 33% και είναι ο έβδομος κατά σειρά πρόεδρος ενώ η πρώτη δοκιμασία για τον νέο αρχηγό της ΝΔ θα είναι σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή Καβάλας η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2010.

Βιογραφικό Αντώνη Σαμαρά


Ο Αντώνης Κ. Σαμαράς είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Κρητικού και είναι πατέρας της Λένας (18 ετών) και του Κώστα (11 ετών). Σπούδασε Οικονομικά στο Amherst College και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard (MBA).




Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004. Το 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ευρωβουλή διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, στην Επιτροπή για τη Στρατηγική της Λισσαβώνας, καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ – Ρωσίας. Το 2007 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2009 επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.



Oμιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Η πρώτη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:




Με εντολή των ψηφοφόρων της ΝΔ, αναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες για την πρόοδο του ελληνικού λαού και κυρίως για το δικαίωμα της ελπίδας, στα νέα παιδιά του τόπου μας.



Η πολιτική προοπτική της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. να επιστρέψει σε νέες νίκες, οργανωτικά ανανεωμένη και ιδεολογικά κυρίαρχη.



Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες,



ο λαός μίλησε. Η βάση του κόμματος, ο ψηφοφόρος μίλησε. Η εντολή του είναι ηχηρή και αδιαμφισβήτητη.



Πριν ενάμιση μήνα, σε δύσκολες στιγμές σας μίλησα για ελπίδα και εσείς πήρατε το μήνυμα της ελπίδας και το μετατρέψατε σε μια μεγάλη πρωτοφανή, ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση.



Σας ζήτησα τα ρυάκια να γίνουν ποτάμι και εσείς δημιουργήσατε αληθινή λαοθάλασσα, που σάρωσε όλα όσα μας κράταγαν πίσω, μας πήγαιναν πίσω και μας πλήγωναν. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, με όλα τα προβλήματα, που είναι φυσικό να υπάρχουν σε ένα τέτοιο πρωτόγνωρο άνοιγμα στην βάση, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και τώρα αρχίζει μια καινούργια εποχή για τη Δημοκρατία μας αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία.



Σήμερα φίλες και φίλοι, νικήσαμε όλοι. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Δεν ήμασταν άλλωστε αντίπαλοι όλο αυτό το διάστημα, το διακήρυξα τις δύσκολες ώρες της αντιπαράθεσης. Το επαναλαμβάνω και σήμερα που μίλησε ο λαός της παράταξης.



Δεν είμαστε αντίπαλοι από δω και μπρος.



Θα μιλήσω από αύριο με την Ντόρα, την οποίαν πραγματικά ευχαριστώ για το τηλεφώνημα της.



Θα μιλήσω και με τον Παναγιώτη, στον οποίο εύχομαι περαστικά, για την μικρή περιπέτεια της υγείας του.



Θα μιλήσω ασφαλώς και με τον Πρόεδρό μας τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο θα είμαστε μαζί σε όλα τα μεγάλα που έρχονται.



Θα είμαστε όλοι μαζί. Δε μας χωρίζει πλέον τίποτα, μας ενώνουν οι μεγάλες προκλήσεις για το αύριο. Το ίδιο ισχύει με όλα τα στελέχη. Δεν με νοιάζει τι ψήφισαν, δε με νοιάζει ποιον ή ποια στήριξαν, από απόψε θα είμαστε όλοι μαζί. Όσα ειπώθηκαν μέχρι σήμερα, τα έχω όλα ξεχάσει.



Αλλά από δω και μπρος θα περιφρουρήσω απόλυτα την ενότητα της βάσης. Η βάση, ας το γνωρίζουν όλοι, δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε υπονόμευση της ενότητας.



Θέλω να ευχαριστήσω όσους μου στάθηκαν, την οικογένεια μου και τους συνεργάτες μου, που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Δ. Αβραμόπουλο, που ξεκίνησε το άνοιγμα στην βάση και αυτό του το χρωστάμε όλοι. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και για τα στελέχη της παράταξης, τους συναδέλφους μου κυρίως, που στάθηκαν δίπλα μου.



Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες,



ήδη ανοίγει ο δρόμος για να πάμε σε Συνέδριο Θέσεων και Αρχών της ΝΔ μέσα στους επόμενους μήνες, όπου θα ολοκληρώσουμε το διάλογο και θα καταλήξουμε σε μεγάλες τομές για την αναγέννηση της παράταξής μας.



Ζητώ από όλους τους απλούς Νεοδημοκράτες αυτούς που με ψήφισαν και αυτούς που δε με ψήφισαν, να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας.



Ζητώ απ’ όλους τους Έλληνες πολίτες να έρθουν κοντά μας. Η δημοκρατική επανάσταση, που έχει ξεκινήσει αφορά και εκείνους. Έχει γίνει ήδη η πρώτη μεγάλη ανατροπή. Τώρα πάμε για τη μεγαλύτερη ανατροπή.



Να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη, την πολύ μεγάλη, σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά παράταξη. Να ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση από αύριο και να διεκδικήσουμε ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, όχι για να αναλωθούμε σε στείρα διαχείριση, αλλά για να αλλάξουμε πραγματικά την Ελλάδα, όπως της αξίζει.



Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Τώρα πάμε για τα επόμενα και σημαντικότερα.



Να κάνουμε τη ΝΔ την ελπίδα της Ελλάδας, ώστε να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα της ελπίδας.



Σας ευχαριστώ πολύ.

Τι ψήφισαν οι νεοδημοκράτες στο Νομό Καβάλας

Τελική κατάταξη των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ στο Νομό Καβάλας

ΣΑΜΑΡΑΣ 4444
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 3347
ΨΩΜΙΑΔΗΣ 2443

Τα τελικά αποτελέσματα στους δήμους του νομού Καβάλας για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ


Όλα τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ για την εκλογή προέδρου στο Νομό Καβάλας:
ΔΗΜΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ 471
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 377
ΨΩΜΙΑΔΗΣ 185

                                                            ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ 313
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 266
ΨΩΜΙΑΔΗΣ 118

ΔΗΜΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ
ΣΑΜΑΡΑΣ 346
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 183
ΨΩΜΙΑΔΗΣ 153

ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 284
ΣΑΜΑΡΑΣ 303
ΨΩΜΙΑΔΗΣ 254

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ 389
ΨΩΜΙΑΔΗΣ 190
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 184

ΔΗΜΟΣ ΠΙΕΡΕΩΝ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ 64
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 82
ΣΑΜΑΡΑΣ 150

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΣΑΜΑΡΑΣ 228
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 100
ΨΩΜΙΑΔΗΣ 170

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ 
ΣΑΜΑΡΑΣ 441
ΨΩΜΙΑΔΗΣ 367
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 192

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
ΣΑΜΑΡΑΣ 371
ΨΩΜΙΑΔΗΣ 167
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 213

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΙΝΟΥ
 ΨΩΜΙΑΔΗΣ 36
ΣΑΜΑΡΑΣ 27
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 24

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 1442
ΣΑΜΑΡΑΣ 1405
ΨΩΜΙΑΔΗΣ 739

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Πάλι δημοσιογράφο μάλωσε χθες ο Κωστής...δε φτάνει τόση κατρακύλα; Έλεος!


Ο "Ταχυδρόμος" ξαναχτυπά.
Πάλι με τους δημοσιογράφους τα έβαλε ο Κωστής Σιμιτσής. Χθες πήρε ο ίδιος προσωπικά το ρόλο του καθηγητή να παραδώσει μαθήματα δημοσιογραφίας στον Π.Μ. για την κριτική που του άσκησε τελευταία. Μα επιτέλους θα μάθει να σέβεται τη δουλειά των δημοσιογράφων. Όσο σκληρή κι αν είναι μία κριτική θα πρέπει να την δέχεται και να παίρνει τα μηνύματα που είναι άλλωστε μηνύματα για να διορθωθέί. Αλλά κι αυτό το ύφος...δε λέει! Δήμαρχος είσαι Μεγάλε όχι καθηγητής μας...Όσο για τα κοσμητικά που συνοδεύουν τις "συμβουλές" κατά τ' άλλα στους δημοσιογράφους, αγενέστατος, αδαής και τα περί διαπλοκής και αρπαχτής αυτά δεν τα ανέχεται κανένας συνάδελφος.
Κωστής :
-Απαγοτρεύεται να προσέρχεσαι στο μάθημα αδιάβαστος. Πρέπει να πας στο σπίτι σου και αφού διαβάσεις να επιστρέφεις και να πεις το μαθημά σου (όπως το θέλουν οι άλλοι φυσικά).
-Απαγορεύονται οι συγκρίσεις με αυτούς που μπορεί θεσμικά τουλάχιστον να είναι στο ίδιο επίπεδο με κάποιους άλλους αλλά διοικούν μικρότερα (κατά την άποψή του) μαγαζιά.
-Απαγορεύεται να είσαι ή να εργάζεσαι στα μαγαζιά εκείνων που τα παίρνουν από τους άλλους.


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Πρωθυπουργός εξωτερικού;


Είπε ο υπουργός Οικονομικών ότι θα φτιαχτεί μια νέα φορολογική δήλωση στην οποία θα είναι υποχρεωμένοι όλοι οι πολίτες να δηλώνουν τα πάντα, όχι μόνο τα εισοδήματα αλλά και το πόθεν έσχες. Και αναρωτιέται κανείς: Ποιος μηχανισμός θα είναι αυτός που θα ελέγξει και θα διασταυρώσει όλα αυτά τα στοιχεία των άνω των 4,5 εκατ. δηλώσεων. Φανταστείτε ότι τώρα τα πόθεν έσχες έχουν στιβαχθεί στον Άρειο Πάγο σε μια αποθήκη και κανείς δεν έχει ελέγξει τίποτε. Η κυβέρνηση στην ουσία ομολογεί ότι δεν μπορεί να πιάσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες αν και τους γνωρίζει. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν 10-12 χιλιάδες ευρώ το χρόνο (300 ευρώ το χρόνο γιατρός από το Κολωνάκι για παράδειγμα) αλλά μένουν σε βίλες, οδηγούν πανάκριβα αυτοκίνητα και σκάφη, μένουν μακριά από την εφορία. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους ελέγξει ή μήπως δε θέλει αφού πρόκειται για μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων;

 Τη μια λέει ότι θα μειώσει το κράτος, θα προσλαμβάνει λιγότερους, θα καταργήσει τα stage κι από την άλλη προαναγγέλλει προσλήψεις, αλλάζει το σύστημα διορισμών αλλά όχι προς το να κάνει το κράτος λιγότερο υδροκέφαλο.
Και επιπλέον, έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες έριδες μεταξύ υπουργών και οι πρώτες γκρίνιες. Η Λούκα με τον Πάγκαλο και τον Παπακωνσταντίνου, κάποιοι βουλευτές με τον τσάρο της οικονομίας, άλλοι με την Τίνα Μπιρμπίλη και κάποιες άστοχες ενέργειές της και πολλοί άλλοι με τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος είναι περισσότερο πρωθυπουργός Εξωτερικού αφού τις περισσότερες ημέρες ασχολείται με τα προβλήματα της σοσιαλιστικής διεθνούς ή ετοιμάζεται για λύσεις – πακέτο σε Σκόπια και Ελληνοτουρκικά.

Χωρίς λόγια!


Διαχρονικός έρωτας!!!


Ποιος θα βγει τελικά νικητής; Γράψτε τις προβλέψεις σας...

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

΄Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος πρότεινε για τον υποψήφιο που θα στηρίξει η ΝΔ στο δήμο της Καβάλας ο Α.Καραμπουρνιώτης. Ο ίδιος πόσες συμφωνίες δεν τήρησε στο παρελθόν;


Τη διεξαγωγή δημοσκόπησης στην Καβάλα πρότεινε μέσω ραδιοφωνικών δηλώσεων ο Ανδρέας Καραμπουρνιώτης για τον υποψήφιο που θα στηρίξει η ΝΔ στις εκλογές του 2010 στο δήμο της Καβάλας. Πρότεινε μάλιστα να μπει το όνομά του μαζί με αυτό του Στάθη Εριφυλλίδη αλλά και κάποιου τρίτου προσώπου κι αν έρθει πρώτος ο Εριφυλλίδης τότε κι ο ίδιος θα τον στηρίξει. "Εάν αποδείξει ότι ο κ. Εριφυλλίδης προηγείται στις προτιμήσεις του κόσμου, τότε κι εγώ θα τον στηρίξω. Όπως και ανάλογα, εκείνος θα στηρίξει εμένα, εάν προηγηθώ στις προτιμήσεις των καβαλιωτών. Αν πάλι ο κόσμος αποφανθεί ότι και οι δυο θεωρούμαστε ξεπερασμένοι και προτιμά ένα τρίτο πρόσωπο, τότε επαναλαμβάνω ότι θα υπακούσω στην άποψη του κόσμου, βοηθώντας τον πλέον δημοφιλή. προτιμώ να αφήσω στην άκρη τις προσωπικές μου φιλοδοξίες προς όφελος του τόπου μου".
Αγαπητέ Ανδρέα, για να σου αποδείξω πόσο αναξιόπιστος είσαι με τις κατ' επιλογήν κάθε φορά από μέρους σου δηλώσεις, σου θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2005 έλεγες ότι δεν θα χάσουμε το δήμο κι ότι δεν θα αλλάξει΄χέρια ο δήμος Καβάλας πόσο μάλλον από σένα τον ίδιο. Το επόμενο καλοκαίρι προεκλογικά μετά τις κινήσεις για αυτόνομη κάθοδο στις δημοτικές εκλογές χωρίς χρίσμα πάλι τα ίδια έλεγες. Και παρ' όλο που επετεύχθη συμφωνία για να κατέβει ένας συνδυασμός και πάλι προχώρησες αθετώντας συμφωνίες που έγιναν στη Ρηγίλλης. Έλεγες τότε πως όποιος συνδυασμός περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών ο άλλος θα τον στηρίξει για να μην ...χαθεί και πάλι ο δήμος. Μια από τα ίδια και πάλι. Είδαμε τα αποτελέσματα των εκλογών και φάνηκε περίτρανα ( με το 62%) πόσο κρατάς τις υποσχέσεις σου και τις συμφωνίες σου. Άραγε τώρα και μετά από τρία χρόνια που είσαι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας δεν είσαι εσύ που με "περισσή" χαρά στηρίζεις τις επιλογές της διοίκησης Σιμιτσή σε θέματα που δεν θα περνούσαν αν δεν ψήφιζε η ομάδα σου; Ποια η στάση της "Ελπίδας" ως αντιπολίτευση; Επειδή όμως οι Καβαλιώτες δεν ξεχνούν ποιες είναι οι θέσεις και απόψεις και πως φέρονται τελικά οι πολιτικοί άνδρες στον τόπο μας, κρίνουν και επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν τέτοιες πρακτικές. Ο τελευταίος κριτής είναι ο λαός. Συμπέρασμα: Γιατί άραγε να σε πιστέψουν τώρα ότι θα στηρίξεις όποιον θα έρθει πρώτος σε μια πιθανή δημοσκόπηση του κόμματος αφού πάλι δε θα πράξεις εντίμως;

Οι έμποροι της Καβάλας ψηφίζουν νέα διοίκηση.


Μέχρι την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι μπορούν να κατατεθούν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας οι αιτήσεις υποψηφιότητας των συνδυασμών που θα κατέλθουν στις εκλογές για την νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Δύο συνδυασμοί μέχρι στιγμής κατεβαίνουν στις εκλογές του Δεκεμβρίου, η "Ενωτική Κίνηση Εμπόρων" με τον νυν πρόεδρο Χρήστο Ηλιάδη και η "Αγωνιστική Συσπείρωση". Όπως μαθαίνουμε ο Ηλιάδης επιχειρεί μία ανανέωση που θα φτάσει το 60%, με νέα άτομα από τον εμπορικό κόσμο της Καβάλας που θέλουν να ασχοληθούν με τα διοικητικά και κυρίως με την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. Εμείς θα θέλαμε να προτείνουμε στους συνδυασμούς αλλά τελικά και στους νέους εμπόρους που θα ασχοληθούν με τα κοινά να ενδιαφερθούν και για την αγορά του Αγίου Νικολάου, να καταθέσουν και να προωθήσουν δυναμικά προτάσεις για την αναβάθμιση της περιοχής και τον χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η παραδοσιακή αυτή αγορά της Καβάλας που τόσο έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια.

Ποιοι πήγαν στην Αλεξανδρούπολη στον Αντώνη Σαμαρά;


Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν την Τετάρτη αρκετοί υποχτηριχτές της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ αυτών ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ Δημήτρης Σταμάτης, οι δήμαρχοι Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και Χρυσούπολης Σάββας Μιχαηλίδης, ο πρώην βουλευτής Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Ιορδάνης Παπαντίδης.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Η κατάντια της Καβάλας, της "κλεμμένης" πόλης, που κάποιοι θέλουν να ζει με δανεικά!


Πολύ μιζέρια, πολύ φτώχια, που συνοδεύεται από ανικανότητα κι όχι απλά από έλλειψη σχεδιασμού και προοπτική ανάπτυξης για τον τόπο. Κάπως έτσι διαγράφεται και το 2010 για το τεχνικό μέρος του προϋπολογισμού του δήμου Καβάλας και της διοίκησης Σιμιτσή την τέταρτη χρονιά που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου. Μόλις 2.050.000 ευρώ σε νέα έργα (περίσσεψαν οι ιδέες...) εκ των οποίων τα 1.490.000 ευρώ "εξασφαλισμένα" χρήματα από δανεισμό. Κι άλλα δάνεια για τη διοίκηση Σιμιτσή για να παρουσιάσει έργο - άραγε ποιο έργο διερωτούνται οι σκεπτόμενοι Καβαλιώτες πέρα από τις σπατάλες σε συγκεκριμένους τομείς - την προεκλογική χρονιά του 2010.
ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ 2010
Αναλυτικότερα τα νέα έργα που εγκρίθηκαν για να γίνουν μέσα στο 2010 είναι: 1. Ανάπλαση στο κέντρο του οικισμού του ΔΔ της Καρβάλης 290.000 Ε με δάνειο, 2. Εργασίες συντήρησης, αναπαλαίωσης καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του 7ου δημοτικού σχολείου στο Φάρο Παναγίας 300.000 Ε χρηματοδότησης από άλλες πηγές, 3. Αντικατάσταση μόνωσης του νηπιαγωγείου Καρβάλης 50.000 Ε από ΣΑΤΑ, 4. Συντήρηση οροφής κλειστού γυμναστηρίου Καλαμίτσας 12.500 Ε από ΣΑΤΑ, 5. Αντικατάσταση δαπέδου του κλειστού της Καλαμίτσας 12.500 Ε από ΣΑΤΑ, 6. Παρεμβάσεις - κατασκευές στα πλαίσια του προγράμματος Ομορφη γειτονιά 500.000 Ε από δανεισμό, 7. Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Καβάλας 50.000 Ε από ΣΑΤΑ, 8. Εξωραϊσμός κοιμητηρίων Καρβάλης 12.500 Ε από ΣΑΤΑ, 9. Ασφαλτοστρώσεις οδών δήμου Καβάλας 700.000 Ε από δανεισμό, 10. Κατασκευή διαμόρφωση χώρου για σκέιτμπορντ στο Πάρκο Φαλήρου 12.500 Ε από ΣΑΤΑ, 11. Κατασκευές έργων υποστήριξης πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων 100.000 Ε από ΣΑΤΑ, 12. Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στα Πλατανάκια 12.500 Ε από ΣΑΤΑ.
Κι αυτά για μια διοίκηση που απέτυχε παταγωδώς. Τι να πρωτοθυμηθούμε από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του υποψηφίου δημάρχου του 2006 και το πολυτελέστατο κατά τ' άλλα προεκλογικό έντυπο. Αν δεν υπήρχαν και τα έργα της ΔΕΥΑΚ άλλωστε τίποτε δεν θα "κινούνταν" σε αυτή την έρμη την πόλη. Μεγάλα λόγια, μεγάλες υποσχέσεις, μεγάλες κουβέντες....χωρίς αντίκρυσμα. Αδικούμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Αδικούμε την Καβάλα. Αδικούμε όσους πασχίζουν γι' αυτή την πόλη. Αδικούμε όλους όσους αγαπούν την Καβάλα, στην πράξη κι όχι στα λόγια.
Η ταυτότητα της πόλης μας μάρανε. Τρομάρα μας. Η Καβάλα έχει ανάγκη από όραμα, από δήμαρχο να την εμπνεύσει, να της μεταδώσει τη δική του αύρα, το δικό του όραμα, να δουλέψει με πάθος για την πόλη. Να αλλάξει την πόλη, να της δώσει διεξόδους ανάπτυξης μέσα από σχέδιο και προοπτική ώστε αυτή να μετατραπεί σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.
Φτάνουν πια οι πειραματισμοί της διοίκησης Σιμιτσή.
Βάζουμε στόχους και ποχωράμε. Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε το καλύτερο για την Καβάλα που αγαπάμε!

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αχιλλέας και Θόδωρος μαζί στο Πασαλιμάνι...



Ποιος το περίμενε να βρεθούν μαζί στο Πασαλιμάνι Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος και Θόδωρος Καλλιοντζής. ο πρώτος εν δυνάμει υποψήφιος νομάρχης και ο άλλος νυν νομάρχης Καβάλας που φαίνεται πως ασπάζονται το ρητό " Το ΄να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο". Παρέα βάδιζαν στο Πασαλιμάνι ενώ συνέφαγαν και σε εστιατόριο της περιοχής συζητώντας τα του συνεδρίου της ΝΔ και του νέου προέδρου.



Η παρέα του πρώην βουλευτή Καβάλας

Η παρέα του πρώην Βουλευτή Καβάλας Μίμη Χριστοφιλογιάννη στην βραδινή έξοδο κατά την παραμονή του στην Αθήνα για το Έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ το περασμένο Σαββατοκύριακο περιλάμβανε λίγους και εκλεκτούς. Κοντά στο Μίμη συνάντησε ο φακός μας τον Ιορδάνη Παπαντίδη και τον Ανδρέα Μπαλίκα αλλά και άλλους που έδωσαν το παρόν τους στη Στοά των Αθανάτων. Μαζί τους μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Δράκος, ο Σάββας Μιχαηλίδης, ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, η Μαρίνα Φιλιππίδου. Ο Ιορδάνης πάντως έχει εκφράσει την προτίμησή του στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της ΝΔ. Λέτε αυτή να είναι και η προτίμηση του Μίμη; Όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς την 29η Νοεμβρίου όλο και περισσότερα τοπικά στελέχη θα εκφράζονται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Εκτίμηση όλων βέβαια ήταν πως στις ομιλίες των δύο επικρατέστερων για την αρχηγία της ΝΔ Μπακογιάννη και Σαμαρά δεν διαφάνηκε κάποιος από τους δύο να ξεχωρίζει...Ίδωμεν! Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι...

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Από το blog της ΝΔ.



Ειρήνη Γαλαντή έγραψε:
Για μένα, ο Κ. Καραμανλής, υπήρξε ο καλύτερος Πρωθυπουργός των τελευταίων 35 ετών, όχι διότι δεν έκανε λάθη, αλλά διότι υπήρξε έντιμος, ειλικρινής, αξιοπρεπής, ανθρώπινος. Διότι ακολούθησε, πάντα και πιστά, τις αρχές και τα πιστεύω του, είτε, ως Πρωθυπουργός είτε ως Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως, είτε ως Πρόεδρος της Ν.Δ., είτε ως απλός βουλευτής της. Διότι δεν δίστασε να αναλάβει την πλήρη ευθύνη της ήττας, αν και είναι γνωστό, σε όλους, ότι το μεγαλύτερο μερίδιο της σχετικής ευθύνης το έχουν άλλοι και, σίγουρα, όχι εκείνος. Διότι, επί χρόνια, στοχοποιήθηκε, από όλα, σχεδόν, τα ΜΜΕ, τα οποία, ως προς την Ν.Δ., παρουσίαζαν την «τρίχα» ως «τριχιά» και «αναδείκνυαν», δήθεν, «σκάνδαλα» – που, ως επί το πλείστον, ήταν κατασκευασμένα -, για να πλήξουν, ηθικά, την Ν.Δ. και τον ίδιον, επειδή ούτε του χεριού τους ήταν, ούτε τα χατίρια τους έκανε, αλλά, αντιθέτως, σήκωσε το ανάστημά του και προσπάθησε να τα βάλει με το κατεστημένο, που εκείνα εκπροσωπούσαν/εξυπηρετούσαν και τα συμφέροντά του. Διότι ουδέποτε διαχώρισε τον Ελληνικό λαό, αλλά υπήρξε, ως όφειλε, Πρωθυπουργός ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Διότι, μέσα σε 5 και μισό χρόνια, έκανε ένα τεράστιο κυβερνητικό έργο, με άπειρα έργα υποδομής, σε όλη την Ελλάδα, που, όμως, ουδέποτε ανεδείχθη, ώστε να το πληροφορηθεί ο Ελληνικός λαός. Διότι προδόθηκε από συνεργάτες του, που, όμως, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν παλαιά και δοκιμασμένα στελέχη της Παρατάξεως, τα οποία δεν είχε λόγους να μην εμπιστευθεί και, παρά ταύτα, κράτησε την ψυχραιμία και την αξιοπρέπειά του και ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη. Διότι εισήγαγε ένα νέο πολιτικό πολιτισμό στον τόπο μας και άφησε σημαντική παρακαταθήκη, για τους επερχόμενους. Διότι απεδείχθη, πως δεν ήταν, απλά, ένας καλός Πρωθυπουργός, αλλά ένας μεγάλος ΗΓΕΤΗΣ, που γνωρίζει να κερδίζει, αλλά και να χάνει, με αξιοπρέπεια, που δεν είναι κολλημένος στις «καρέκλες» και στην «εξουσία», που ακολουθεί, πάντα, τις αρχές και τα πιστεύω του, είτε βρίσκεται στην εξουσία είτε όχι, που προτάσσει, πάντα, το συμφέρον της χώρας του και της πλειοψηφίας του λαού της. Διότι απεδείχθη ένας Ευρωπαίος Πολιτικός Ηγέτης, που προηγείται 100, τουλάχιστον, χρόνια των υπολοίπων «συναδέλφων» του, τον οποίον ο Ελληνικός λαός, επηρεασμένος από τον, εναντίον του, πόλεμο των περισσοτέρων ΜΜΕ, δεν μπόρεσε ούτε να αξιολογήσει σωστά ούτε να αντιληφθεί το πόσο τυχερός ήταν, που τον είχε σαν Πρωθυπουργό και Ηγέτη του. Και, πάνω απ’ όλα, διότι είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, με όλη την σημασία της λέξεως, γι’ αυτό και ενεργούσε, ΠΑΝΤΑ, με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας μας, αδιαφορώντας αν οι, προς αυτήν την κατεύθυνση, ενέργειές του θα επέφεραν αλυσιδωτές αντιδράσεις κέντρων εξουσίας, κατά βάση, του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού και θα είχαν αντίκτυπο, ιδιαίτερα, στον ίδιον, προσωπικά…..Θα τον θυμηθούμε άπειρες φορές, στο μέλλον και εκείνον, προσωπικά και την διακυβέρνησή του.Θέλω, πάντως, να πιστεύω, πως ο Κ. Καραμανλής δεν έχει «τελειώσει» ούτε για την Ν.Δ., ούτε για την χώρα μας. Παραμένει, πάντα, ένα ισχυρό χαρτί, ένα μεγάλο κεφάλαιο, μια παρακαταθήκη, η ελπίδα μας, οι …. πλάτες μας….Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι «φίλοι» και εχθροί του, γι’ αυτό και εξακολουθούν να τον μάχονται λυσσαλέα, γι’ αυτό και έχουν βαλθεί να τον «αποδομήσουν», όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά, να ξέρουν, ότι εκείνο, που κατάφεραν, με την συμπεριφορά τους αυτή, είναι να διαγράψουμε, χιαστί, αυτούς τους ίδιους και να ξέρουν, επίσης, πως ό,τι και να κάνουν, όσο και να προσπαθούν ένα είναι σίγουρο, ότι ουδέποτε θα κατορθώσουν να αποδομήσουν ή να διαγράψουν τον Κ. Καραμανλή, από τις καρδιές μας….

Οι πολιτικοί πάντα εμπνέουν για αστεία!