Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Γυαλιά καρφιά χθες έκαναν το κέντρο της πόλης νεαροί κουκουλοφόροι - Οργανωμένη επίθεση σε πέντε τράπεζες και ένα περιπολικό της ΟΠΚΕ


Νεαροί κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές χθες στο κέντρο της Καβάλας. Ομάδα κουκουλοφόρων 25 περίπου ατόμων κατάφεραν να να δημιουργήσουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό καταστροφής στο κέντρο της πόλης και προς τα δυτικά. Στο συνολικό απολογισμό της επίθεσης των νεαρών κουκουλοφόρων περιλαμβάνεται το κάψιμο πέντε τραπεζών στις οδούς Βενιζέλου και Ερ. Σταυρού, συγκεκριμένα της ΑLPHA BANK, της Κύπρου, της Εθνικής, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της FB BANK, αρκετοί κάδοι απορριμμάτων και ένα περιπολικό της ΟΠΚΕ. Οι νεαροί δράστες σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας κ. Μαραπίδη κινήθηκαν οργανωμένα από στενά της οδού Μητροπόλεως με βαριοπούλες, σφυριά, γκλοπς και βόμβες μολότοφ ενώ βόμβες μολότοφ και άλλα υλικά βρέθηκαν κρυμμένα στην οδό Ομονοίας απέναντι από το αστυνομικό μέγαρο τα οποία και δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η Θεοδώρα Κόκλα νέα περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης


Η Θεοδώρα Κόκλα ορίστηκε νέα γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.


Το βιογραφικό της:



ΣΠΟΥΔΕΣ :

– Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (1983),

Πολυτεχνική Σχολή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

– Master in Environmental Management (1996),

European Association for Environmental Management Education (E.A.E.M.E.)



ΜΕΛΟΣ :



– Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.)

– Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (Ε.Δ.Ε.Μ.) (τ. Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου – Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων)

– Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Ελλάδας (Π.Σ.Δ.Μ.Η.)

– Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Τ.Ε.Ε. ‘’Tεχνολογίες Προστασίας Περιβάλλοντος’’

– Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (Κ.Ε.Δ.Ε.)

(Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου)

– Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών



ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ :

– Αγγλικά (Proficiency (1993), University of Michigan

– Γαλλικά (μέτρια)



ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ :

26 χρόνια



ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ :

Γραφείο Εθνικών Κληροδοτημάτων της Περιφέρειας Αττικής



ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ


9/2009 – σήμερα :

Απασχόληση στο γραφείο Εθνικών Κληροδοτημάτων της Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρεια Αττικής με αντικείμενο την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ιδρυμάτων και Εθνικών Κληροδοτημάτων.



10/2007 – 9/2009:

Συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα, Βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέα του Τομέα Παιδείας υπεύθυνη για την παρακολούθηση των θεμάτων παιδείας και τη λειτουργία του Τομέα Παιδείας.



3/2004 – 9/2007 :

Απασχόληση στο γραφείο Εθνικών Κληροδοτημάτων της Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρεια Αττικής με αντικείμενο την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ιδρυμάτων και Εθνικών Κληροδοτημάτων.

Απασχόληση, με παράλληλα καθήκοντα, στο Τμήμα Τ.Υ.Δ.Κ. της Διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης της Περιφέρειας Αττικής με αντικείμενο την Τεχνική υποστήριξη των Δήμων σε θέματα επίβλεψης Η/Μ εγκαταστάσεων και προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού (απορριμματοφόρα, σάρωθρα, γερανοφόρα οχημάτα, πυροσβεστικά οχήματα, φορτηγά ανατρεπόμενα, κάδοι απορριμμάτων, containers απορριμμάτων με συμπιεστή, οχήματα μεταφοράς containers, κ.λ.π.)



1/2003 – 6/2003 :

Ειδική Σύμβουλος της Υφυπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κας Ροδούλας Ζήση. Κατά την διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας είχα την ευθύνη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου “Environmental Governance : How to link Environment and Tourism“ που πραγματοποιήθηκε στις 26 -28 Μαΐου στο Βόλο και συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το ΥΠΕΧΩΔΕ.



Γραφείο Ελληνικής Προεδρίας του Υπουργείου Εξωτερικών: Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Forum “Gender, Peace and Foreign Policy : the E.U. Perspective” που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και έλαβε χώρα στις 28 – 30 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο.



1/2001 – 12/2002 :

Διευθύντρια του γραφείου Αθηνών της Προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ίσων Ευκαιριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κας Άννας Καραμάνου



3/1998 – 12/2000 :

Ειδικός Σύμβουλος-Συνεργάτης της Άννας Καραμάνου, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα περιβάλλοντος, περιφερειακής ανάπτυξης και ίσων ευκαιριών γυναικών και ανδρών. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου περιλαμβάνετο ακόμα η ευθύνη του σχεδιασμού και συντονισμού των δράσεων του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών (συνεντεύξεις τύπου, προεκλογική καμπάνια), ο συντονισμός των ενεργειών για τη διοργάνωση διεθνών και εθνικών συνεδρίων και η ανάπτυξη επαφών με μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (NGOs) και φορείς του δημοσίου που αναπτύσσουν δράσεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

2/1997 – σήμερα :

Επιστημονική Υπεύθυνη – Συντονίστρια προγραμμάτων :

¨ NOW,

¨ 4ου & 5ου Μεσοπρόθεσμου για ίσες ευκαιρίες γυναικών-ανδρών,

¨ Ενημέρωσης πολιτών (DG X),

¨ 4ου & 5ου Πλαισίου για την Έρευνα και Τεχνολογία

¨ Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών

που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται από την Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ), τον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών και το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (Κ.Ε.Δ.Ε.).



9/1997 -2/1998 :

Απασχόληση στο τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Αττικής με αντικείμενο :

¨ Προεγκρίσεις χωροθέτησης

¨ Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων


6/1995 - 8/1997 :

Απασχόληση στο Μηχανολογικό Τμήμα της IV Περιφερειακής Διεύθυνσης Έγγειων Βελτιώσεων του Υπουργείου Γεωργίας με αντικείμενο :

¨ Μελέτη - Επίβλεψη εγγειοβελτιωτικών έργων.

¨ Επίβλεψη έργων αξιοποίησης νερών ταμιευτήρια Αστυπάλαιας.

¨ Υπεύθυνη λειτουργίας των αντλητικών εγκαταστάσεων άρδευσης Κωπαϊδικού Πεδίου.


10/1995 –10/1996 :

Παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος “European Master in Environmental Management” της European Association for Environmental Management Education (E.A.E.M.E.) που διεξήχθη στο :

¨ Πανεπιστήμιο Αθηνών (2,5 μήνες)

¨ Ερευνητικό Κέντρο (JRC) της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στο Ispra της Ιταλίας (3,5 μήνες)

¨ Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) στη Λοζάννη της Ελβετίας (6 μήνες)

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος συντάχθηκε έρευνα-μελέτη με θέμα “Applying multicriteria decision-aid for hazardous waste management. Case study: Greece” η οποία βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση.


6/1994 - 5/1995 :

Παροχή υπηρεσιών συμβούλου μηχανικού σε εξειδικευμένα βιομηχανικά έργα και έργα προστασίας περιβάλλοντος ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ήτοι:

¨ Τεχνικός Σύμβουλος της ‘’ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕ’’, εταιρείας του ομίλου της Αγροτικής Τράπεζας, για το έργο ‘’Αποτίμηση των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων και του εξοπλισμού της ΚΥΔΕΠ’’ το χρονικό διάστημα 3/6/94 – 20/10/94.

¨ Σύνταξη των οδηγών περιβαλλοντικής συμπεριφοράς “Θερμοκήπια”, “Γαλακτοβιομηχανία - Τυροκομεία” και “Λιπασματοποίηση Γεωργικών Υπολειμμάτων” που έγινε στα πλαίσια προγράμματος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας του οποίου φορείς υλοποίησης ήταν η ΠΑΣΕΓΕΣ και ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχ/γων - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (Π.Σ.Δ.Μ-Η).

¨ Σύνταξη Τεχνικής Έκθεσης “Hazardous waste Management in Greece” σε συνεργασία με το τμήμα χημικών μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.).

¨ Σύμβουλος μηχανικός της Ε.Α.Σ. Καλαβρύτων στο έργο ‘’Ελαχιστοποίηση παραγομένων αποβλήτων και προμελέτη συστήματος βιολογικής επεξεργασίας των αποβλήτων του ιδιόκτητου τυροκομείου’’.

¨ Σύνταξη των μελετών Εξαερισμού & Πυρασφάλειας και φακέλου έκδοσης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας σταθμού αυτοκινήτων χωρητικότητας 250 θέσεων στα Πατήσια, ιδιοκτησίας του Αστικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία “Οικογενειακό Πάρκιγκ”.



9/1993 - 5/1994 :



Απασχόληση με την ιδιότητα του συνεργάτη - συμβούλου μηχανικού σε εξειδικευμένα βιομηχανικά έργα στην εταιρεία ΤΕΧΝΕΚΟΝ ΕΠΕ με αντικείμενο:

¨ Εποπτεία & συντονισμό της μελέτης Πυρανίχνευσης της 5ης Μονάδας Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγ. Δημητρίου Πτολεμαϊδας (350 Mwe & 70 Mwth) και των μελετών εφαρμογής Ύδρευσης-Αποχέτευσης, Εξοπλισμού ανύψωσης, Θέρμανσης-Κλιματισμού και Φωτισμού των βοηθητικών κτιρίων αυτής. Οι μελέτες έγιναν για λογαριασμό της ΑΕΓΕΚ μέλους της αναδόχου κοινοπραξίας κατασκευής του έργου “ANSALDO GIE - AUSTRIAN ENERGY & ENVIRONMENT - AEGEK”.

¨ Μελέτη κυκλωμάτων ισχύος και αυτοματισμού δύο TRANSTAINERS του Οργανισμού Λιμένα Θεσ/κης που έγινε για λογαριασμό της AEG μέλους της αναδόχου κοινοπραξίας κατασκευής του έργου “ΡΟΚΑΣ - AEG”.



1/1985 - 7/1993 :

Απασχόληση στο Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΚΥΔΕΠ (Κοινοπραξία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών), με αντικείμενο :

¨ Σύνταξη φακέλων υποβολής έργων στο FEOGA (Ταμείο Γεωργικού Προσανατολισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και τον Αναπτυξιακό Νόμο.

¨ Σύνταξη Τεχνικοοικονομικών μελετών σκοπιμότητας έργων.

¨ Σύνταξη Τεχνικών Προδιαγραφών, Αναλυτικών Τιμολογίων, Τευχών Δημοπράτησης, Ηλεκτρομηχ/κών Μελετών Δημοπράτησης & Εφαρμογής.

Ø Χερσαίων αποθηκευτικών συγκροτημάτων δημητριακών (SILOS) με εγκαταστάσεις ζύγισης, καθαρισμού, ξήρανσης, διακίνησης, αερισμού και ψύξης χύδην δημητριακών καθώς επίσης και διατάξεων αυτόματης δειγματοληψίας - ταξινόμησης προϊόντος, ελέγχου θερμοκρασίας και υγρασίας κλπ.

Ø Επιλιμένιων αποθηκευτικών συγκροτημάτων διακίνησης δημητριακών με διατάξεις ζύγισης συνεχούς ροής και παραγωγής ενσακκισμένου προϊόντος, συστήματα φόρτωσης - εκφόρτωσης πλοίων και διακίνησης χύδην προϊόντων από τον προβλήτα προς τον κυρίως αποθηκευτικό χώρο και αντιστρόφως, καθώς επίσης και διατάξεων ελέγχου θερμοκρασίας και υγρασίας αποθηκευμένων προϊόντων.

¨ Σύνταξη Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μονάδων αγροτικής βιομηχανίας και επιλιμένιων εγκαταστάσεων φορτοεκφόρτωσης χύδην και ενσακκισμένων προϊόντων σε πλοία.

¨ Αποτιμήσεις Ποιότητας και Κόστους Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Ηλεκτρομηχ/κών Εγκαταστάσεων υφιστάμενων εγκαταστάσεων

¨ Αξιολογήσεις Μελετών - Προσφορών.

¨ Έλεγχος τήρησης των όρων συμβάσεων (Διαδικασία προσωρινής- οριστικής παραλαβής ή ενδιάμεσος έλεγχος πορείας εκτέλεσης όρων σύμβασης).



ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ



Πολύ καλή γνώση :

¨ DOS, MS Windows

¨ MS Office, Word, Excel, Power Point Applications

¨ Internet (Internet Explorer, Outlook), Mail



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.



¨ Μέλος του Δ.Σ της Επιχείρησης Διαφήμισης Ενημέρωσης Προβολής και Ποιοτικού Ελέγχου “Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» του Δήμου Αθηναίων (1999 – 2002).

¨ Μέλος του Δ.Σ. - Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Δ.Σ. της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) (1995 – 2005).

¨ Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) (2009– σήμερα).



ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ



¨ ‘Investigation of the causes for the low attraction οf female students in engineering careers’ ομιλία των Θ. Κόκλα. Π. Ρούνη, Π. Κατσακιώρη στο 1st European Conference on Gender and Diversity in Engineering and Science που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Μηχανικών της Γερμανίας (Verein Deutscher Ingenieure-VDI) και η οργάνωση «Γυναίκες στο επάγγελμα του μηχανικού» (Frauen im Ingenieurberuf - FIB), στο Dusseldorf της Γερμανίας, στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2009.



¨ «Διερεύνηση των αιτιών για τη χαμηλή προσέλκυση φοιτητριών στα Πολυτεχνεία και την αργή εξέλιξή τους στο επάγγελμα του μηχανικού”, ομιλία στην 4η παρράλληλη συνεδρίαση του 5ο Διεπιστημονικού Διαπανεπιστημιακού Συνεδρίου του Ε.Μ.Π. με θέμα «Παιδεία - Έρευνα -Τεχνολογία. Από το χθές στο αύριο» που διοργανώθηκε στο Μέτσοβο, στις 27-30 Σεπτεμβρίου 2007.



¨ “Γυναίκες Μηχανικοί : Επαγγελματική επιλογή και τάσεις στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα», ομιλία στο Συνέδριο «Γυναίκες και Άνδρες στους χώρους της καθημερινότητας» που διοργανώθηκε στην Αθήνα, στις 11 & 12 Νοεμβρίου 2005, από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π..



¨ «Συμπεράσματα Συνεδρίου ¨ Οι Γυναίκες Διπλωματούχοι Μηχανικοί μπροστά στις προκλήσεις της απασχόλησης & της κατάρτισης¨», ομιλία – κείμενο εργασίας στο workshop με θέμα «Ίσες ευκαιρίες για μηχανικούς ανεξάρτητα από το φύλο τους» που διοργάνωσε η ΕΔΕΜ σε συνεργασία με το ΙΕΚΕΜ – ΤΕΕ, στις 7 Νοέμβρη του 1997.



¨ “Έρευνα για τις Γυναίκες Μηχανικούς στις Επιχειρήσεις του Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα που απασχολούν Διπλωματούχους Μηχανικούς», ομιλία στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Οι Γυναίκες Διπλωματούχοι Μηχανικοί μπροστά στις προκλήσεις της απασχόλησης & της κατάρτισης» που διοργανώθηκε στην Αθήνα, στις 20 & 21 Ιουνίου 1997, από την Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) και το ΙΕΚΕΜ – ΤΕΕ, με χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.





ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ



¨ «ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ¨ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ¨», Ενημερωτικό Δελτίο ΤΕΕ, τεύχος 1989, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 1998.



¨ «Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» τεύχος 3 Μάρτιος – Απρίλιος 2002 του περιοδικού «ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ».



¨ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», τεύχος 5 Ιουλίου – Αυγούστου 2002 του περιοδικού «ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ».



¨ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ», & «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ», άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ» με αφορμή την ημερίδα με θέμα «Η σημασία της Εκπαίδευσης για την Ειρήνη» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων της Ειρηνευτικής Πρωτοβουλίας Γυναικών Ελλάδος, Τουρκίας, Κύπρου (WINPEACE) που πραγματοποιήθηκς στην Κω και το Bodrum, από 1-4 Νοέμβρη 2007.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ



¨ “Τηλεθέρμανση Χωριών και Πόλεων” του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), διάρκειας 100 ωρών (9 /5/94 - 27/6/94).



¨ “Επεξεργασία Βιομηχανικών Αποβλήτων - Πρόληψη και Ελάττωση της Βιομηχανικής Ρύπανσης - Διαχείριση Τοξικών και Επικινδύνων Αποβλήτων” του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. διάρκειας 300 ωρών (8/11 - 20/12/93).



¨ “Περιβάλλον - Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Τ.Ε.), διάρκειας 120 ωρών (22/9 - 5/11/93).



¨ “Πρόγραμμα Κατάρτισης Συνεταιριστικών Στελεχών στις Εφαρμογές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την Ορθολογική Χρήση της Ενέργειας” του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), διάρκειας 100 ωρών (1 -7 /6/92 και 2 - 6/11/92).



¨ “Ηλεκτρικοί Υποσταθμοί μεγάλων Εγκαταστάσεων” του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Τ.Ε.), διάρκειας 60 ωρών (14 - 24/10/91).



¨ “Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις Σύγχρονης Τεχνολογίας” του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Τ.Ε.), διάρκειας 30 ωρών (23 - 27/4/90).



¨ “Σύγχρονες Μέθοδοι Διοίκησης Τεχνικών Έργων - Εφαρμογές - Πακέτα Η/Υ” της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών (Ε.Ε.Ε.Ε.), διάρκειας 40 ωρών (13/5 - 19/6/86).



¨ “Διοίκηση - Διαχείριση - Οργάνωση Κατασκευαστικών Έργων” του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας (ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ.), διάρκειας 30 ωρών (28/2 - 3/3/86).

Κοινωνική Δραστηριότητα:Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (Κ.Ε.Δ.Ε.) (http//http://www.kede.org/) – Μέλος της Ειρηνευτικής Πρωτοβουλία Γυναικών Ελλάδας – Τουρκίας – Κύπρου, WINPEACE, Women’s Initiative for Peace και υπεύθυνη για τη διοργάνωση στις Σπέτσες τον 9/2009 του «Εργαστηρίου Νέων για την Επίλυση Συγκρούσεων» – Mέλος της Επιτροπής για την καμπάνια "ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ" – Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ. Σ. - Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων για την περίοδο 1995-2005 -της Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (Ε.Δ.Ε.Μ.). – Μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, υπεύθυνη για την περίοδο 1999-2002 του σχεδιασμού και συντονισμού των δράσεων (συνεντεύξεις τύπου, προεκλογική καμπάνια), διοργάνωσης διεθνών και εθνικών συνεδρίων και η ανάπτυξης συνεργασίας με συναφείς ΜΚΟ. – “Κάθε Μέρα Πολίτης” : Κατά την προεκλογική περίοδο του 2004 συνεργάστηκα με τον κ. Μανιάτη από το γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και είχα την ευθύνη του συντονισμού των δράσεων “Εθελοντής Αιμοδότης“ και “Βραδιές Διαλόγου“ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Επαγγελματικές Οργανώσεις – Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) – Μέλος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Ελλάδας (Π.Σ.Δ.Μ.Η.) – Μέλος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. ‘’Tεχνολογίες Προστασίας Περιβάλλοντος’’ την περίοδο 1996-1999 Άλλες Κοινωνικές Δραστηριότητες – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της Αθήνας το 1998 με τον Συνδυασμό «Πρωτεύουσα Δύναμη» με επικεφαλή τη Μαρία Δαμανάκη.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

"Χαρίζουμε" προθήκες που πληρώσαμε 450.000 ευρώ και ακόμα δεν παραλάβαμε γιατί θέλουμε άλλες για τις οποίες θα δαπανήσουμε άλλα χρήματα. Πόσο θα μας στοιχίσει τελικά η Δημοτική Καπναποθήκη;


Καυγάς για τις γυάλινες προθήκες που θα τοποθετηθούν στη Δημοτική Καπναποθήκη χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Επειδή οι προθήκες που είχαν παραγγελθεί από την προηγούμενη διοίκηση και άρχισαν τώρα να παραλαμβάνονται από το δήμο Καβάλας για τη λειτουργία του Μουσείου Καπνού στην ανακαινισμένη δημοτική καπναποθήκη δεν  άρεσαν στο δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή, έφερε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αυτές να χαριστούν στους πολιτιστικούς συλλόγους και για το Μουσείο να γίνει νέα προμήθεια. Αλήθεια για ποιανού τα λεφτά αποφασίζουν; Ενεργούν προς όφελος των Καβαλιωυών; 450.000 ευρώ ή 170.000.000 δραχμές, πάνε στο βρόντο για να αγοράσουμε άλλα γιατί απλά δεν μας άρεσαν;  Και καλά που ήταν αυτοί, τέσσερα χρόνια πριν, εκ των οποίων τα τρία στο τιμόνι του δήμου Καβάλας για να δουν εγκαίρως την προμήθεια και τις προηγούμενες αποφάσεις και μελέτες, τους σχεδιασμούς που έγιναν από ειδικούς μουσειολόγους για να σταματήσουν αν είχαν αντίρρηση την προμήθεια πριν προχωρήσει και πριν τελικά φτάσουν οι προθήκες στην Καβάλα. 'Η σκέφτηκε ο φωστήρας πως θα ήταν καλό προεκλογικά να κάνει ένα ΜΕΓΑΛΟ δώρο στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας , και στη συνέχεια και σε άλλα σωματεία της πόλης, έτσι για να τον θυμούνται; Σύσσωμη η αντιπολίτευση, αντέδρασε. Για σκανδαλώσης κατασπατάληση χρημάτων και ύποπτες κινήσεις, για αποφάσεις εκτός νομιμότητας και χαμένα-πεταμένα χρήματα έκαναν λόγο οι σύμβουλοι της μειοψηφίας. Συμπέρασμα, το δημόσιο χρήμα ξοδεύεται με μεγάλη ευκολία αλλά και τα έργα από την άλλη, τελειώνουν με μεγάλη "δυσκολία...". Λίγη φειδώ δε βλάπτει. Λες και οι προηγούμενοι δεν ήθελαν το καλύτερο για το Μουσείο Καπνού και τις προθήκες του, και οι μελέτες των ειδικών μουσειολόγων που πληρώθηκαν αλλά και η προμήθεια που αποφασίστηκε με τα πρότυπα του μουσείου Μπενάκη και άλλων μουσείων ήταν εκ του περισσού ,αφού δεν ρωτήθηκε ο ειδικός Μουσειολόγος;  Ποιος; Ε! Αυτό το ξέρει κι η κουτσή Μαρία... Πάντως οι σκέψεις μας δε σταματούν σε αυτή τη δικαιολογία που δόθηκε από τη δημοτική αρχή για την αλλαγή των γυάλινων προθηκών του Μουσείου Καπνού. Όταν θα έρθει θέμα για τη νέα προμήθεια, τότε ίσως να μας ξεμπερδέψουν λιγάκι για το πόσο ακριβά θα πρέπει να βλέπουμε τον πολιτισμό στην Καβάλα, κι αν οι νέες προμήθειες θα έχουν πάνω σήμα γνησιότητας Μουσείου Ελαφρότητας....

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Καμπάνα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από το τριμελές Καβάλας. Την πρώτη της νίκη μετράει η Καβάλα στον αγώνα κατά των παράνομα εγκατεστημένων καμουφλαρισμένων κεραιών.






Εκδικάστηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας μετά από τρεις συνεχόμενες αναβολές, υπόθεση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Κατηγορούμενοι ήταν οι τρεις ειδικοί νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και WIND για την λειτουργία κεραιών στις οικοδομές των ξενοδοχείων Λούσυ και Νεφέλη. Το δικαστήριο αφού έλαβε υπ όψιν του όλα τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας των πέντε ετών και αφού άκουσε τους συνηγόρους υπεράσπισης των εταιριών Τάσου Κοϊμτζίδη και Κωνσταντίνας Σχίζα, αλλά και την μοναδική μάρτυρα κατηγορίας Βένη Γρηγοριάδου εξέδωσε την απόφαση, που προβλέπει ποινή φυλάκισης 5 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ για τον Γρηγόριο Γκιλπάθη εκπρόσωπο της COSMOTE και 2 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ για τον καθέναν από τους εκπροσώπους της WIND Στυλιανό Ιωακείμ και Ηλία Χαλυβόπουλο με τριετή αναστολή (με το ελαφρυντικό για τους δύο τελευταίους ότι η κεραία ξηλώθηκε). Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν η ακτινοφυσικός Ευγενία Βαρδαλάκη της WIND και ο Μπιλάλης συνταξιούχος του ΟΤΕ οι οποίοι δεν έπεισαν το δικαστήριο για την μη εκπομπή ρύπων και όχλησης των πολιτών από την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας χωρίς μάλιστα την έγκριση των απαραίτητων περιβαλλοντικών όρων. Η μάρτυρας κατηγορίας Βένη Γρηγοριάδου επέμενε στη διαπίστωση και αποδεδειγμένη πλέον εμφάνιση διάσπαρτα στην πόλη των καμουφλαρισμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τη νόμιμη άδεια για την οποία και κόπτονται μέχρι και σήμερα οι εταιρίες στις αιτιάσεις τους. Παρέδωσε δε στην πρόεδρο και πρόσφατες φωτογραφίες από καμουφλαρισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που ακόμη και σήμερα είναι εγκατεστημένες στο Ξενοδοχείο Λούσυ, στο πρώην ξενοδοχείο Πανόραμα απέναντι από το Ξενοδοχείο Γαλαξίας, στην οδό Βόλου, ενώ το καμουφλάζ σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει νομιμότητα, όπως είπε. Η μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί τον Μάιο του 2005 στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών από την τότε αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας και πρόεδρο της επιτροπής πρασίνου και προστασίας του περιβάλλοντος του Δ.Σ. Καβάλας Βένη Γρηγοριάδου, είχε ως αποτέλεσμα τον ενδελεχή έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές για την νόμιμη ή μη εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον οικιστικό ιστό της πόλης. Το διάστημα αυτό και μετά από παραινέσεις των αρμοδίων αρχών κάποιες κεραίες ξηλώθηκαν ενώ άλλες προσέκρουσαν στην ισχύουσα νομοθεσία στη χώρα μας με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να λειτουργούν δίπλα σε σχολικά ιδρύματα ακόμη και σήμερα. Η επιτροπή αξίζει να σημειωθεί ότι στη μηνυτήρια αναφορά της το 2005 είχε επισημάνει απόφαση του 2002 του ΣΤΕ που έκρινε αυθαίρετη την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέχρι τότε χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των πολιτών από τη λειτουργία τους. Το ΣΤΕ επικαλέστηκε τότε για την απόφασή του τις συνταγματι9κές διατάξεις αλλά και την συνθήκη της Ευρωπαϊκής κοινότητας που θεσπίζουν τις αρχές της προφύλαξης και της προληπτικής δράσης. Για τις δύο κεραίες στις οποίες και επικεντρώθηκε το κατηγορητήριο και πρέπει να ξηλωθούν από τα ξενοδοχεία της πόλης, βάσει της τουριστικής νομοθεσίας απαγορεύεται η συνύπαρξή τους με τουριστικό κατάλυμα σε ακτίνα μικρότερη των 500 μ. από τα όρια του οικοπέδου πολύ δε μάλλον πάνω σε αυτά. Βάσει της σχετικής νομοθεσίας (αρ.9 παρ. Α του Π.Δ. 43/2002) υποβαθμίζεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον καθώς προκλήθηκε στο περιβάλλον η παρουσία ρύπων (ηλεκτρομαγνητικής μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας) η οποία πιθανό να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων, στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και στις αισθητικές αξίες. Η Βένη Γρηγοριάδου τόνισε με νόημα μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης:«Θεωρούμε πως η προστασία της υγείας των κατοίκων δεν τελειώνει εδώ. Πετύχαμε έναν αγώνα. Στο εξής υπάρχει δεδικασμένο και στην Καβάλα. Ο αγώνας μας, και μιλάω σαν ΑΚΕΠ σήμερα, αφού δεν εκπροσωπώ το δημοτικό συμβούλιο, θα συνεχιστεί. Αυτή άλλωστε είναι η διαβεβαίωση από τον ίδιο τον επικεφαλής, Στάθη Εριφυλλίδη. Είναι διαρκής όπως διαρκείς είναι και οι κίνδυνοι. Διότι η αβεβαιότητα για την επικινδυνότητα της εν λόγω ακτινοβολίας δημιουργεί τεκμήριο υπέρ της υγείας και του περιβάλλοντος με βάση την αρχή της Προφύλαξης».

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟ!



Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε:

Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.

Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό. Θυμήσου, είπε ο Κύριος, Πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.

Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.

Νώε! Ανακράζει, Που είναι η Κιβωτός;

Συγχώρεσε με Κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα. Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.

Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια.

Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή του, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία.

Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες.

Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες.

Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες.

Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος.

Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος.

Μετά οι τοπογράφοι του Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο.

Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε.

Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής.

Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να μην πληρώσω φόρους.

Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη.

Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5 - 6 χρόνια.

Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα.

Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα.

Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα καταστρέψεις όλα;;;

Και απάντησε ο Θεός,

Μπα, δε βαριέσαι. Ας το κάνει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Έρχεται το παγοδρόμιο...μπρρρ κρύο, πολύ κρύο!!!


Η εκμίσθωση με απευθείας συμφωνία του δημοτικού χώρου στο κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας Καβάλας πέρασε χθες κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Πρόκειται για τον Καρβαλιώτη που φέρνει το Παγοδρόμιο στην Καβάλα, όσο για την απευθείας συμφωνία... ακούστε τους όρους της εκμίσθωσης που ήταν και πέρσι οι ίδιοι. Ο δήμος Καβάλας πληρώνει το ρεύμα, το νερό και διευκολύνει με κάθε τρόπο τον εκμισθωτή για να φέρει το Παγοδρόμιο τα Χριστούγεννα. Ενώ θα πληρώσει στο δήμο Καβάλας για το χώρο, από σήμερα μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου το υπέρογκο ποσό των ....1 0 0 ευρώ. Ναι, ΄καλά ακούσατε. 100 ευρώ. Αυτά είναι όλα κι όλα! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Μείωση δημοτικών τελών σε απόρους, πολύτεκνους και αναπήρους χωρίς "αποδέκτες", δεν υπάρχουν καταγγεγραμμένοι οι δικαιούχοι. Άραγε ποια λίστα θα στείλουν στη ΔΕΗ για να έχουμε κι επί της ουσίας μειώσεις;


Δύο φορές συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.



Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες άπορους με εισόδημα 7000 ευρώ ετησίως, πολυτέκνους και αναπήρους άνω του 80% με εισόδημα 15.000 ευρώ ετησίως. 600 υπολογίζεται ότι θα είναι οι οικογένειες που θα ευεργετηθούν, ενώ τα στοιχεία των δικαιούχων άμεσα θα πρέπει να προωθηθούν στη ΔΕΗ για να αρχίσουν με τη νέα χρονιά οι μειώσεις στα τέλη. Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και του Κώστα Κουνάκου από την πλειοψηφία αφού δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία ικανά για να δικαιολογήσουν και συγκεκριμένο ποσό για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2010. Ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ από τα γνωστά της διοίκησης Σιμιτσή απάντησε στην τοποθέτησή του ο Στάθης Εριφυλλίδης το οποίο έρχεται χωρίς κάποιο προγραμματισμό κι επομένως θα πέσει στο κενό ενώ μπορεί να αποβεί κι επικίνδυνο για το δήμο Καβάλας γιατί πρόκειται για τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ και τα οποία είναι ανταποδοτικά. Διαμαρτυρίες και από τους συλλόγους αναπήρων, τυφλών, νεφροπαθών γιατί δεν ακολουθείτε σωστή διαδικασία ενημέρωσης αλλά και κατάρτισης της λίστας των ευπαθών ομάδων που θα ευεργετηθούν.


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και ο προϋπολογισμός του δήμου Καβάλας για το οικονομικό έτος 2010 μετά από σκληρή κριτική από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ο Εριφυλλίδης μίλησε για προϋπολογισμό χωρίς καμία ελπίδα και προοπτική ενώ ο Λιόγκας έκανε λόγο για προϋπολογισμό ανεφάρμοστο και αντιλαϊκό.