Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ποιοι και γιατί προβοκάρουν τον Καραμανλή; Γιατί τον φοβούνται, ο ρόλος των ΜΜΕ και η «εκμετάλλευση» του ονόματός του



Πληθαίνουν την τελευταία περίοδο συγκεκριμένα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα υπό τη μορφή «έγκυρων» ρεπορτάζ ή παραπολιτικών και με μια κοινή συνισταμένη:
• Ότι… μεταξύ γαλάζιων στελεχών με καραμανλική προέλευση και πιστών στον Κ. Καραμανλή και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάτι «ψήνεται»!
Πότε –πάντα κατά τα «έγκυρα ρεπορτάζ» ή παραπολιτικά- γίνονται κρυφές συναντήσεις βουλευτών ή στελεχών που διατηρούν στενή σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα!
Πότε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής «εξομολογείται» σε συνομιλητές του την… συμπάθειά του στον ΣΥΡΙΖΑ ή κάνει προβλέψεις υπέρ του!
Πότε γίνονται εκατέρωθεν ανοίγματα, όπως όταν κλήθηκε και ο Τσίπρας στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, λες και έπρεπε να κληθούν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί αλλά όχι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Πότε ερμηνεύεται η παραμικρή θετική αναφορά Τσίπρα στον αείμνηστο σαν… επιβεβαίωση των αοράτων νημάτων που συνδέουν τους καραμανλικούς με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα ίδια σχόλια δεν γίνονται όταν αντίστοιχα θετικές κρίσεις εκφράζονται για παράδειγμα απ’ το ΚΚΕ!
Και βέβαια παρέλκει να σημειώσουμε και το κατασκευασμένο και το προβοκατόρικο όλων αυτών των δημοσιευμάτων.
Ωστόσο το ερώτημα που εγείρεται είναι εύλογο:
• Ποιοι και γιατί επιχειρούν να προβοκάρουν τον Καραμανλή;
Γιατί τον φοβούνται, αν και ο ίδιος επιδεικνύει μια παραταξιακή συνείδηση αξιοσημείωτη την ίδια στιγμή που συγκεκριμένοι κύκλοι και εντός της Ν.Δ. τον αντιμετωπίζουν σαν εσωκομματικό αντίπαλο;
Και μάλιστα όταν ο πρώην πρωθυπουργός έχει δηλώσει στον ίδιο τον διάδοχό του και σημερινό πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, όταν του παρέδωσε το κόμμα, ότι «εγώ δεν έχω καμιά διάθεση να γίνω… επίτιμος»;
Ποιοι και γιατί έχουν συμφέρον να συντηρούν μια ανύπαρκτη αντιπαλότητα μεταξύ Καραμανλή και Σαμαρά;
Μήπως ορισμένοι που αισθάνονται ανασφάλεια και κάνουν παιχνίδι αυτοσυντήρησης κι αυτοεπιβεβαίωσης με τέτοιου τύπου άθλιες κατασκευές;
Χρησιμοποιώντας μάλιστα ακόμα και ΜΜΕ που ανήκουν σε γνωστούς νταβατζήδες οι οποίοι διαχρονικά (θέλουν να) διαδραματίζουν ρόλους προβοκατόρικους προς πάσα κατεύθυνση για να συντηρούν τα παρεμβατικά τους προνόμια και παίζουν με την ανασφάλεια των «ηρακλειδών» του στέμματος;
Και αδιαφορώντας αν έτσι κάνουν κακό στην παράταξη την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν;