Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Κολομβία - Ροντρίγκεζ λαμπρός την οδηγεί!!!


Ο Χάμες Ροντρίγκεζ πήρε από το χέρι την Κολομβία και την οδήγησε στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί που την περιμένει η διοργανώτρια Βραζιλία!
Ο στράικερ των Κολομβιανών σκόραρε δις (28', 50') για να στείλει με εμφατικό τρόπο την ομάδα του στους «8» του Mundial με το συγκρότημα του Χοσέ Πέκερμαν να επιστρέφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα Παγκόσμια Κύπελλα έπειτα από 16 χρόνια.

Ο 23χρονος στράικερ της Μονακό γίνεται ο πρώτος που σκοράρει μετά από τους Ριβάλντο, Ρονάλντο (2002) στα πρώτα τέσσερα ματς του Mundial κι αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, μιας και οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με πέντε γκολ.

Εξαιρετικοί και οι Οσπίνα, Κουαδράδο, Αρμέρο. Φάνηκε να παλεύει μόνος του από πλευράς Ουρουγουάης ο Εντισον Καβάνι, που ήταν συγκινητικός, αλλά δεν έφτανε... Κατώτεροι των περιστάσεων οι Ουρουγουανοί, που είχαν στο 78' την μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Οσπίνα να νικάει στο τετ α τετ τον Μάξι Ροντρίγκεζ.

Με απολογισμό 4 νίκες σε ισάριθμα ματς και τέρματα 11-2 η Κολομβία είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης και δίκαια βρίσκεται στην κορυφαία οκτάδα του κόσμου!

Ανατροπή του αγώνα και πρόκριση για την ανεπανάληπτη Ολλανδία


Με μία εντυπωσιακή ανατροπή στα τελευταία λεπτά, η Ολλανδία επικράτησε 2-1 τουΜεξικού στο στάδιο “Καστελάο” της Φορταλέζα, για τη φάση των “16” του Μουντιάλ, και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Για 88 λεπτά οι "οράνιε" έχαναν την πρόκριση από το γκολ του ντος Σάντος, αλλά Σνάιντερ και Χούντελαρ (πεν.) τους έστειλαν στους "8" της διοργάνωσης. η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά έναν εκ των Ελλάδας ή Κόστα Ρίκα

Το Μεξικό ξεκίνησε τον αγώνα πιέζοντας ψηλά, για να δυσκολέψει την κυκλοφορία της Ολλανδίας. Οι “οράνιε” δυσκολεύτηκαν πολύ να κάνουν παιχνίδι, ενώ είδαν τον Ντε Γιόνγκ να γίνεται στο 9' αναγκαστική αλλαγή και να αντικαθίσταται από τον Μάρτινς.
Το Μεξικό διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, μπλόκαρε πολύ καλά τα ατού των τυπικά γηπεδούχων, κέρδισε μέτρα προς την αντίπαλη εστία και στο 17' το σουτ του Ερέρα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σίλεσεν. Σε κόρνερ πέρασε και το μακρινό σουτ του Σαλσίδο στο 24'. 
Η Ολλανδία από την μεριά της έδειξε επηρεασμένη από τις κλιματολογικές συνθήκες (πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου γι΄ αυτό είχαμε και τάιμ άουτ) και είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 27, με το σουτ του Φαν Πέρσι μέσα από την περιοχή να περνάει αρκετά μέτρα άουτ. 
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Σίλεσεν να διώχνει με τα πόδια το κοντινό σουτ του ντος Σάντος (42') και τον Ρόμπεν να ζητάει πέναλτι σε απανωτά μαρκαρίσματα μέσα στην μεγάλη περιοχή στα... χασομέρια. (στη φάση τραυματίστηκε ο Μορένο και έγινε αλλαγή). 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους Μεξικανούς, αφού στο 48' άνοιξαν το σκορ με το πανέμορφο σουτ του ντος Σάντος, τέρμα που ήταν το πρώτο του μετά από δυο χρόνια... ξηρασίας με την εθνική του ομάδα
Η Ολλανδία παρουσιάστηκε στην συνέχεια πιο επιθετική και στο 58' έφτασε μια.. ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Οτσόα είπε “όχι” στην κεφαλιά του Ντε Φράι
Ο Οτσόα κατέβασε... ρολά και στο 74', όταν νίκησε τον Ρόμοπεν σε τετ-α-τετ. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Φαν Χάαλ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Χούντελαρ, με το ματς να έρχεται στα ίσα στο 87, με την βολίδα του Σνάιντερ
Πάνω που όλοι έβλεπαν το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση, ήρθε στις καθυστερήσεις ο Μάρκες να ανατρέψει τον Ρόμπεν εντός περιοχής, με τον Χούντελααρ να στέλνει την Ολλανδία τους “8” με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

TRAGEDIA GRECA


Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η παρουσία της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από την Κόστα Ρίκα με 5-3 στα πέναλτι στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε, στην αναμέτρηση για τη φάση των «16», και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, όπου πάντως πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 1-1, με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 52΄, από γκολ του Μπράιαν Ρουίς, και να ισοφαρίζει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Οι Κοσταρικανοί, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν πλέον το Σάββατο την Ολλανδία, αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 66΄, λόγω αποβολής του Ντουάρτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η Κολομβία προσπάθησε από την αρχή του αγώνα να κρατήσει στην κατοχή της την μπάλα και χωρίς να βιάζεται να “χτίσει” σιγά σιγά τις επιθετικές της προσπάθειες. Παράλληλα πίεσε πολύ καλά στον χώρο του κέντρου, κάνοντας δύσκολη την ανάπτυξη της Εθνικής. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε από τους “τίκος” στο 8', με το σουτ του Μπολάνιος να στέλνει την μπάλα πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι 
Από το δεκάλεπτο και μέχρι το 20' όμως η Γαλανόλευκη είχε καλύτερη παρουσία στον χώρο του κέντρου, κέρδισε μέτρα προς την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να έχει κάποια καλή στιγμή (ο πιο επικίνδυνος παίκτης μας ήταν ο Χριστοδουλόπουλος). Οι Αμερικανοί έδειξαν να έχουν μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς όμως να μπορούν να δώσουν ένα πιο γρήγορο τέμπο και με τον Παπασταθόπουλο να κάνει τη ζωή... δύσκολη στον Κάμπελ
Η πιο μεγάλη στιγμή του ημιχρόνου όμως ανήκε στην Εθνική (37')! Μετά από φοβερή σέντρα του Χολέμπας από τα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης έκανε την κοντινή προβολή, αλλά ο Νάβας έβγαλε σε κόρνερ με το γόνατο. Οι δυο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο, με τους οπαδούς της Κόστα Ρίκα να αποδοκιμάζουν τους παίκτες της ομάδας τους.
Η Εθνική μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, αλλά ένα αμυντικό κενό στο στο 52' επέτρεψε στον Ρουίς να πιάσε ανενόχλητος ένα πλασέ και να κάνει το 1-0 για την Κόστα Ρίκα. Το τέρμα αυτό ανάγκασε τον Φερνάντο Σάντος να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας, περνώντας τον Μήτρογλου στη θέση του Σάμαρη (4-2-4 έγινε το σύστημα).
Οι Κοσταρικανοί συνέχισαν να επιτίθενται και σε μία σέντρα από δεξιά, ο Βασίλης Τοροσίδης δεν υπολόγισε σωστά την τροχιά της μπάλας και την ακούμπησε με το χέρι, μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής δεν αντελήφθηκε τη φάση και δεν καταλόγισε πέναλτι
Η Ελλάδα προσπάθησε στη συνέχεια να βρει και πάλι την ηρεμία στο παιχνίδι της και να αντιδράσει στο γκολ της Κόστα Ρίκα. Στο 66' άλλαξαν οι.. ισορροπίες της αναμέτρησης, αφού ο Ντουάρτε είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Αμερικανούς με δέκα παίκτες. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σάντος πέρασε στον αγώνα τον Γκέκα, φορτώνοντας την επίθεση της Γαλανόλευκης, ενώ στο 77 έβαλε και τον Κατσουράνη, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας
Οι Κοσταρικανοί κατάφεραν και έλεγξαν το παιχνίδι,αλλά λίγο πριν... χαμογελάσουν για τη νίκη τους ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τους το έσβησε, κάνοντας το 1-1 στις καθυστερήσεις και στέλνοντας το ματς στην παράταση. 
Μάλιστα, η Εθνική δεν έμεινε εκεί, αλλά ο Νάβας στέρησε στο 90+3' από τον Μήτρογλου να πετύχει το γκολ της νίκης για την Γαλανόλευκη
Η Εθνική τα έδωσε όλα για το γκολ που θα την έστελνε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου, η Κόστα Ρίκα αντιστάθηκε, ενώ είχε και κάποιες καλές στιγμές, αλλά το γκολ δεν ήρθε κι έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, αφού ο Νάβας απέκρουσε τόσο το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 113', σε μια αντεπίθεση πέντε Ελλήνων και 2 Κοσταρικανών, όσο και στην απίστευτη ευκαιρία του Μήτρογλου, πριν τη λήξη.
Στη... ρώσικη ρουλέτα (έλειπε ο Σάντος που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία) η μπίλια έκατσε στα “λευκά”, με τον Φάνη Γκέκα γίνεται μοιραίος και το τελικό 5-3 να βρίσκει τους διεθνείς δακρυσμένους και να μην μπορούν να πιστέψουν το πως έχασαν αυτή την πρόκριση, αλλά να πηγαίνουν στον Έλληνα επιθετικό για να τον παρηγορήσουν, δείχνοντας έτσι πως... όλοι κερδίζουν σαν ομάδα και όλοι χάνουν σαν ομάδα! 
Νωρίτερα, για την Εθνική είχαν σκοράρει Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος και Χολέμπας. Για την Κόστα Ρίκα ήταν εύστοχοι οι Μπόρχες, Ρουίς, Γκονζάλες, Κάμπελ, και ο Ουμάνια, που εκτέλεσε το τελευταίο.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Δείτε τα ζευγάρια της φάσης των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Η Ελλάδα με Κόστα Ρίκα την Κυριακή στις 23:00.


Λίγες μόλις ώρες έμειναν μέχρι να γράψει τη δική της ιστορία η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη φάση των 16 ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα πρώτα ζευγάρια που διαμορφώθηκαν στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων είναι τα εξής:
Σάββατο (28/06)
Βραζιλία - Χιλή (19:00)
Κολομβία - Ουρουγουάη (23:00)
 
Κυριακή (29/06)
Ολλανδία - Μεξικό (19:00)
Κόστα Ρίκα - Ελλάδα (23:00)
 
Δευτέρα (30/06)
Γαλλία - Νιγηρία (19:00)
Γερμανία - Αλγερία (23:00)
 
Τρίτη (01/07)
Αργεντινή - Ελβετία (19:00)
Βέλγιο - ΗΠΑ (23:00)

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

"Στη Βραζιλία ήρθα..." | "I traveled to Brasil.."

Στους “16” του Mundial η Εθνική που “πάτησε” την Ακτή Ελεφαντοστού.


Σε ένα από τα καλύτερα ματς που έχει κάνει, η Εθνική επικράτησε με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού και κατέκτησε την πρόκριση στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας

H Γαλανόλευκη αγωνίστηκε με πάθος κόντρα στους Ιβοριανούς, δεν είχε την τύχη με το μέρος της, χάνοντας στα πρώτο ημίχρονο τους Κονέ και Καρνέζη, αλλά κάνοντας τεράστια εμφάνιση έκανε πραγματικότητα το... όνειρο και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Μουντιάλ. 

Η είσοδος όμως του Σάμαρη ήταν ευεργετική για την Εθνική, οι παίκτες πεισμωσαν από την ατυχία των δυο τραυματισμών και πέρα από το την μοναδική στιγμή που υστέρησαν -στην ισοφάριση- ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι και πήραν την πρόκριση με το πέναλτι του Σαμαρά. 

Οι παίκτες του Σάντος έγραψαν έτσι χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας, αφού αυτή είναι η πρώτη φορά που η Γαλανόλευκη φτάνει σε αυτή την επιτυχία.  Μπροστά τους -πλέον- βρίσκεται η Κόστα Ρίκα, την οποία θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή.

Το ματς δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Εθνική, αφού μόλις στο 11' ο Σάντος έκανε αναγκαστική αλλαγή τον Παναγιώτη Κονέ με τον Ανδρέα Σάμαρη, ενώ στο 23' είδε τον Καρνέζη να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την μέση του και να γίνεται αλλαγή από τον Γλύκο.

Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό, με την Εθνική να μην δέχεται πίεση και να κινείται πολύ καλά στις αντεπιθέσεις. Την ίδια ώρα, τα νέα από την άλλη αναμέτρηση του ομίλου ήταν ευχάριστα, αφού η Κολομβία ήταν μπροστά στο σκορ με το πέναλτι του Κουαρδάδο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ανήκε στην Γαλανόλευκη, αφού στο 33' το σουτ του Χολέμπας τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Ιβοριανών. 
Παρόλο που στην συνέχεια οι Αφρικανοί πίεσαν, η Εθνική ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 42' και μετά από λάθος της άμυνας των Ιβοριανών, ο Σαμαράς συνεργάστηκε με τον Σάμαρη, με τον δεύτερο να πλασάρει σωστά τον Μπάρι για το 1-0. Η ομάδα του Σάντος πήγε έτσι στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ, με την Ιαπωνία όμως να κάνει στο άλλο ματς το 1-1 στις καθυστερήσεις του πρώτο του 45λεπτου.

Η Ακτή Ελεφαντοστού είχε τον έλεγχο της μπάλας στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, προσπαθώντας να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή του Γλύκου. Παρόλα αυτά η Εθνική δεν πανικοβλήθηκε, ενώ έχασε σημαντική ευκαιρία στο 54' με τον Χριστοδουλόπουλο. Το τέρμα του Τζάκσον Μαρτίνεθ για την Κολομβία έφερνε πάλι την Γαλανόλευκη σε θέση... ισχύος.

Οι παίκτες του Σάντος έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο στη συνέχεια, με τον Μπάρι να διώχνει σε κόρνερ στο 59΄το σουτ του Σαλπιγγίδη και τον Καραγκούνη να ταρακουνά το οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί, με σουτ από τα 35 μέτρα.
Οι παίκτες του Σάντος έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο στη συνέχεια, με τον Μπάρι να διώχνει σε κόρνερ στο 59΄το σουτ του Σαλπιγγίδη και τον Καραγκούνη να ταρακουνά το οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί, με σουτ από τα 35 μέτρα. Στην πρώτη τους όμως μεγάλη ευκαιρία στο ματς και κόντρα στη ροή του ματς οι Ιβοριανοί πήραν σκορ πρόκρισης, κάνοντας το 1-1 στο 74' με τον Μπονί.
Ο Σάντος πέρασε τον Γκέκα στη συνέχεια, για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση, κάνοντας αλλαγή τον κουρασμένο Καραγκούνη. Η Εθνική έπαιξε για την πρόκριση και την κατέκτησε, με τον Σαμαρά να κερδίζει το πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα και να στέλνει όλους μας στα ουράνια! 

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τα σενάρια για τους «16» του Μουντιάλ


Ανοίγει απόψε ο κύκλος της τελευταίας αγωνιστικής που θα κρίνει ποιες ομάδες θα περάσουν στους «16» και σε ποια θέση (ισχύει αυτό και για τις Κολομβία, Ολλανδία, Χιλή, Αργεντινή και Βέλγιο που έχουν ήδη προκριθεί). 
Αδρεναλίνη και αγωνία αναμένεται να χτυπήσουν… κόκκινο. Το pamesports.gr παρουσιάζει κριτήρια ισοβαθμίας, τα… σταυρώματα και τα «θέλω» κάθε ομάδα ξεκινώντας ασφαλώς από τον όμιλο της Ελλάδας.


Κριτήρια ισοβαθμίας:

1) Συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο.
2) Καλύτερη επίθεση στον όμιλο.
3) Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
4) Διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
5) Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
6) Κλήρωση από την οργανωτική επιτροπή της FIFA.

Σταύρωμα 3ου με 4ο όμιλο

Πρώτος 3ου ομίλου με δεύτερο 4ου ομίλου.
Πρώτος 4ου ομίλου με δεύτερο 3ου ομίλου.

3ος όμιλος

Ομάδα Αγ. Β. Γκολ Δ.Τ.
1. Κολομβία 2 6 5-1 +4
2. Ακτή 2 3 3-3 0
3. Ιαπωνία 2 1 1-2 -1
4. Ελλάδα 2 1 0-3 -3

Τρίτη 24/06

Ακτή – Ελλάδα 23.00
Ιαπωνία – Κολομβία 23.00

1) Η Κολομβία έχει προκριθεί, αλλά την «καίει» να μην πέσει πάνω σε Ουρουγουάη ή Ιταλία. Οπότε θα περιμένει να δει την κατάταξη στον 4ο όμιλο (τα ματς γίνονται νωρίτερα) και αναλόγως θα πράξει με την Ιαπωνία. Εάν πάντως, τερματίσει πρώτη η Κόστα Ρίκα, η λογική λέει ότι η ίδια θα ηττηθεί από την Ιαπωνία μήπως και τερματίσει δεύτερη (θα γίνει εάν κερδίσει η Ακτή την Ελλάδα και καλύψει και το -4).

2) Η Ακτή με νίκη προκρίνεται (και πρώτη εάν χάσει η Κολομβία κα καλύψει η ίδια το -4). Με ισοπαλία περνάει εάν δεν κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία καλύπτοντας και το +1. Με ήττα αποκλείεται.

3) Η Ιαπωνία με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται. Με νίκη θέλει ήττα της Ακτής ή ισοπαλία αυτής και να καλύψει η ίδια το -1 στη διαφορά τερμάτων.

4) Η Ελλάδα με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται. Με νίκη θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ιαπωνία ή εάν κερδίσουν και οι δύο να καλύψει το -2 στα γκολ.

Συμπερασματικά

Εάν η Κόστα Ρίκα τερματίσει πρώτη, η Κολομβία θα… ψαχτεί ώστε να βγει δεύτερη και η Εθνική μας θα θέλει ένα… θαύμα για να περάσει στην επόμενη φάση.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΜΟΥΝΤΙΑΛ - Η τελευταία αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά και το αποτέλεσμα στο Κολομβία - Ιαπωνία θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας στην διοργάνωση

-Η Εθνική Ελλάδας θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Mundial
- Η πρώτη της ισοπαλία σε Παγκόσμιο Κύπελλο της έδωσε πολύτιμο βαθμό, μετά από μια ψυχωμένη εμφάνιση
- Η τελευταία αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά και το αποτέλεσμα στο Κολομβία - Ιαπωνία θα κρίνει το μέλλον της στην διοργάνωση



Την ώρα που η πρωταθλήτρια κόσμου του 2010 Ισπανία αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, πριν δώσει και το τρίτο της παιχνίδι στη φάση των ομίλων και η Αγγλία είναι ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό, η Ελλάδα είναι ακόμα... ζωντανή. Οι παίκτες της Εθνικής κατέθεσαν… ψυχή και πάθος -κάτι που τους χαρακτηρίζει συνήθως όταν βρίσκονται με την… πλάτη στον τοίχο- κατόρθωσαν να μην δεχθούν κάποιο γκολ κι έστω κι αν μετά από δύο αγώνες δεν έχουν σκοράρει, ελπίζουν ακόμα βάσιμα σε πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το κλίμα των τελευταίων 24ωρων μετά το επεισόδιο με Μανιάτη – Τζαβέλλα, η αναγκαστική αλλαγή του Μήτρογλου στο 35’ και αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κατσουράνη στο 38’ έδειχναν πως η κατάσταση κυλούσε… στραβά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Όλα αυτά όμως αντί να πτοήσουν τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος τους έβαλαν στην "πρίζα". Οι διεθνείς δημιούργησαν ένα απροσπέλαστο τείχος στην Ιαπωνία που προσπάθησε με όλους τους δυνατούς και αδύνατους τρόπους για να το διασπάσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Ο Καραγκούνης «έφτιαξε» το κέντρο της ομάδας, βγάζοντας απίστευτη ενέργεια και δεν επέτρεψε να φανεί (τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου) η αριθμητική υπεροχή των «μπλε σαμουράι» 
Και οι υπόλοιποι παίκτες που αγωνίστηκαν -εδικά από την στιγμή που οι Ιάπωνες απέκτησαν το αριθμητικό πλεονέκτημα- δεν υστέρησαν. Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν απίστευτος και μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Καβασίμα να κρατά απόρθητη την εστία του.


Ο Μανιάτης με τον Κονέ έτρεξαν χιλιόμετρα στον χώρο του κέντρου, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς δεν άφησαν να περάσει τίποτα, ενώ όσες φορές χρειάστηκε ο Καρνέζης κατέβασε ρολά. Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η πρόκριση της Εθνικής στην επόμενη φάση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Η Γαλανόλευκη για να προκριθεί θα πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε την Ακτή Ελεφαντοστού και παράλληλα θα χρειαστεί οι Γιαπωνέζοι να μην επικρατήσουν της Κολομβίας. Όσο για το ενδεχόμενο η Ιαπωνία να επικρατήσει την τελευταία αγωνιστική, τότε η Εθνική χρειαστεί νίκη με 3 γκολ περισσότερα απ' αυτή των Ασιατών για να προκριθεί.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη Αλίεφ: Αισιοδοξία για την Προώθηση του ΤΑΡ και την Πώληση του ΔΕΣΦΑ


Κοινή επιθυμία Ελλάδας-Αζερμπαιτζάν είναι να μην καθυστερήσει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών για την ολοκλήρωση της πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ στη Socar.
Αυτό προκύπτει από τις συναντήσεις που είχε χθες στην Αθήνα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στις οποίες συμμετείχε και ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στις συναντήσεις, που έγιναν, όπως αναφέρεται, σε πολύ καλό κλίμα, κυριάρχησαν τα θέματα του TAP και του ΔΕΣΦΑ.
Ειδικότερα, όπως είναι γνωστό, η πώληση του ΔΕΣΦΑ προαπαιτεί την τελική έγκριση από την Κομισιόν, καθώς πρόκειται για εξαγορά μιας ευρωπαϊκής εταιρίας από εταιρία τρίτης χώρας. Ήδη ο ΔΕΣΦΑ έχει πιστοποιηθεί από τη ΡΑΕ ως ανεξάρτητος διαχειριστής, η σχετική απόφαση έχει κοινοποιηθεί στην Ε.Ε. και αναμένεται η επικύρωση της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εκφράζει αισιοδοξία ότι το όλο θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο και προσδοκάται το Φθινόπωρο να υπάρξει θετική εξέλιξη από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πώλησης.
Για τον TAP αναγνωρίστηκε καταρχήν η σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε. αλλά και γενικότερα για την τροφοδοσία της Ν.Α. Ευρώπης, δεδομένου ότι θα συνδεθεί με τον IGB. Στις συναντήσεις τέθηκαν όλα τα ζητήματα του αγωγού, ακόμη και τα προβλήματα διέλευσης που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα και την Ιταλία. Εκφράσθηκε η ελπίδα ότι τελικά θα μπορέσουν να υπερκερασθούν οι τοπικές αντιδράσεις και με πολιτική βούληση, αλλά και σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρχές. Υπήρξε, μάλιστα, η διαβεβαίωση ότι η κατασκευή του αγωγού θα προχωρήσει με βάση τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.
Ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικράτησε στις συζητήσεις είναι και το γεγονός ότι ο υπουργός ΠΕΚΑ συμφώνησε με τον ομόλογο του, που συμμετείχε στην αποστολή, να επεκταθεί περαιτέρω η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Τα Εμπόδια της Κομισιόν στην Εξαγορά του ΔΕΣΦΑ στο Επίκεντρο των Επαφών Αλίεφ στην Αθήνα


Για τη συμφωνία μεταβίβασης του 66% του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρεία Socar θα έχει επαφές στη χώρα μας ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Άλλο ένα θέμα στην ατζέντα της επίσκεψης του Αζέρου προέδρου στην Ελλάδα αναμένεται να είναι η πρόοδος στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤAP.
Στόχος του Αλίεφ είναι να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως βάση για να τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο της Κασπίας τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αρχίζοντας από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μέσω του σχεδιαζόμενου ελληνοβουλγαρικού αγωγού (IGB) που αρχίζει να κατασκευάζεται το 2015.
Για να υλοποιηθούν, όμως, αυτά τα σχέδια, πρέπει πρώτα να κλείσει τελεσίδικα η εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ από τη Socar, αξίας 400 εκατ. ευρώ, καθώς έξι μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη, με ευθύνη της Κομισιόν. Ο Αζέρος προεδρος θα έχει επαφές με την ελληνική πολιτική ηγεσία σχετικά με το συντονισμό των ενεργειών των δύο πλευρών για την άρση των εμποδίων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στην επίσκεψή του στην Αθήνα, τον Αζέρο πρόεδρο συνοδεύουν οι νούμερο 1 και 2 της Socar  Αμπντουλάγιεφ και Νασίροφ. Επίσης, στην αζερική αποστολή περιλαμβάνονται και οι υπουργοί Οικονομικών-Ανάπτυξης Σαρίφοφ, Εξωτερικών Μαμαντιάροφ και Ενέργειας Αμπάσοφ.
Οι Βρυξέλλες απαιτούν να υπογραφεί διμερής διακρατική συμφωνία μεταξύ των «28» της ΕΕ και του Αζερμπαϊτζάν ότι η Socar θα τηρήσει τους όρους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, που προβλέπει μεταξύ των άλλων ότι ο ιδιοκτήτης ενός δικτύου δεν μπορεί να εμπορεύεται και φυσικό αέριο.
Οι χώρες-μέλη αρνήθηκαν να υπογράψουν διακρατικές συμφωνίες και η Κομισιόν αναζητά πλέον άλλη διαδικασία.
Σημαντική για την ολοκλήρωση της συναλλαγής θεωρείται η πρόσφατη πιστοποίηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ότι ο ΔΕΣΦΑ συμμορφώνεται με τις προβλέψεις της κοινοτικής ενεργειακής νομοθεσίας, καθώς απαντά στα ζητήματα που καλείται να εξετάσει η Κομισιόν.
Η πιστοποίηση έχει σταλεί στις Βρυξέλλες, εκείνες καλούνται να επικυρώσουν την απόφαση, και κάπου μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να έχει κλείσει η συμφωνία. 
Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνεται και η επένδυση 1,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP, το χρονοδιάγραμμα του οποίου απειλείται από τις συνεχείς απαιτήσεις από τοπικούς παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας για αλλαγές διέλευσης.
Η κυβέρνηση βλέπει στο Αζερμπαϊτζάν τον καταλύτη στα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία του λεγόμενου Νότιου Διαδρόμου, ενώ από την πλευρά του το Μπακού βλέπει στην Αθήνα την πύλη εισόδου για το αζερικό αέριο στην Ευρώπη. 
Κατά τη διήμερή επίσκεψή του στην χώρα μας ο πρόεδρος Αλίεφ θα  συναντηθεί διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης,το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει μεγάλη συνάντηση, σήμερα στη μία το μεσημέρι, με τη, συμμετοχή μεταξύ άλλων, του Υπουργού Εξωτερικών και του Υπουργού και Υφυπουργού ΠΕΚΑ αντίστοιχα κ.κ. Μανιάτη και Παπαγεωργίου.

Ποιους ξηρούς καρπούς να τρώτε για να μην αρρωσταίνετε!


Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όλοι οι ξηροί καρποί λειτουργούν ευεργετικά για την υγεία μας.
Ωστόσο, υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία υπόσχεται να σας κρατήσει υγιείς, να διώξει το αίσθημα πείνας και να τροφοδοτήσει τον οργανισμό σας με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Εάν δεν το μαντέψατε, αναφερόμαστε στα αμύγδαλα που προσφέρουν:

1) το 12% της ημερήσιας ανάγκης μας σε ασβέστιο.
2) το 14% της ημερήσιας ανάγκης μας σε φώσφορο. Απαραίτητο για τα δόντια και τα οστά καθώς και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης
3) το 35% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης σε βιταμίνη Ε, μια βιταμίνη άκρως απαραίτητη για όλο τον οργανισμό.
4) μια από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών - μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει την ίδια ποσότητα πολυφαινολών με το πράσινο τσάι.
5) την καλύτερη πηγή μαγνησίου.
6) 3,5 γρ φυτικών ινών για να υποστηρίξουμε την σωστή λειτουργία της πέψης μας.
7) 6 γρ πρωτεΐνης
8) 14mcg φολικού οξέως ένα στοιχείο απαραίτητο στην εγκυμοσύνη - και όχι μόνο – καθώς ο ρόλος του είναι καθοριστικός στην ανάπτυξη του εμβρύου.
9) υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά -τα λεγόμενα και καλά λιπαρά.
10) καθόλου χοληστερίνη

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Παρασκευή 13.6.2014 - Πρόγραμμα αγώνων Μουντιάλ στη ΝΕΡΙΤ


  • Παρασκευή
  • 13/06

Μουντιάλ - Ο Νεϊμάρ με δύο γκολ και ο Ιάπωνας διαιτητής Νισιμούρα ήταν οι πρωταγωνιστές στη νίκη της Βραζιλίας με 3-1 κόντρα στην Κροατία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ

Με το δεξί ξεκίνησε το Μουντιάλ 2014 η διοργανώτρια, Βραζιλία, καθώς νίκησε με 3-1 την Κροατία, η οποία προηγήθηκε με αυτογκόλ του Μαρσέλο και έφτασε κοντά στην έκπληξη.
Με δύο γκολ του Νεϊμάρ και ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 70' έκαναν ανατροπή οι Βραζιλιάνοι, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο κορυφαίος του αγώνα, ο Οσκάρ με ένα εξαιρετικό τέρμα.
Η "σελεσάο" παίρνει νίκη σε πρεμιέρα της για 9ο συνεχόμενο Μουντιάλ (!), το αυτογκόλ του Μαρσέλο ήταν το πρώτο Βραζιλιάνου στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ για πρώτη φορά σε Παγκοσμίο Κυπέλλο το πρώτο γκολ είναι αυτογκόλ.

Ανατροπή με Οσκάρ και Νεϊμάρ

Η Κροατία είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του Μουντιάλ με την κεφαλιά του Ίβιτσα Όλιτς στο 7' (λίγο άουτ) και τέσσερα λεπτά αργότερα (11') πήρε το προβάδισμα χάρη στο αυτογκόλ του Μαρσέλο, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από την χαμηλή σέντρα του Όλιτς από αριστερά.
Η Βραζιλία απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 22' με το αριστερό σουτ του Οσκάρ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στίπε Πλετίκοσα σε κόρνερ.
Ο Κροάτης τερματοφύλακας στο 29' δεν κατάφερε να αποσοβήσει την ισοφάριση, με τον Νεϊμάρ να κάνει το 1-1 με εξαιρετικό συρτό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή (δοκάρι και στα δίχτυα), αφού τον τροφοδότησε ο Οσκάρ, έχοντας κλέψει την μπάλα στο κέντρο από την ασυνεννοησία των Μόντριτς και Ράκιτιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό, αλλά τελικά δεν κατόρθωσε να αποφύγει το δεύτερο γκολ, έχοντας έντονα παράπονα για το πέναλτι με το οποίο ο Νεϊμάρ σκόραρε στο 71'.
Ο Ντέγιαν Λόβρεν κράτησε λίγο τον Φρεντ στην περιοχή και ο Νισιμούρα έδωσε πέναλτι, με τον Νεϊμάρ από τα 11 βήματα να ολοκληρώνει την ανατροπή για την "σελεσάο".
Στο 90' ο Ζούλιο Σέζαρ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Πέρισιτς και το πανηγύρισε έντονα, ενώ στο 91' ο Οσκάρ ολοκλήρωσε ιδανικά αντεπίθεση (η οποία ίσως να ξεκίνησε από φάουλ) και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με εξαιρετικό σουτ με το... μυτάκι από το ύψος της περιοχής.

Η φάση του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να μην είναι η φάση του αγώνα το πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Φρεντ από τον Λόβρεν και ο Νεϊμάρ ολοκλήρωσε την ανατροπή, σκοράροντας αν και ο Πλετίκοσα βρήκε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα του.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Πεπόνι και καρπούζι οι καλύτεροι φίλοι της γυναικάς - Τα δύο... μαγικά φρούτα αντιμετώπισης κυτταρίτιδας!


Το πεπόνι:
• Έχει 90% ποσοστό νερού.
• Τα 100 γραμμάρια έχουν 34 θερμίδες.
• Λόγω της βιταμίνης C που έχει, κάνει καλό στο δέρμα.
• Οι βιταμίνες Β1 θειαμίνη και Β3 Νιασίνη που περιέχει τονώνουν και γεμίζουν ενέργεια τον οργανισμό.
• Μειώνει την πίσεη του αίματος και την χοληστερόλη.
• Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.
• Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
• Είναι διουρητικό και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει και τα καροτενοειδή καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.
• Μειώνει τον κίνδυνο νεφροπάθειας και ηρεμεί το στομάχι.
Το καρπούζι:
• Έχει 94% περιεκτικότητα νερού.
• Τα 100 γρ. Έχουν 30 θερμίδες.
• Περιέχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το λυκοπένιο που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C.
• Χάρη στη βιταμίνη Α, κάνει καλό στο δέρμα.
• Είναι διουρητικό και καθαρίζει το αίμα από τα δηλητήρια και τα νεφρά από τα άλατα και το πύον.
• Οι φυτικές του ίνες συμπαρασύρουν μεγάλο μέρος του λίπους από το στομάχι το οποίο αποβάλλεται.
• Μειώνει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
• Η συγκέντρωση της βιταμίνης B6 συμβάλλει επίσης στην παραγωγή των χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη, η μελατονίνη και η ντοπαμίνη, η οποία μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος.
• Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και δρα κατά της κυτταρίτιδας.

Ανακοινώθηκε από τη ΝΕΡΙΤ το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντιάλ της Βραζιλίας που θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου.


Οι τηλεθεατές μέσα από τα τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤsports και τη ΝΕΡΙΤ HD θα παρακολουθήσουν όλες οι μάχες από τα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ και τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ θα μεταδοθούν και σε επανάληψη.
Το δημοσιογραφικό δυναμικό του αθλητικού τμήματος της ΝΕΡΙΤ θα μεταφέρει σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους τον παλμό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με pre- και post-game εκπομπές και ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ-αφιερώματα της FIFA για την ιστορία και της κορυφαίες στιγμές του Μουντιάλ, από την πρώτη διοργάνωση του 1930 μέχρι σήμερα.
Για τις ανάγκες της κάλυψης των αγώνων, η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει και δεύτερο κανάλι με ολοήμερο πρόγραμμα, τη ΝΕΡΙΤsports, μέσα από τις συχνότητες του δεύτερου ψηφιακού της μπουκέτου.
Οι σημαντικότεροι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ και συχνά σε παράλληλη μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤsports και από τη ΝΕΡΙΤ HD.
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΝΕΡΙΤ έχει ως εξής:
ΠΕΜΠΤΗ 12 IOYNIOY
23.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (Z) (και από HD)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Z) (και από HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Z) (και από HD)
01.00 ΑΓΓΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ (Z) (και από HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΓΑΛΛΙΑ – ΟΝΔΟΥΡΑ (Z) (και από HD)
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Z) (και από HD)
ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ (Z) (και από HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΧΙΛΗ (Z) (και από HD)
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΑΓΓΛΙΑ (Z) (και από HD)
01.00 ΙΑΠΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Z) (και από HD)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ (Z) (και από HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
22.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΚΑΝΑ (Z) (και από HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΒΕΛΓΙΟ – ΡΩΣΙΑ (Z) (και από HD)
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΧΙΛΗ (Z) (και από HD)
23.00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Z) (και από HD)
ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΙΤΑΛΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Z) (και από HD)
23.00 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. (Z) (και από HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΝΙΓΗΡΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Z) (και από HD)
23.00 ΕΚΟΥΑΔΟΡ - ΓΑΛΛΙΑ (Z) (και από HD)
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΓΚΑΝΑ (Z) (και από HD)
23.00 ΚΟΡΕΑ - ΒΕΛΓΙΟ (Z) (και από HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ – ΑΟΥΤ (Z) (και από HD) ?
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ (Z) (και από HD)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
19.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
23.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
19.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
23.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
ΤΡΙΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Z) (και από HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (Z) (και από HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΤΕΛΙΚΟΣ (Z) (και από HD)
Από την Πέμπτη 12 Ιουνίου, το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤsports, Διαμορφώνεται ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
02.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (Ε)
16.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (Ε)
19.00 ΜΕΞΙΚΟ - ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Z) (και σε HD)
22.00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΧΙΛΗ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Z) (και σε HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.0 ΜΕΞΙΚΟ – ΚΑΜΕΡΟΥΝ (E)
14.00 ΧΙΛΗ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (E)
16.00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (E)
19.00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΑΓΓΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ (Z) (και σε HD)
04.00 ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. - ΙΑΠΩΝΙΑ (Z) (και σε HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
10.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Ε)
12.00 ΑΓΓΛΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ (Ε)
14.00 ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. – ΙΑΠΩΝΙΑ (Ε)
16.00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ (Ε)
19.00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Z) (και σε HD)
22.00 ΓΑΛΛΙΑ – ΟΝΔΟΥΡΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΟΣΝΙΑ (Z) (και σε HD)
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΕΛΒΕΤΙΑ – ΕΚΟΥΑΔΟΡ (E)
14.00 ΓΑΛΛΙΑ – ΟΝΔΟΥΡΑ (E)
16.00 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΒΟΣΝΙΑ (E)
19.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΙΡΑΝ – ΝΙΓΗΡΙΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΓΚΑΝΑ - Η.Π.Α. (Z) (και σε HD)
ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (E)
14.00 ΙΡΑΝ – ΝΙΓΗΡΙΑ (E)
16.00 ΓΚΑΝΑ - Η.Π.Α. (E)
19.00 ΒΕΛΓΙΟ – ΑΛΓΕΡΙΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ (Z) (και σε HD)
01.00 ΡΩΣΙΑ - ΚΟΡΕΑ (Z) (και σε HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΒΕΛΓΙΟ – ΑΛΓΕΡΙΑ (E)
14.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ (E)
16.00 ΡΩΣΙΑ – ΚΟΡΕΑ (E)
19.00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΧΙΛΗ (Z) (και σε HD)
01.00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΚΡΟΑΤΙΑ (Z) (και σε HD)
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ (E)
14.00 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΧΙΛΗ (E)
16.00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ – ΚΡΟΑΤΙΑ (E)
19.00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. (Z) (και σε HD)
22.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΑΓΓΛΙΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΙΑΠΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Z) (και σε HD)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. (Ε)
14.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΑΓΓΛΙΑ (Ε)
16.00 ΙΑΠΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Ε)
19.00 ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΟΝΔΟΥΡΑ – ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Z) (και σε HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Ε)
14.00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ (Ε)
16.00 ΟΝΔΟΥΡΑ – ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Ε)
19.00 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΡΑΝ (Z) (και σε HD)
22.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΚΑΝΑ (Z) (και σε HD)
01.00 ΝΙΓΗΡΙΑ - ΒΟΣΝΙΑ (Z) (και σε HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΙΡΑΝ (Ε)
14.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΚΑΝΑ (Ε)
16.00 ΝΙΓΗΡΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ (Ε)
19.00 ΒΕΛΓΙΟ – ΡΩΣΙΑ (Z) (και σε HD)
22.00 ΚΟΡΕΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ (Z) (και σε HD)
01.00 Η.Π.Α. – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Z) (και σε HD)
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
12.00 ΒΕΛΓΙΟ – ΡΩΣΙΑ (Ε)
14.00 ΚΟΡΕΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ (Ε)
16.00 Η.Π.Α. – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ε)
19.00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ (Z) (και σε HD)
23.00 ΚΡΟΑΤΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ (Z)
ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
10.00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΧΙΛΗ (Ε)
12.00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ (Ε)
14.00 ΚΡΟΑΤΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ (Ε)
16.00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ε)
19.00 ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΑ (Z) (και σε HD)
23.00 ΙΑΠΩΝΙΑ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Z) (και σε HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
08.00 ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΑ (E)
12.00 ΙΑΠΩΝΙΑ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ (E)
14.00 ΙΤΑΛΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (E)
16.00 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. (E)
19.00 ΒΟΣΝΙΑ – ΙΡΑΝ (Z)
23.00 ΟΝΔΟΥΡΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (Z)
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ
08.00 ΒΟΣΝΙΑ – ΙΡΑΝ (Ε)
12.00 ΟΝΔΟΥΡΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (Ε)
14.00 ΕΚΟΥΑΔΟΡ - ΓΑΛΛΙΑ (Ε)
16.00 ΝΙΓΗΡΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ε)
19.00 Η.Π.Α. - ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Z)
23.00 ΑΛΓΕΡΙΑ - ΡΩΣΙΑ (Z)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
08.00 ΑΛΓΕΡΙΑ - ΡΩΣΙΑ (E)
12.00 ΚΟΡΕΑ - ΒΕΛΓΙΟ (E)
14.00 Η.Π.Α. – ΓΕΡΜΑΝΙΑ (E)
16.00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΓΚΑΝΑ (E)
18.00 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ (E)
20.00 ΙΤΑΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ (E)
22.00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – ΑΓΓΛΙΑ (E)
00.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΚΑΝΑ (E)
02.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ (Ε)
04.00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ε)
06.00 ΙΤΑΛΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ε)
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
08.00 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΧΙΛΗ (Ε)
10.00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ – ΚΡΟΑΤΙΑ (Ε)
12.00 ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ
14.00 ΕΛΛΑΔΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ
16.00 ΕΛΛΑΔΑ – ΑΚΤΗ ΕΛ.
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z) (και σε HD)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z) (και σε HD)
02.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (E)
04.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (E)
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
14.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (E)
16.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (E)
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
02.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(E)
04.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(E)
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
02.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Ε)
04.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Ε)
ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
14.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Ε)
16.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Ε)
19.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
23.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (Z)
02.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
04.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
06.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
08.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
18.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
20.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
00.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
02.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
04.00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ(Ε)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
19.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
23.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
02.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Ε)
19.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
23.00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
ΤΡΙΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (Z)
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
23.00 ΤΕΛΙΚΟΣ (Z)


Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Περίπου 500 φίλαθλοι παρακολούθησαν τη δεύτερη προπόνηση της Εθνικής στο Αρακαζού, παρά την καταρρακτώδη βροχή. Αγωνία για Ταχτσίδη που γύρισε ο αστράγαλός του.


Την δεύτερη προπόνησή της πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα το βράδυ της Δευτέρας (για την Ελλάδα) στο Αρακαζού της Βραζιλίας, ανεβάζοντας "στροφές" ενόψει της πρεμιέρας στις 14 Ιουνίου με την Κολομβία.
Περίπου 500 άτομα βρέθηκαν στο "Estadio Lourival Baptista" για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, που διεξήχθη υπό βροχή, με τον Παναγιώτη Γλύκο να είναι ο μόνος που δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο λόγος ήταν μια μόλυνση στο μάτι, που όμως δεν εμπνέει ανησυχία για την ετοιμότητά του στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Από εκεί και πέρα, στην προπόνηση συμμετείχε χαλαρά και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος από την Τετάρτη αναμένεται να φουλάρει για τα καλά, πάντως κάθε μέρα είναι ολοένα και καλύτερα, δείχνοντας ότι ο τραυματισμός του με την Πορτογαλία θα αποτελέσει απλά μια... κακή ανάμνηση.
Πριν το ζέσταμα, οι παίκτες έπαιξαν λίγο μπάσκετ, με τον Βαγγέλη Μόρα να εκμεταλλεύεται το ύψος του και να... μοιράζει τάπες στους συμπαίκτες του. Ατομικά γυμνάστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης, χωρίς πάντως να εκφράζεται ανησυχία για την κατάστασή του.
Αγωνία για Ταχτσίδη
Τα δυσάρεστα όμως δεν έλειψαν καθώς ο Παναγιώτης Ταχτσίδης συγκρούστηκε με τον Γιώργο Σαμαρά και του γύρισε ο αστράγαλός του, με τους μορφασμούς του προσώπου του και τις αντιδράσεις του να δείχνουν ότι πονούσε πολύ. Αναμένουμε την μαγνητική στην οποία θα υποβληθεί για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής από την FIFA (VIDEO)


Η FIFA δημιούργησε ένα 12λεπτο αφιέρωμα στην Εθνική ενόψει του Μουντιάλ τηςΒραζιλίας


Το12λεπτο video ξεκινά με την παρουσία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται ως... τραγωδία και στη συνέχεια αναφέρεται στο πρώτο γκολ – νίκη της γαλανόλευκης σε Μουντιάλ, κόντρα στην Νιγηρία.


Ακόμα, φιλοξενούνται δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος, του Κώστα Μήτρογλου και του Γιάννη Μανιάτη για το πως προκρίθηκε η Ελλάδα στη Βραζιλία.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γίνει ειδική μνεία στο Euro 2004 και τον Ότο Ρεχάγκελ

Εκδίκηση απ΄την Ουρουγουάη θέλει ο Πελέ

Την προτίμηση του για έναν τελικό ανάμεσα στην Βραζιλία και
την Ουρουγουάη εξέφρασε ο Πελέ.

Το Μουντιάλ του 1950 όπου έχασαν το τρόπαιο μέσα στο σπίτι τους απ΄την Ουρουγουάη αποτελεί ίσως την πιο πικρή ανάμνηση των Βραζιλιάνων σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο “μεγάλος” Πελέ, λοιπόν, με δηλώσεις του επισήμανε πως ήρθε η ώρα για την ρεβάνς.

"Οι περισσότεροι από εσάς διαλέγετε την Αργεντινή, αλλά εγώ προτιμώ στον τελικό να έχουμε αντίπαλο την Ουρουγουάη. Έτσι θα μπορέσουμε να πάρουμε εκδίκηση", ήταν το σχετικό σχόλιο του τρεις φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή.

Γιάγια Τουρέ: Δε μπορείς να υποτιμήσεις τους Έλληνες

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ ο ηγέτης της Ακτής Ελεφαντοστού, Γιάγια Τουρέ έκανε τις εκτιμήσεις τους για τον τρίτο όμιλο στον οποίο μετέχει και η ελληνική ομάδα.






Αναλυτικά οι δηλώσεις του μέσου της Μάντσεστερ Σίτι στο Sky Sports: 

"Ο όμιλος είναι ανοιχτός, όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Η Κολομβία είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα. Η Ιαπωνία διαθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Τέλος η Ελλάδα είναι μια ομάδα που ξεκάθαρα δεν πρέπει να την υποτιμήσεις. Διαθέτει πολύ καλή αμυντική λειτουργιά και πάνω σε αυτό στηρίζει το παιχνίδι της".

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας - Μπράβο λοιπόν στους ANASSA ORGANICS, e-satisfaction, Open Circle, RTsafe!



Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου τους τέσσερεις φετινούς νικητές του Βραβείου, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα όλους τους πόρους που απαιτούνται για την επιτυχημένη υλοποίηση της επιχείρησής τους, όπως χρηματοδότηση συνολικού ύψους €700.000, υπηρεσίες υποστήριξης, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από έναν πολύπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων-μέντορα. 
Φέτος, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας δέχτηκε 67% περισσότερες αιτήσεις μέσω της ιστοσελίδας του, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 488 συνολικά κατατεθειμένες αιτήσεις.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αποτελεί έναν θεσμό που χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, έχοντας στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και τη στήριξη των πλέον υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων της Ελλάδας.
 
Οι νικήτριες ιδέες επιλέχθηκαν βάσει του επιχειρηματικού τους πλάνου και οράματος, το οποίο αφενός επιδεικνύει την απαραίτητη δημοσιονομική σοβαρότητα και πειθαρχία, ενώ αφετέρου, είναι σε θέση να συμβάλλει άμεσα και καθοριστικά στην προώθηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2014 είναι οι ακόλουθοι: 

Νικητής 1: ’ΆNASSA ORGANICS - Μια νέα σειρά από premium τσάι βοτάνων και αφεψήματα. Η Anassa Organics επιλέγει την καλύτερη ποιότητα ελληνικών βιολογικών προϊόντων με εκλεκτή γεύση και αρώματα. Τα προϊόντα παρουσιάζονται σε πακέτα με εξαιρετικά δημιουργικό και σύγχρονο branding, που μετατρέπουν την παρασκευή αρωματικών ροφημάτων βοτάνων σε τελετουργικό. Η σειρά Anassa Organics απευθύνεται στη διεθνή αγορά. 
Αιτούσες: Αφροδίτη Φλώρου, Γιάννα Ματθαίου.