Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Έτσι θα δολοφονούσαν τον Καραμανλή !



«Δεν μου αρέσει αυτό το στενό. Αν συμβεί οτιδήποτε, δεν υπάρχει σίγουρος δρόμος διαφυγής». Η φράση αυτή του επικεφαλής της ασφαλείας του κ. Κώστα Καραμανλή ίσως να αποδείχθηκε σωτήρια για τον τέως πρωθυπουργό. Λίγες ώρες μετά εξερράγη βόμβα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο ταινίας συνωμοσίας, φαίνεται όμως ότι είναι η πραγματικότητα. Στο ρόλο του «πρωταγωνιστή» ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φέρεται να ήταν στόχος δολοφονίας από συμφέροντα, που επεδίωκαν την πολιτική και επιχειρηματική αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Οι δράστες γνώριζαν, ότι ο πρώην πρωθυπουργός περνούσε από την οδό Κόνιαρη στους Αμπελόκηπους, όπου βρίσκεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όταν έφευγε από το σπίτι του στον Λυκαβηττό με κατεύθυνση το άλλο σπίτι του στη Ραφήνα. Ένας δρόμος στενός, που δεν είχε διέξοδο διαφυγής. Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής της ασφαλείας του κ. Καραμανλή, που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής», υπήρχε η πληροφορία από ρωσικές πηγές, ότι σε εκείνο το σημείο θα στηνόταν η ενέδρα.

Πράγματι, στις 19 Μαρτίου του 2009, περίπου στις 9.30 το βράδυ, εξερράγη ισχυρός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί στο χερούλι της πόρτας της ΚΕΔ. Σαν από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Τα σχέδια των δραστών ανατράπηκαν την τελευταία στιγμή από την προτροπή του αξιωματικού προς τον κ. Κώστα Καραμανλή, να επιλέξει την Αττική οδό, προκειμένου να πάει στη Ραφήνα. Οι δράστες, που εκείνο το βράδυ είχαν στήσει καρτέρι στον τέως πρωθυπουργό, φαίνεται ότι πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό προκειμένου να τον αχρηστεύσουν, όταν κατάλαβαν ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα περνούσε από την οδό Κόνιαρη. Αυτόπτης μάρτυρας εκείνης της νύχτας περιέγραψε στο newsbomb.gr την ισχυρότατη έκρηξη.

Πού οδηγούνται οι έρευνες

Αν και την ευθύνη ανέλαβε, λίγες εβδομάδες αργότερα, η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση», η οποία με προκήρυξή της συνέδεε την έκρηξη με την υπόθεση του Βατοπεδίου, εντούτοις μάρτυρες που έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, συνδέουν την εν λόγω ενέργεια με το «σχέδιο εξόντωσης» του Κ. Καραμανλή.

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Στον ογκωδέστατη δικογραφία, περιλαμβάνονται και στοιχεία από το όπλο που βρέθηκε σε άδειο σπίτι απέναντι από την οικεία του τέως πρωθυπουργού.

Ο κ. Ορνεράκης έχει ασκήσει ποινικές διώξεις κατ' αγνώστων, ενώ η δικογραφία εμπεριέχει όλα τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ που ανέφεραν ότι η τότε κυβέρνηση Καραμανλή έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας για σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας με καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας και απαγωγές επιχειρηματιών αλλά και επιχείρηση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού προκειμένου να εμποδιστεί η ενεργειακή πολιτική που ακολουθούσε.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ



Είναι γνωστό ότι δεν παρακολουθώ και δεν κρίνω τα «έργα» και τα λόγια του τ. Νομάρχη Θ. Καλλιοντζή.
Εν τούτοις, επειδή στη χθεσινή του συνέντευξη αναφέρθηκε, πάλι, υβριστικά στην Α.Κ.Ε.Π., αναγκάζομαι να του απαντήσω.
Είναι γνωστό ότι ο συνδυασμός της Α.Κ.Ε.Π. προϋπήρχε από το 1995 και ειδικά για τις εκλογές του 2010 είχε κάνει τη διακήρυξη του τον Ιανουάριο του 2010, όταν παρουσίασε μέρος του συνδυασμού της.
Ο δικός του συνδυασμός παρουσιάσθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αφού ο ίδιος έκανε τους δικούς του πολιτικάντικους υπολογισμούς και έθεσε τους εκβιαστικούς όρους του. Γιατί άραγε η Α.Κ.Ε.Π. είναι ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟΣ συνδυασμός και όχι ο περιστασιακός δικός του, που συγκροτήθηκε ως εργαλείο για τη βουλευτική ανέλιξη του ιδίου; Δεν φαίνεται αυτό και από το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές εγκαταλείπει τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να γίνει βουλευτής, υποτιμώντας τους ψηφοφόρους του.
Διασπαστής θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ο ίδιος που το 2006 αγκάλιασε και στήριξε το διασπαστικό συνδυασμό, για ίδιο πολιτικό όφελος.
Ας πάψει λοιπόν να χαρακτηρίζει το συνδυασμό της Α.Κ.Ε.Π. διασπαστικό, γιατί και ο ίδιος, μαζί με τους άλλους με τις επιλογές του και τις πράξεις του δημιούργησε τη διάσπαση στον πολιτικό μας χώρο και παρέδωσε τη διοίκηση του Δήμου σ’ αυτούς που οδήγησαν το Δήμο μας στη χειρότερη κατάσταση που ήταν τα τελευταία 50 χρόνια. Κι αυτό οι ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ.


Σ. Ι. ΕΡΙΦΥΛΛΙΔΗΣ
Πρόεδρος Α.Κ.Ε.Π.
π. Δήμαρχος Καβάλας