Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Μείωση δημοτικών τελών σε απόρους, πολύτεκνους και αναπήρους χωρίς "αποδέκτες", δεν υπάρχουν καταγγεγραμμένοι οι δικαιούχοι. Άραγε ποια λίστα θα στείλουν στη ΔΕΗ για να έχουμε κι επί της ουσίας μειώσεις;


Δύο φορές συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.



Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες άπορους με εισόδημα 7000 ευρώ ετησίως, πολυτέκνους και αναπήρους άνω του 80% με εισόδημα 15.000 ευρώ ετησίως. 600 υπολογίζεται ότι θα είναι οι οικογένειες που θα ευεργετηθούν, ενώ τα στοιχεία των δικαιούχων άμεσα θα πρέπει να προωθηθούν στη ΔΕΗ για να αρχίσουν με τη νέα χρονιά οι μειώσεις στα τέλη. Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και του Κώστα Κουνάκου από την πλειοψηφία αφού δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία ικανά για να δικαιολογήσουν και συγκεκριμένο ποσό για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2010. Ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ από τα γνωστά της διοίκησης Σιμιτσή απάντησε στην τοποθέτησή του ο Στάθης Εριφυλλίδης το οποίο έρχεται χωρίς κάποιο προγραμματισμό κι επομένως θα πέσει στο κενό ενώ μπορεί να αποβεί κι επικίνδυνο για το δήμο Καβάλας γιατί πρόκειται για τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ και τα οποία είναι ανταποδοτικά. Διαμαρτυρίες και από τους συλλόγους αναπήρων, τυφλών, νεφροπαθών γιατί δεν ακολουθείτε σωστή διαδικασία ενημέρωσης αλλά και κατάρτισης της λίστας των ευπαθών ομάδων που θα ευεργετηθούν.


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και ο προϋπολογισμός του δήμου Καβάλας για το οικονομικό έτος 2010 μετά από σκληρή κριτική από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ο Εριφυλλίδης μίλησε για προϋπολογισμό χωρίς καμία ελπίδα και προοπτική ενώ ο Λιόγκας έκανε λόγο για προϋπολογισμό ανεφάρμοστο και αντιλαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :