Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Εν μέσω αντιδράσεων δεν εγκρίθηκε δάνειο στις Σέρρες για κάλυψη χρεών σε προμηθευτές



Μπορεί εδώ στην Καβάλα να εγκρίνονται τα δάνεια της δημοτικής αρχής 3.000.000 ευρώ πέρυσι και άλλα 3.000.000 ευρώ φέτος από το δήμο Καβάλας με εγγύηση του ΚΑΠ, δηλαδή τους μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων, και μάλιστα με τη θετική ψήφο «ορισμένων» της αντιπολίτευσης, όμως στις Σέρρες μετά την έντονη αντίδραση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων ανάλογος δανεισμός δεν εγκρίθηκε από το σώμα.
Με 13 ψήφους υπέρ, 12 κατά και μία παρών για δεύτερη συνεχή φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών απέρριψε την πρόταση της δημοτικής αρχής του Γ.Βλάχου για την σύναψη δανείου ύψους 2.000.000 ευρώ για την αποπληρωμή των προμηθευτών για τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου. Σύσσωμη η αντιπολίτευση επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για κακοδιαχείριση των οικονομικών και έλλειψη σχεδιασμού και ορθολογικής διαχείρισης, ενώ η ένταση , οι διαπληκτισμοί και οι υψηλοί τόνοι αποτέλεσαν κυρίαρχα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι υπάλληλοι του Δήμου Σερρών , οι οποίοι και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην σύναψη δανείου που θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας τους.
‘’Είναι επιτακτική ανάγκη η αποπληρωμή των προμηθευτών για τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι η πρόφαση για την υποθήκευση των μισθών μας που θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες των Δημοτικών Υπαλλήλων και των Υπαλλήλων των νομικών προσώπων, να τεθούν σ’ ένα καθεστώς αβεβαιότητας, ανασφάλειας και αγωνίας για το αύριο ’’ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :