Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Σαμαράς: Εκβιασμός η συγκυβέρνηση με τους ηττημένους, αλλά δεν θα περάσει



Μετά τη δοκιμασία που όλοι περνάμε, θα έλθει η Ανάσταση। Η Ελλάδα θα ξανά-σταθεί στα πόδια της। Η Ελλάδα θα τα καταφέρει। Και θα γίνει καλύτερη από πριν! Και οι Έλληνες θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας।

Αυτά δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΞΙΑ। Στην ίδια συνέντευξη προαναγγέλλει μεγάλη ανανέωση στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων। Στέλνει όμως και το μήνυμα ότι την πραγματική ανανέωση θα την κάνει ο λαός με την ψήφο του. “Εμείς θα του προσφέρουμε πολλαπλές επιλογές. Αλλά το δικαίωμα της ανανέωσης είναι δικό του” δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τονίζει επίσης ότι θέλει την αυτοδυναμία, όχι για να εκβιάσει αλλά για να αποφύγει την ακυβερνησία και τον μετεκλογικό εκβιασμό και επισημαίνει πως αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι αναπόφευκτες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζει συγκεκριμένα μέτρα ανάπτυξης, δεσμεύεται πως δεν θα βάλει άδικους φόρους και πως στόχος του είναι να προστατεύσει την ατομική ιδιοκτησία από νέα σκληρά μέτρα. Δεσμεύεται επίσης ότι θα λάβει μέτρα που θα ανακουφίζουν τους δανειολήπτες και ειδικά εκείνους που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν ενώ θα υπάρξει φορολογική αμνήστευση για την επιστροφή των καταθέσεων.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη:
Προσπαθώ να αποφύγω τον μετεκλογικό εκβιασμό
Είπα ότι αν υπάρξει ακυβερνησία, τότε είναι αναπόφευκτες οι επαναληπτικές εκλογές. «Αναπόφευκτες» σημαίνει ότι θα γίνουν από ανάγκη, επειδή δεν θα γίνεται αλλιώς. Όχι επειδή θα το θέλω εγώ. Ο πρώτος που δεν θέλω ακυβερνησία είμαι εγώ. Πως μπορεί να «εκβιάζω» με κάτι που πρώτος εγώ δεν θέλω; Αντίθετα, εκβιασμός είναι να επιβάλουν σε ένα κόμμα που κέρδισε στις εκλογές να κυβερνήσει μαζί με αυτούς που… έχασαν. Να μην κάνει αυτά που υποσχέθηκε, ή να κάνει διαφορετικά απ’ αυτά που υποσχέθηκε, επειδή εξαρτάται από τη στήριξη εκείνων που έχασαν τις εκλογές! Δεν εκβιάζω εγώ! Το ακριβώς αντίθετο: Εγώ προσπαθώ να αποφύγω τον μετεκλογικό εκβιασμό.
Στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν βαθιές και τολμηρές τομές. Να υπάρξει και να λειτουργήσει το κράτος. Να πάρει μπροστά η οικονομία, γιατί σήμερα έχει παραλύσει. Να υπάρξουν νέοι θεσμοί, γιατί οι υπάρχοντες έχουν καταρρεύσει. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ισχυρή εντολή και ισχυρή πολιτική βούληση. Διεθνώς – και στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης, όπου έγιναν μεγάλες τομές, μεγάλες ανατροπές σε συνθήκες δημοκρατίας έγιναν πάντα από ισχυρές κυβερνήσεις που είχαν ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Όχι από εύθραυστες συνεργασίες κομμάτων. Και στην Ελλάδα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος με μεγάλη πλειοψηφία έκανε τις μεγάλες αλλαγές και στην πρώτη και στη δεύτερη και στην τρίτη φάση της Πρωθυπουργίας του. Το ίδιο και ο Αλέξανδρος Παπάγος. Το ίδιο και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974. Μεγάλες ανατροπές έγιναν πάντα από ισχυρές κυβερνήσεις με ισχυρές πλειοψηφίες.
Μπορεί να γίνει αυτό εδώ, σήμερα, από εύθραυστες κυβερνήσεις, όπου το ένα κόμμα θα εκβιάζει το άλλο σε κάθε βήμα;
Γεωπολιτικό στοίχημα η παραμονή στην Ευρώπη
Η Κύπρος πρώτα μπήκε στην Ευρώπη κι ύστερα ανακήρυξε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ΑΟΖ και αποκάλυψε τα ενεργειακά αποθέματα στον υποθαλάσσιο χώρο της. Το κατάφερε επειδή τη μικρή Κύπρο την προστάτευε πλέον η Ευρωπαϊκή «ομπρέλα»…
Η Ελλάδα έχει επίσης ανάγκη την Ευρωπαϊκή ομπρέλα για να αποκαλύψει το δικό της υποθαλάσσιο πλούτο, που όπως φαίνεται είναι πολύ σημαντικός.
Αλλά και η Ευρώπη χρειάζεται ενέργεια και οι πιο σημαντικοί ευρωπαϊκοί ενεργειακοί πόροι βρίσκονται στην Κύπρο και, όπως φαίνεται, και στην Ελλάδα.
Είναι δυνατόν τώρα που τόσο χρειαζόμαστε την Ευρώπη για να αποκαλύψουμε τον πλούτο μας και τώρα που και η Ευρώπη μας χρειάζεται, εμείς να βρισκόμασταν εκτός Ευρώπης;Το ότι ματαιώσαμε την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρώπη, είναι πολύ πιο πολυσήμαντο απ’ ό,τι νομίζουν κάποιοι. Και δεν είναι «παιγνίδι εκβιασμών». Είναι ένα κρίσιμο γεωπολιτικό στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουμε…
Για τον φόρο ιδιοκατοίκησης και τα χαράτσια
Για την ακίνητη περιουσία θα υπάρξει ένας φόρος, όπως το ΕΤΑΚ, που είχε θεσπίσει η
Νέα Δημοκρατία, είχε αρχίσει να το εισπράττει κι ύστερα το κατάργησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Κι ύστερα το αντικατέστησε με το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) που δεν το εισέπραξε ποτέ! Κι ύστερα επανέφερε το ΕΤΑΚ, που κι αυτό δεν το εισέπραξε ποτέ! Κι ύστερα έφερε το «χαράτσι», που είναι μόνο προσωρινό. Και τώρα ακούμε για φόρο «ιδιοκατοίκησης». Αυτό το χάος θα τελειώσει! Οδηγεί στη σταδιακή «δήμευση» της ακίνητης περιουσίας. Από το 2013 θα επαναφέρουμε τροποποιημένο το ΕΤΑΚ, που θα είναι δίκαιο για όλους και αποδοτικό για το κράτος. Και θα καταργήσουμε όλα τα άλλα. Η Ελλάδα θα γίνει φυσιολογική χώρα. Θα φορολογεί λογικά την ακίνητη περιουσία, αποτρέποντας τη φοροδιαφυγή, αλλά χωρίς να διαλύει την ατομική ιδιοκτησία, όπως συμβαίνει σήμερα…
Ποια θα είναι τα μέτρα ανάσα στην οικονομία που θα πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ
- Η ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, των ΕΣΠΑ, που λιμνάζουν αναξιοποίητα. – Η ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, αμέσως μετά την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ειδικά μέτρα που τα έχουμε επεξεργαστεί κι είναι απολύτως εφικτά.
- Η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, που προβλέπεται ήδη από τη νέα δανειακή σύμβαση, να γίνει μέσα στο χρόνο.
- Κι ύστερα χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από την επόμενη χρονιά, με πρώτο το 15% για φόρο «νομικών προσώπων».
- Κι ακόμα φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα, όπως συνέβη σε Βέλγιο και Ιταλία.
- Και τέλος συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο.
Όλα αυτά μπορούν να βάλουν φρένο στην ύφεση. Που είναι το πιο σημαντικό, για να σταματήσει η ανεργία, η πτώση των μισθών και να αρχίσουμε να πιάνουμε τους στόχους μείωσης των ελλείμματα χωρίς «νέα μέτρα»…
Ανακούφιση των δανειοληπτών
Ύστερα ανακούφιση των δανειοληπτών. Ειδικά εκείνων που πήραν στεγαστικά δάνεια και βρέθηκαν ξαφνικά, είτε χωρίς δουλειά είτε με πολύ μικρότερο εισόδημα. Γι’ αυτούς η πρώτη στοιχειώδης ανακούφιση είναι να μην ξεπερνούν οι δόσεις των δανείων τους το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Αυτή η ρύθμιση δεν είναι απλή. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα γονατίσει το τραπεζικό σύστημα. Και δεν θα επαναφέρει την οικονομία σε ύφεση. Στόχος μας είναι η ανακούφιση των δανειοληπτών να είναι ουσιαστική, να μην υπάρξουν παρενέργειες και να γίνει αποδεκτή από όλους. Αυτό μπορεί να γίνει…

Στρατηγική για τη λαθρομετανάστευση:
Πέντε πράγματα περιλαμβάνει η στρατηγική μας για τη λαθρομετανάστευση:
– Κατάργηση του νόμου Ραγκούση, που προσελκύει λαθρομετανάστες στη χώρα μας. Αυτό το έχουμε αποφασίσει και θεωρήστε το δεδομένο. Είναι από τα πρώτα που θα κάνουμε.
– Καλύτερη φύλαξη των συνόρων μας που είναι εφικτή, αν υπάρξει η πολιτική βούληση. Εμείς την έχουμε.
– Σταδιακή «ανακατάληψη» των πόλεων και των γειτονιών μας από τους λαθρομετανάστες.
– Μεταφορά των λαθρομεταναστών σε περιοχές φιλοξενίες-φύλαξης έξω από τις πόλεις μέχρι την απέλασή τους.
– Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, για να τους αποδεχθούν ορισμένες χώρες προέλευσης που σήμερα δεν τους δέχονται.
Εγκληματικότητα
Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας όχι μόνο από τους λαθρομετανάστες αλλά κι από τα στέκια συμμοριών, εντός κι εκτός Πανεπιστημιακών χώρων.
Μηδενική ανοχή στο έγκλημα, μικρό και μεγάλο. Θα προχωρήσουμε σε όλων των ειδών τις αλλαγές που απαιτούνται. Επιχειρησιακές αλλαγές στη δίωξη και δικονομικές αλλαγές στην απονομή δικαιοσύνης, ώστε να βγουν οι κουκούλες, να καθαρίσουν τα «άσυλα», όσοι αδικοπραγούν να συλλαμβάνονται, να καταδικάζονται και να εκτείνουν την ποινή τους. Τέρμα η ατιμωρησία. Τέρμα η ασυδοσία των εγκληματικών ομάδων.
Να φύγει ο φόβος από τις καρδιές των ανθρώπων.
Και να επιστρέψει ο νόμος σε όλη τη χώρα. Στις πόλεις και στην ύπαιθρο.
Λαός φοβισμένος δεν είναι ελεύθερος.
Και Πολιτεία χωρίς νόμο δεν είναι δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :