Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Εργολαβία σε εξέλιξη στην Τενέδου στην καρδιά του καλοκαιριού



Εργολαβία βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού στην οδό Τενέδου στην Ιχθυόσκαλα. Το έργο που ζητούσε η τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια άρχισε να υλοποιείται, με καθυστέρηση βέβαια, όμως πρώτα έπρεπε να γίνει η κυκλοφοριακή μελέτη, να γίνουν οι επισημάνσεις, παρατηρήσεις από νομαρχία και δήμο και να εγκριθεί από νομαρχιακό και δημοτικό συμβούλιο. Στην ουσία πρόκειται για έργο που υλοποιεί η ΝΑ Καβάλας (που τελευταία όλο και πιο πολλά έργα εκτελεί στην πόλη της Καβάλας και κάτι μυρίζει αυτό....)Υπομονή ζήτησε από τους περιπατητές Ραψάνης - Καλαμίτσας αλλά και τους οδηγούς ο αντινομάρχης Γιώργος Τσαλουχίδης, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη Αυγούστου. Μπροστά στο αναψυκτήριο του Μόλου γίνεται διαπλάτυνση του οδοστρώματος (βλέπετε στενεύει δραματικά το πεζοδρόμιο..μεταφέρονται και τα δένδρα...) προκειμένου να δημιουργηθεί μια τρίτη επιβραδυντική λωρίδα για τα οχήματα που κινούνται στην Τενέδου ενώ στην είσοδο της Ιχθυόσκαλας θα γίνει ο κόμβος και θα τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες για την εξυπηρέτηση όσων διέρχονται και εξέρχονται τόσο στην Ιχθυόσκαλα όσο και στο Δικαστικό Μέγαρο. Άντε και καλά ξεμπερδέματα... Που θα πάει θα τελειώσει κι αυτό το έργο!

Τελειώνουν τα μαρτύρια των οδηγών σε Τόσκα και Αμερικάνου



Για λίγες ακόμη μέρες θα υπάρχει η σήμανση στην είσοδο του Παληού Καβάλας από την Τόσκα μέχρι του Αμερικάνου, αφού ολοκληρώνεται το έργο εκβραχισμών της ΝΑ Καβάλας. Έργο το οποίο καθυστέρησε πάρα πολύ αφού σε καμία περίπτωση δεν περιμένανε εκεί στη νομαρχία ότι θα τραβήξει κι όλο το καλοκαίρι και θα δυσανασχετίσουν οι διερχόμενοι οδηγοί. Μακάρι παρά τις δυσκολίες που συνάντησε ο εργολάβος να έχουμε αποτελέσματα και να μην πέσουν ξανά βράχια στο οδόστρωμα κατά το χειμώνα με τις πρώτες βροχές. Τα χρήματα από την άλλη, δεν έφτασαν κι έτσι θα έχουμε και συμπληρωματικούς πίνακες και υπέρβαση του προϋπολογισθέντος ποσού, που πρόκειται για χρήματα της ΝΑ Καβάλας. Όσο για το οδόστρωμα που καταστράφηκε από τις εργασίες αυτό μην περιμένεται τώρα να αποκατασταθεί άμεσα...Αργότερα αφού ταπί έμεινε ο εργολάβος. Μόνο μπαλώματα γίνονται αυτές τις μέρες...

Συνελήφθη στη Σαμοθράκη κατάσκοπος της Τουρκίας



«Ειδικές αποστολές» φαίνεται ότι εκτελούσε 30χρονος Μουσουλμάνος, που συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στη Σαμοθράκη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας και της ΕΥΠομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας!
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ο συλληφθείς, που κατάγεται από το χωριό Δέρειο και κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη, είναι επαγγελματίας φωτογράφος και είχε στην κατοχή του 600 φωτογραφίες στρατηγικών σημείων, εκ των οποίων οι 400 κρίνονται ως πολύ σοβαρές.
Ο 30χρονος φέρεται να φωτογράφιζε κυρίως στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να παραδίδει τις φωτογραφίες σε δύο Τούρκους που, όπως είπε, δεν γνώριζε!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συλληφθείς είχε κάνει μέχρι σήμερα 8 αποστολές, όπου τραβούσε έως και 300 φωτογραφίες και πληρωνόταν με 500 ευρώ για κάθε αποστολή.
Ο 30χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή, όπου αναμένεται να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Στάθης Εριφυλλίδης "Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στη ΔΕΥΑ Καβάλας"



Σε κακοδιαχείριση απέδωσε ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Στάθης Εριφυλλίδης την δεινή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ Καβάλας, τονίζοντας σε συνέντευξη τύπου χθες πως τα τελευταία δύο χρόνια στα οικονομικά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας γίνονται σημεία και τέρατα. «Το 2007» όπως είπε ο κ. Εριφυλλίδης, «προ»υπολογίστηκαν 4.725.000 ευρώ στη μισθοδοσία προσωπικού και απολογίστηκαν 5.373.000 ευρώ. Υπήρχε μία αύξηση 647.000 ευρώ τη μία χρονιά και το 2008 προϋπολογίστηκαν 5.636.000 ευρώ ενώ στον απολογισμό το ποσό αυτό αυξήθηκε 770.000 ευρώ για να φτάσει τα 6.142.000 ευρώ. Είναι τεράστιες αυτές οι διάφορές και δεν φαίνεται πως προκύπτουν, ενώ ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του ΔΣ για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ δεν έδωσε σαφή απάντηση». Εξάλλου την τελευταία διετία παρατηρήθηκε μία υστέρηση στις εισπράξεις, στα έσοδα από τις καταναλώσεις της τάξης του 1.000.000 ευρώ. «Πρόκειται» είπε ο πρώην δήμαρχος «για δύο κρίσιμα σημεία της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης που αν τα συνυπολογίσουμε προκύπτει ένα επιπλέον έξοδο της τάξης των 2.400.000 ευρώ. Γιατί όμως πήρε πέρυσι η ΔΕΥΑΚ ένα δάνειο ύψους 1.500.000 ευρώ και ακόμη ένα σήμερα της τάξεως του 1.000.000 ευρώ; Αν είχαμε τα χρήματα αυτά από μισθοδοσία (τα επιπλέον) και των καταναλώσεων - εσόδων δεν θα χρειαζόταν δάνειο νέο ούτε και νέα αύξηση στην τιμή του νερού. Δεν γίνεται σωστή διαχείριση χρημάτων στη ΔΕΥΑΚ και μάλιστα είναι βέβαιο πως αν συνεχίσουν έτσι μέχρι τα Χριστούγεννα θα χρειαστούν κι άλλο δάνειο για τα δώρα των εργαζομένων, αφού τώρα πήραν δάνειο για τα επιδόματα αδείας. Ποτέ εξάλλου από συστάσεώς της μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ δεν έφτασε σε σημείο να πληρώνει με επιταγές τους προμηθευτές της».

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Αυξήσεις που ισχύουν από 1η Ιουλίου 09 στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Καβάλας

Αυξήσεις από 1ης Ιουλίου ισχύουν στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ Καβάλας. Οι αυξήσεις της ΔΕΥΑΚ εγκρίθηκαν χθες το βράδυ από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Συγκεκριμένα το ΔΣ Καβάλας ενέκρινε με 17 ψήφους υπέρ (οριακά) και 11 κατά την απόφαση της ΔΕΥΑΚ για αυξήσεις από 4 - 6 % στους λογαριασμούς των πελατών της με κατανάλωση πάνω από 15 κυβικά. Κατά πλειοψηφία εξάλλου εγκρίθηκε από το σώμα και η συνομολόγηση δανείου ύψους 1.000.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑ Καβάλας.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Η ΔΕΠΑ πουλάει το 30% των μετοχών της από την εταιρία της ΒΦΛ - Αναφορά στο θέμα έκανε ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης από το Μιλάνο

Η πώληση της ΒΦΛ είναι προ των πυλών. Ήδη δρομολογείται η πώληση ποσοστού 30 % του ποσοστού των μετοχών της ΔΕΠΑ. Αυτό προκύπτει μάλιστα και από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος ανέφερε στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ στο Μιλάνο πως η κυβέρνηση έχει ορίσει οικονομικούς και νομικούς συμβούλους οι οποίοι και εξετάζουν διάφορες προτάσεις. Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην ιταλικών συμφερόντων εταιρία Edison που κατέθεσε προσφορά και αναμένεται να εξεταστεί μαζί με τις άλλες. Παράλληλα ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Ιταλία συμφώνησαν να εξετάσουν την πιθανότητα διπλής ροής του ελληνοϊταλικού υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Ποσειδών ενώ δήλωσε ότι η χώρα μας σχεδιάζει την κατασκευή νέου σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα ο οποίος και θα συνδέεται στο τμήμα του αγωγού με τη Βουλγαρία. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΒΦΛ Γιώργος Τσιμενίδης σε δηλώσεις του στο LOBBY FM για την πώληση του ποσοστού των μετοχών της ΔΕΠΑ συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου δεν εξέφρασε καμία ανησυχία διότι όπως είπε η ΔΕΠΑ θα κρατήσει το υπόλοιπο 35% των μετοχών διατηρώντας το δικαίωμα του βέτο στις αποφάσεις του ΔΣ της εταιρίας και εξοικονομώντας παράλληλα 1 δις ευρώ για τα οικονομικά ανοίγματα της εταιρίας σε τρίτους.

Γεώτρηση ύδρευσης δίπλα σε χώρο εναπόθεσης λυμάτων στη Νέα Πέραμο - Εγκρίθηκε η άδεια της ΔΕΥΑΕλευθερών από το ΝΣ Καβάλας

Εγκρίθηκε χθες από το νομαρχιακό συμβούλιο Καβάλας το αίτημα του δήμου Ελευθερών να προχωρήσει η ΔΕΥΑ Ελευθερών στην ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στην περιοχή Σιλό της Νέας Περάμου μόλις 480 μέτρα από δεξαμενές λυμάτων. Το συμβούλιο έλαβε την απόφαση αυτή παρά την αρνητική εισήγηση του προϊσταμένου της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΝΑ Καβάλας ο οποίος και τόνισε ότι η υπηρεσία είναι δέσμια της νομοθεσίας, αλλά και απόφασης του νομάρχη Θόδωρου Καλλιοντζή βάσει της οποίας για την προστασία του υδάτινου δυναμικού κάποιας περιοχής αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν ενδείκνυται η ανόρυξη γεώτρησης σε απόσταση μικρότερη των 1000 μέτρων από λυματοδεξαμενές.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Μήλον της έριδος το απεντομωτήριο του λιμανιού της Καβάλας



Ανησυχία έχει προκαλέσει στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας ο θόρυβος που δημιουργήθηκε σχετικά με το αν τελικά ο χώρος του απεντομωτηρίου στο λιμάνι της Καβάλας θα λειτουργήσει ως χώρος θεάτρου, μετά την ομολογουμένως σωστή επιλογή του δήμου Καβάλας και του ΔΗΠΕΘΕ να χρησιμοποιήσει το χώρο για την παράσταση «Πάχνη». Μάλιστα το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας σε σχετική του ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «Στον απόηχο των δηλώσεων σχετικά με τη λειτουργία του απεντομωτηρίου στο χώρο του λιμένος Καβάλας ως θεάτρου και λόγω των ερωτημάτων που εκφράστηκαν από τα μέλη μας, τους συμπολίτες μας και ορισμένα από τα τοπικά ΜΜΕ, το Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας διευκρινίζει ότι τούτο έχει παραχωρηθεί - εκμισθωθεί από τον ΟΛΚ στο Ναυτικό Μουσείο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εκθεσιακός χώρος. Σε δηλώσεις του σήμερα στο LOBBY FM ο πρόεδρος του ΟΛΚ Πέτρος Παναγιώτου διαβεβαίωσε πως στο μάστερ πλαν του λιμανιού είναι χαρακτηρισμένος ο χώρος για Ναυτικό Μουσείο, ενώ η προμελέτη που έχει παραδοθεί στον Οργανισμό από τη διοίκηση του Μουσείου δεν ευσταθεί αφού περιλαμβάνει περισσότερο χώρο από αυτόν που αρχικά είχε συμφωνηθεί. Ο ίδιος αν και θα προτιμούσε το Ναυτικό Μουσείο στα Καλαφατιά, υποστηρίζει πως αν επιμένουν οι υπεύθυνοι του Μουσείου δεν φέρει αντίρρηση, θα απαιτηθούν όμως χρήματα για τη δημιουργία του Ναυτικού Μουσείου και σαν σύλλογος δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Εκτός κι αν κάποιος φορέας αναλάβει το όλο έργο και το Μουσείο. Στον απόηχο των δηλώσεων του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή πως το ΔΗΠΕΘΕ και ο δήμος εκτέλεσαν τις εργασίες για τη δημιουργία του θεάτρου στο απεντομωτήριο, ο οποίος ευχαρίστησε μόνο τη ΔΕΗ για τη βοήθεια που είχε στο Φεστιβάλ, ο κ. Παναγιώτου αισθάνθηκε αδικημένος και τόνισε πως ο ΟΛΚαβάλας έδωσε και χρήματα αφού και υπαλλήλους διέθεσε και μηχανήματα για να καλλωπιστεί ο χώρος που φιλοξενήθηκε η παράσταση «Πάχνη» και δεν έλαβε ούτε ένα ευχαριστώ.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού των Καβαλιωτών

Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού.
Ο δήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κωστής Σιμιτσής ανακοίνωσε χθες στους δημοσιογράφους νέα αύξηση στην τιμή του νερού για καταναλώσεις νοικοκυριών από 15 κυβικά και πάνω. Οι αυξήσεις στο νερό που θα αποφασιστούν αύριο στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ θα κυμαίνονται από 4 έως και 6%. Πιθανότατα τώρα, η ΔΕΥΑΚ να πάρει κι άλλο δάνειο, είπε ο δήμαρχος. Να θυμίσουμε ότι πριν από ενάμισι χρόνο η εν λόγω δημοτική επιχείρηση του δήμου Καβάλας είχε συνάψει δάνειο 3 εκατ. ευρώ.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Οι δρόμοι της Παναγίας μόνο για τα οχήματα κατοίκων της Παναγίας. Κόντρα διοίκησης με την αντιπολίτευση.



Κατά πλειοψηφία χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας αποφάσισε την απαγόρευση της στάθμευσης στη συνοικία της Παναγίας σε όλους πλην των μονίμων κατοίκων. Αντίθετη άποψη εξέφρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση ενώ ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής υπεραμύνθηκε την εισήγησή του λέγοντας πως υπάρχει πλήρη στήριξη από το σύλλογο Παναγίας «Το Κάστρο», την εκκλησία και το Ιμαρέτ και διαβεβαίωσε πως η δοκιμαστική ισχύ του μέτρου θα τον δικαιώσει. Πέρα για πέρα αντισυνταγματική και παράνομη χαρακτήρισε την απόφαση ο πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης. Παρόμοια ρύθμιση τέθηκε σε ισχύ μία φορά μόνο στην περιοχή της Πλάκας στην Αθήνα κι αυτό επετεύχθη με ειδική μόνο νομοθετική ρύθμιση και προεδρικό διάταγμα. Στην περίπτωση της συνοικίας της Παναγίας τόνισε πως στερείται και συγκοινωνιακής μελέτης κι αυτό αρκεί για να καταπέσει η απόφαση.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

O Παυλόπουλος για τα κέντρα λαθρομεταναστών

Ερωτηματικά προκαλεί η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου στην Καθημερινή της Κυριακής για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων χώρων υποδοχής λαθρομεταναστών που έχουν ληφθεί εδώ και καιρό και πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευής τους. Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι πέρα από τα γνωστά σημεία που έχουν επιλεγεί στον Έβρο, στη Ριτσώνα, την Αττική και το Ρίο, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρεται και στην Κεραμωτή. Ο υπουργός επισημαίνει τα εξής «Εξετάζεται η περίπτωση να γίνει κέντρο στην περιοχή της Καβάλας, μακριά από την περιοχή της Κεραμωτής». Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού ο πρόεδρος της ΔΝΑ Κώστας Τάτσης στο LOBBY FM ανέφερε πως ο κ. Παυλόπουλος ήταν ξεκάθαρος αφού είπε πως εξετάζεται να γίνει κέντρο στην Καβάλα, μακριά όμως από την Κεραμωτή, σε άλλο μέρος. Ο ίδιος είπε, πως δεν γνωρίζει τίποτε επί του θέματος, ενώ χαρακτήρισε υπερβολές τις αντιδράσεις για τα οργανωμένα κέντρα υποδοχής ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε κατ΄ αυτόν τον τρόπο αυτά τα άτομα που έχουν ανάγκη από τη βοήθεια όλων μας.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

1 δις ευρώ για τον τουρισμό εξήγγειλε ο Κ.Μαρκόπουλος Υπ. Τουρισμού

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος παραβρέθηκε χθες το βράδυ στο συμβούλιο της διευρυμένης ΝΑ Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης που συνεδρίασε στην Καβάλα. Ο υπουργός εξήγγειλε κονδύλια για τον τουρισμό, ύψους 300 εκατ. ευρώ που θα δοθούν απευθείας από τη διαχειριστική αρχή, άλλα 300 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων και άλλα 300 εκατ. ευρώ μέσω των ΠΕΠ των Περιφερειών. Συνολικά 1 δις ευρώ θα δοθεί για τον τουρισμό πανελλαδικά, δίχως στο ποσό αυτό να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα τουριστικής προβολής που θα γίνουν από το υπουργείο και η ενίσχυση των προγραμμάτων αγροτουρισμού.

Μιχάλης Τιμοσίδης "Εκλογές ζητά το ΠΑΣΟΚ"

«Η υπομονή και η αντοχή των αγροτών δοκιμάζεται και θα έπρεπε από την πλευρά της πολιτείας να υπάρξουν κι άλλες ενισχύσεις» είπε χθες σε συνέντευξη τύπου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τιμοσίδης, ενώ σχολίασε τα όσα έχουν γίνει με το πρόγραμμα ΑΛ.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί βάση στους νέους αγρότες. Εδώ και καιρό κατέληξε ο κ. Τιμοσίδης, το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές αφού όπως είπε η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει.

Απόσύρθηκε το θέμα του Κέντρου λαθρομεταναστών

Μετά την άρνηση της τοπικής κοινωνίας να δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο Αγίασμα του δήμου Κεραμωτής ο πρόεδρος της ΔΝΑ Κώστας Τάτσης απέσυρε το ενδιαφέρον για το Κέντρο λαθρομεταναστών στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της Διευρυμένης που έγινε στην Καβάλα.

Ξεκίνησαν τα έργα στην οδό Τενέδου

Ξεκίνησαν εδώ και λίγες μέρες οι εργασίες κατασκευής του κόμβου στην οδό Τενέδου αλλά και των υπολοίπων έργων, βάσει της κυκλοφοριακής μελέτης που εγκρίθηκε από το νομαρχιακό συμβούλιο Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 540.000 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Αυγούστου.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Τεράστια φοροδιαφυγή με πλαστά τιμολόγια



Ατομική επιχείρηση στην Καβάλα που είχε συσταθεί γι' αυτό το σκοπό, με ανύπαρκτη έδρα, αυτοκίνητα και προσωπικό, εξέδωσε 1.544 εικονικά τιμολόγια, τα οποία αντιστοιχούν σε υπέρογκες πωλήσεις και ανύπαρκτες αγορές. Οι πληρωμές στις συναλλαγές γίνονταν με μετρητά και πάντα κάτω από το τραπεζικό όριο καταθέσεων. Κατ' αυτό τον τρόπο, οι λήπτες των εικονικών φορολογικών στοιχείων παρουσίαζαν αύξηση των δαπανών, με αποτέλεσμα να μειώνεται το φορολογητέο εισόδημα και τα δηλούμενα κέρδη και αντίστοιχα τα ποσά που κατέβαλαν σε άμεσους φόρους. Λήπτες των τιμολογίων ήταν κυρίως τεχνικές και οικοδομικές εταιρείες ή συναφείς εταιρείες με οικοδομικά υλικά και χωματουργικές εργασίες. Τα πρόστιμα εκτιμάται ότι θα φθάσουν το ποσό των 8.200.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά στους λήπτες των εικονικών τιμολογίων, ενώ ήδη οι εμπλεκόμενες εταιρείες εντάχθηκαν στον πίνακα εταιρειών - παραβατών σε υποθέσεις εικονικών τιμολογίων που τηρεί η Υπ.Ε.Ε., προκειμένου να ενημερώνονται όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες της και να τον λαμβάνουν υπ' όψη τους κατά την άσκηση του ελεγκτικού έργου τους.

Επιδότηση αλλαγής κουφωμάτων από την Κυβέρνηση



Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η έναρξη του προγράμματος που θα επιδοτήσει την ενεργειακή αναβάθμιση ιδιωτικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων και των κατοικιών. Διπλά κουφώματα και θερμομόνωση, είναι μόνο δύο παραδείγματα από τον κατάλογο των παρεμβάσεων που θα επιδοτηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα ισχύσει για παλαιά κτίρια με άδεια ανέγερσης προ του 1980, ενώ θα εφαρμοστούν και εισοδηματικά κριτήρια για όσους κάνουν αίτηση επιδότησης. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ισχύσει φορολογική απαλλαγή για την δαπάνη των παρεμβάσεων.

Το θέμα της δημιουργίας κέντρου λαθρομεταναστών στη συνεδρίαση της ΔΝΑ



Το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, που παραπέμπει στην πρόταση δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο Αγίασμα της Κεραμωτής, θα συζητηθεί σήμερα στην τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, που θα γίνει στην Καβάλα, στο Ξενοδοχείο LUCY στις 7.30 το απόγευμα, παρουσία και του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλου. Στις 9 το βράδυ εξάλλου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κεραμωτής με στόχο να ληφθεί οριστική απόφαση στην πρόταση του Προέδρου της Διευρυμένης για τη δημιουργία Κέντρου Λαθρομεταναστών στο Αγίασμα, στις πρώην εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής.

Δεν καταργείται η επιδότηση 12%

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 12% της επιδότησης του κόστους εργασίας που δίδεται μέσω ΟΑΕΔ, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στους Επιχειρηματίες. Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε μέσω της ΕΡΑ Κομοτηνής ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης.

Συνεργασία ΤΕΙ Καβάλας με Πανεπιστήμιο του Καναδά



Τη συνεργασία με ένα από τα τρία καλύτερα στον κόσμο Ανοικτά Πανεπιστήμια του κόσμου, το Πανεπιστήμιο Athabasca του Καναδά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, Θανάσης Μητρόπουλος. Πρόκειται για πρόγραμμα συνεργασίας σε μεταπτυχιακές σπουδές εξ αποστάσεως, χωρίς τη φυσική παρουσία του σπουδαστή σε καμία φάση. Αντικείμενο του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η εκπαίδευση από απόσταση και αφορά πτυχιούχους όλων των κατηγοριών απ’ όλη την Ελλάδα. Στόχος του ΤΕΙ Καβάλας είναι να δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του ένα υπερσύγχρονο κέντρο σπουδών από απόσταση, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο.

Έκθεση κέρινων οιμοιωμάτων του Θ.Κοκκινίδη στη γκαλερί Φιλίππων

Έκθεση κέρινων ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη λειτουργεί μέχρι τις 28 Ιουλίου στη δημοτική γκαλερί Φιλίππων. Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης γεννήθηκε το 1977 στο Βερολίνο της Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Έζησε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Καβάλας τα Κηπιά. Από πολύ μικρός έδειξε την αγάπη του στις τέχνες. Θυμάται τον εαυτό του με μολύβια στα χέρια, ακουαρέλες και αργότερα λαδοχρώματα. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, σπούδασε μουσική και ασχολήθηκε με το τραγούδι. Ως μαθητής λυκείου έλαβε μέρος σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Υπ. Παιδείας στα σχολεία της χώρας όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο. Την ίδια εποχή κάποιες φωτογραφίες κέρινων ομοιωμάτων από το μουσείο Madame Tussaud πυροδότησαν το ενδιαφέρον του για την τέχνη αυτή. Του έκανε εντύπωση πως ένα άψυχο υλικό όπως το κερί μπορεί να δείχνει τόσο ζωντανό. Χωρίς γνώσεις, οπλισμένος όμως με υπομονή και θέληση πήρε ένα κομμάτι κερί για να πειραματιστεί και να δει τι μπορεί να καταφέρει. Τότε δημιούργησε τον Michael Jackson. Ήταν 17 ετών. Το αποτέλεσμα τον μάγεψε. Στα επόμενα χρόνια η αγάπη του για την τέχνη αυτή έγινε πάθος και τώρα στόχος ζωής. Δούλεψε μόνος, πειραματήστικε ώστε να γνωρίσει τα μυστικά της τέχνης αυτής. Το 2004 επισκέφτηκε το Μadame Tussaud όπου απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια για τα έργα του. Απλόχερα του έδωσαν πληροφορίες ώστε να καλύψει οποιοδήποτε κενό πάνω στην τεχνική. Όραμα του είναι η δημιουργία ενός μουσείου κέρινων ομοιωμάτων όπου θα φιλοξενεί προσωπικότητες που έχουμε λατρέψει και με το έργο τους εχουν σφραγίσει ολόκληρες εποχές.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Βολές κατά του υπουργού Σταύρου Καλαφάτη από το δήμαρχο Καβάλας

Την έντονη δυσαρέσκεια του για τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Σταύρο Καλαφάτη εξέφρασε χθες σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής γιατί φέτος δεν υπήρξε μέχρι τώρα χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Φιλίππων. «Το να αντιμετωπίζεται» είπε, «ο σπουδαίος αυτός θεσμός σαν ένας οποιοσδήποτε σύλλογος που κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά του για να πάρει κι αυτός κάτι αυτό είναι υποβάθμιση του Φεστιβάλ, υποβάθμιση των κατοίκων της Καβάλας κι όχι μόνο». Και συνέχισε "Δύο φορές επισκέφθηκα τον υπουργό και μου ανακοινώθηκε ότι ακόμη δεν δέχεται δημάρχους ο υπουργός ενώ δέχεται κάθε παρατρεχάμενο, κάθε εκκλησίας, συλλόγου, καμπαναριού. Πρόσφατα δέχθηκε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δήμαρχοι δύο ταχυτήτων. Έλπιζα ότι μαζί με το δήμαρχο Φιλίππων Λάζαρο Τσαταλμπασίδη θα με δεχόταν αφού δύο δήμοι μαζί διοργανώνουν το θεσμό. Θα μας δεχόταν έστω για μια καλημέρα. Δεν έγινε. Συζητήσαμε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου που είπε πως θα εξετάσει το θέμα. Ο αρμόδιος υπάλληλος που κάνει τη σχετική εισήγηση μας είπε πως δεν θα υπάρξει γρήγορα απάντηση. Μετά το Σεπτέμβριο θα το δούνε. Θα τα πληρώσει δηλαδή ο δήμος Καβάλας (μια μικρή συμμετοχή έχει κι ο δήμος Φιλίππων) και στη συνέχεια το Σεπτέμβριο μπορεί να έρθει η χρηματοδότηση. Αυτό το ποσό βέβαια θα είναι αποθεματικό για την επόμενη χρονιά. Όμως αυτό που έχω να πω είναι ότι δημιουργείται μια νέα γενιά πολιτικών στελεχών στα κόμματα. Τώρα το διαπιστώνω στην κυβέρνηση της ΝΔ, που το μόνο που κάνουν είναι να διαβάζουν τις εφημερίδες της πόλης τους και να μην βγαίνουν έξω από τα στενά περιθώρια της πόλης τους. Έχουν και κάποιο ξεχασμένο πτυχίο από παλιά ή ακόμα και πτυχία από κάποιες τράπεζες... Όταν όμως το Φεστιβάλ μας είναι το δεύτερο μετά από αυτό της Επιδαύρου, όταν επιχειρείται η αναβάθμισή του το να το αντιμετωπίζεις έτσι είναι υποβάθμιση του θεσμού, των κατοίκων της πόλης αλλά και όλων των πολιτών της Βορείου Ελλάδος. Δεν έχουν πάρει φαίνεται μαθήματα από τους προηγούμενους πολιτικούς που είχαν μία οικουμενικότητα. Όπως μας είχε δώσει χρήματα ο Δραμινός υπουργός Τζίμας, όπως μας έδωσε ο Καβαλιώτης Καλαντζής. Ελπίζουμε και ο Θεσσαλονικιός τελικά να μας δώσει. Δεν έχει αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται!!!"

Ό Άρης Σπηλιωτόπουλος θα μιλήσει σήμερα στην Καβάλα

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ κυριάρχησαν χθες στις εργασίες της συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ που πραγματοποιείται στην Καβάλα. Σήμερα έρχεται ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος θα μιλήσει στη 1.30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Λούσυ.

Έναρξη αύριο του Φεστιβάλ Φιλίππων - Καβάλας

Με συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων ξεκινά αύριο το 52ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ. Ήδη έχει ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών του δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) και για τη Δράμα στο ταμείο του Φεστιβάλ, στην κεντρική πλατεία.

Φεστιβάλ EMMA 2009 ΝΑ Καβάλας

Την 1η Διεθνή Συνάντηση Μουσικών Συνόλων από Πανεπιστήμια και Ακαδημίες διοργανώνει από σήμερα ως και την Τρίτη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας σε συνεργασία με την ΜΚΟ "Πολιτιστικά Σταυροδρόμια". Στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε Καβάλα, Θάσο (Κυριακή 5 Ιουλίου) και Ελευθερές (Τρίτη 7 Ιουλίου), συμμετέχουν φοιτητές μουσικής από την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Αυστρία και την Τουρκία. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, σήμερα στις 9 το βράδυ στον κινηματογράφο Απόλλων, η Συμφωνική Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, θα ερμηνεύσει το έργο του Δημήτρη Μαραγκόπουλου ‘Αναζητώντας το Χωρόχρονο’, με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού που επιμελήθηκε το Ευγενίδιο Πλανητάριο. Στην ίδια εκδήλωση, που γίνεται με αφορμή το παγκόσμιο έτος αστρονομίας, ο επίκουρος καθηγητής Θεωρητικής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νεκτάριος Βλαχάκης, θα ξεναγήσει το κοινό στους νόμους του σύμπαντος.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Απάτη με πιστωτικές κάρτες


Εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφάλειας Καβάλας σπείρα που διενεργούσε απάτες με πιστωτικές κάρτες. Μέσα σε 9 μήνες κατάφερε 38χρονος από τη Νέα Καρβάλη με τη βοήθεια δύο συνεργών του να πραγματοποιήσουν αγορές με πιστωτικές κάρτες αξίας 22.500 ευρώ και αναλήψεις 27.000 ευρώ από ΑΤΜ της Καβάλας, της Χρυσούπολης, της Νέας Περάμου, της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ξάνθης. Όπως διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ο διοικητής του τμήματος ασφάλειας Καβάλας Νίκος Βούλγαρης δεν βρέθηκαν οι κάρτες αλλά επιβεβαίωσε ότι υπάρχει οπτικό υλικό από τη χρήση των καρτών καθώς και ηχητικό υλικό από τα τηλεφωνήματα.