Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Οι Έλληνες ακόμη να ξυπνήσουν...χρεωκοπία, ΔΝΤ κ.α. ΠΑΣΟΚΙΚΑ για να κρύβουμε όσα δρομολογήιθηκαν για τα εθνικά μας θέματα. Είναι αργά για δάκρυα....




(το άρθρο από τη Γερμανία είναι πολύ πριν τις εκλογές του 2009)

Ο Καραμανλης με την πλατη στον τοιχο


Οι προσπαθειες του Γιωργακη και των αλλων "αντιστασιακων" αρχιζουν να αποδιδουν, η φθορα της κυβερνησης Καραμανλη ειναι γεγονος και η αποκαθηλωση του αναμενομενη. Πως ομως φτασαμε ως εδω; Η αναλυση δειχνει, οτι σκοπος της φασαριας ειναι η ματαιωση της συμφωνιας κατασκευης του πετρελαιαγωγου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη



του Εμμανουηλ Σαριδη







Εισαγωγη: Περι τινος προκειται;







„Θελουμε να πληγει η Νεα Δημοκρατια“, ελεγε στη Βουλη το βραδυ της 22.10.2008 ο Αλεκος Αλαβανος του ΣΥΡΙΖΑ, κουνωντας απειλητικα τον δεικτη του δεξιου χεριου του προς την κατευθυνση των κυβερνητικων εδρανων. Τετοιου ειδους απειλες, ακομη και βρισιες, ειναι βεβαια συνειθισμενα πραγματα στον αναιδεστατο και κομπορρημονα αυτον πολιτικαντη. Τι να εννοουσε ομως μ’ εκεινο το „οχι ομως για να γυρισουμε παλι εκει που ειμασταν“; Να παμε που κυριε Αλαβανο; Σε καμμια συνεργασιουλα με το ΠΑΣΟΚ; Who knows, κατι θα σοφιστηκε ο τυπος αυτος που παριστανει τον λαικο τυπο. Γεγονος παντως ειναι, οτι οι συνεχεις κατηγοριες και απειλες, οι αλαλαγμοι, ιαχες και οι αναρθρες κραυγες των κομματων της αντιπολιτευσεως μαζι με τον ορυμαγδο της σκανδαλολογιας των Μεσων Μαζικης Ενημερωσης (ΜΜΕ) εχουν φερει ηδη απτα αποτελεσματα: Η κυβερνηση βρισκεται σε κατασταση αποσυνθεσεως, οι υπουργοι της οδηγουνται, ο ενας μετα τον αλλο, σε παραιτηση, η φθορα που υπεστη ειναι μαλλον ανεπανορθωτη. Και εν τω μεταξυ η χωρα συνταρασσεται απο απεργιες, καταληψεις και καθε ειδους αλλες αντικυβερνητικες διαδηλωσεις.



Ενας απο τους παραγοντες που μας οδηγησαν προς τα κει, ηταν και οι τελευταιες σφυγμομετρησεις της κοινης γνωμης, οι οποιες επιρρεασαν τον πολιτη διαπιστωντας μια πρωτοπορια του ΠΑΣΟΚ στην εκλογικη του προτιμμηση, του κομματος εκεινου, που πριν απο λιγους μηνες κινδυνεψε να διαλυθει. Μια λογικη εξηγηση για την αλλαγη αυτη δεν υπαρχει, το κομμα που λενε οτι βρισκεται μπροστα, γιατι αποκαλυπτει ολο και νεα σκανδαλα και διαφθορα στην κυβερνηση Καραμανλη, ειναι εκεινο, που κατα την διαρκεια της μακρας κυβερνητικης του θητειας εβγαλε την διαφθορα απο τα σπαργανα που βρισκοταν και την εκανε γιγαντα: Κατασπαταλησε τεραστια ποσα απο την Ευρωπαικη Ενωση που προοριζονταν για παραγωγικα εργα, χωρις να τελειωσει ουτε ενα, η Εγνατια οδος, η ανακαινιση της σιδηροδρομικης γραμμης Αθηνας-Θεσσαλονικης, το κτηματολογιο και τοσα αλλα εμειναν στην ιστορια σαν δειγμα πασοκικης ανικανοτητας, διαπλοκης και διαφθορας. Στην ιδια περιοδο το Παπανδρεικο εγινε ακομη πιο πλουσιο και μαζι του πλουτισαν και πολλοι „παραγοντες“, που ξεκινησαν την καρριερα τους ξυπολητοι (Ακης, Γιαννος Παπαντωνιου κ.π.α ) και εγιναν δισεκατομμυριουχοι, το ιδιο και καποιοι πειρατες και κουρσαροι, που με την διαπλοκη εγιναν μεγαλοι και τρανοι. Η μεγαλυτερη κληρονομια που μας αφησε ο „λαοπροβλητος“ ηγετης Ανδρεας Παπανδρεου ηταν ομως ο εθισμος του Ελληνα στην κρατικη παροχη, την τεμπελια, την διαφθορα, την κουτοπονηρια, τον τσαμπουκα και στον ευκολο πλουτισμο, στοιχεια που κανουν σημερα τον βιο της κυβερνησης Καραμανλη αβιωτο – και θα συνεχισουν να επιρρεαζουν αρνητικα την ζωη του τοπου, ανεξαρτητα απο το ποιο κομμα θα κυβερνησει στο μελλον.



Αυτα δεν ειναι δυνατον να τα ξεχνα σημερα ο κοσμος, που ζητα, οπως μας λενε, να ξανακυβερνηθει απο το ΠΑΣΟΚ, του οποιου πολλοι αξιωματουχοι θα επρεπε να ειχαν καθησει προ πολλου στο εδωλιο του κατηγορουμενου. Δεν ειναι δυνατον επισης να εχουν περασει απαρατηρητες οι προσπαθειες που καταβαλλει η κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας για την μεταρρυθμιση της λειτουργιας των κρατικων υπηρεσιων και το καποιο νοικοκυρεμμα του κρατους, μια υποθεση σφοδρα δυσκολη, μια και τα κληματα φυτευθηκαν στο ελληνικο αμπελι απ’ την αρχη στραβα. Τα εφαγε μετα και ο γαιδαρος η μαλλον οι γαιδαροι που κυβερνησαν τον τοπο και στραβωσαν ακομη περισσοτερο. Το ελληνικο αυτο αμπελι παραγει σημερα μονο νεποτισμο, διαφθορα, αναξιοκρατια και φαυλοκρατια. Τα προβληματα αυτα δεν αλλαζουν απο τη μια μερα στην αλλη.



Τι Λωζαννη, τι Κοζανη; Λιγα για το καπιταλιστικο συστημα στην Ελλαδα







Αν αυτα ειναι λιγο-πολυ γνωστα, λιγοτερο γνωστο ειναι, οτι η διαφθορα και τα σκανδαλα ειναι συνδρομα του καπιταλιστικου συστηματος, και οτι αυτα δεν υπαρχουν μονο στην Ελλαδα, αλλα παντου οπου επικρατει το συστημα αυτο. Που στηριζεται περισσοτερο στην δωροδοκια, την απατη και το σπεκουλο παρα στους κανονες της οικονομιας των επιχειρησεων που μαθαινουν οι φοιτητες στα Πανεπιστημια. Ακομη δε λιγοτερο γνωστο ειναι, οτι το συστημα αυτο λειτουργει στην Ελλαδα με πολυ μεγαλυτερες και χειροτερες παρενεργειες παρα στη Δυση, οχι γιατι εδω υπαρχουν χειροτεροι πολιτικοι, αλλα γιατι στην Ελλαδα λειπουν πρωτον οι καπιταλιστες και δευτερον οι πολιτικες και κοινωνικες δομες, που στην Δυση λειτουργουν ανασχετικα, περιοριζοντας την ρεμουλα σε καποια ανεκτα ορια.







Στη Δυση επισης ο πολιτης στηριζει την κυβερνηση της χωρας του, ενω στην Ελλαδα την καταπολεμα. Γιατι η επικρατουσα εν Ελλαδι μορφη της οικονομιας δεν ειναι καθαρα καπιταλιστικης, αλλα κομπραδορικης μορφης, δεν υπαρχουν κπιταλιστες, οπως πολυ εσφαλμενα ισχυριζεται η κυρια Παπαρηγα, αλλα ενας και μοναχος, και αυτος ειναι το κρατος και η κυβερνηση του, αρα η μονη „εθνικη“ δομη που υπαρχει ειναι ενας καπιταλιστας χωρις λεφτα, γιατι αυτα που εχει στην διαθεση του προερχονται απο τον εξωτερικο δανεισμο. Και επειδη ο μοναχικος αυτος καπιταλιστας, ελλειψει αλλων κοινωνικων και οικονομικων εταιρων δεν μπορεσε να δημιουργησει καποιες "εθνικες" δομες - γιατι τοτε θα ηταν δικτατορας! - ουτε και ενα πλαισο με τους κανονες και τις συμπεριφορες του ελληνα πολιτη, ουτε τον βοηθα συστηματικα για να αναπτυξει δραστηριοτητες εντος - και ιδιαιτερα εκτος Ελλαδος, που θα απεφεραν πλουτο σ' αυτον και τον τοπο του, καταντησε να ειναι και ο μονος αποδεκτης των καθε ειδους παραπονων και απαιτησεων των πολιτων, για παροχες, μισθους, προνομια, προσληψεις κ.π.α., και το θυμα των επιθεσεων της αντιπολιτευσεως, που θελει να παρει αυτη στα χερια της τα κλειδια των δημοσιων ταμειων. Και βεβαια των δυναμεων της Δυσεως, που θελουν να την τρανσφορμαρουν στα μετρα τους για την καλυτερη διεκπεραιωση των συμφεροντων τους.



Δεν αντεχω στο πειρασμο να πω και δυο λογια για μια σοβαροτατη πτυχη της παγκοσμιοποιησης, που δεν την βλεπω να θεματοποιειται στην Ελλαδα. Δηλαδη οτι ο σημερα παγκοσμιοποιημενος κοσμος ειναι συγχρονως χωρισμενος σ’ ενα Κεντρο, που το αποτελουν 2-3 δυναμεις της Δυσεως, και στην Περιφερεια τους, που την αποτελει ολο το υπολοιπο (δεν θα μπω σε λεπτομερεις για αναζωογονηθεισες δυναμεις οπως η Ρωσια η για αναδυομενες αγορες και χωρες οπως η Κινα και η Ινδια). Και οτι η Ελλαδα ανηκει στην Περιφερεια, γιατι, οπως ειπα παραπανω, στερειται ενος καποιου βιομηχανικου ιστου και αρα δεν υπαρχουν ελληνικες δομες, που να αντιπροσωπευουν ελληνικα συμφεροντα. Το ιδιο συμβαινει και με τα πολιτικα κομματα, που ειναι παραφυαδες αδελφων κομματων της Δυσεως και χρησιμευουν σαν μεταφορικες ταινιες για την προωθηση ιδεολογιων και ιδεολογηματων που καμμια σχεση δεν εχουν με την ελληνικη πραγματικοτητα, οπως η διεθνοποιηση και ο αντικρατισμος, που προπαγανδιζουν σημερα πολυαριθμοι δυτικοι Bloggers – και εχουν υιοθετησει και καποιοι βλακες και στην Ελλαδα.



Ετσι το ΠΑΣΟΚ ειναι παρακλαδι και μεταφορεας των ιδεολογηματων της – γερμανικων συμφεροντων – πολιτικης του Σοσιαλδημοκρατικου κομματος Γερμανιας - SPD - που για τον σκοπο αυτο το ιδρυσε. Το ΚΚΕ ειναι το απολιθωμα ενος σοβιετικου συστηματος, που μονο σαν θεωρια μπορει να εχει καποια εννοια, κατι που ομως δεν το εμποδιζει να συνεργαζεται με το γερμανικο Die Linke, ενα κομμα, που εχει αποταξει απο καιρο τον κομμουνισμο και συγκυβερνα με το SPD (στο Βερολινο φερ’ ειπειν). Και το ΣΥΝ του φαιδρου Τσιπρα μοιαζει με καποιον μεθυσμενο – η μαστουρομενο – των Εξαρχειων, που παραπαιει αναμεσα στα ιδεολογηματα και τα χαζοχαρουμενα κολπα των Ευρωπαιων Πρασινων και της Europäische Linkspartei (ELP), που σε καμμια περιπτωση δεν αποτελουν καποιο φαρμακο για την καταπολεμηση της ελληνικης ασθενειας, την οποια μαλλον χειροτερευουν.







Η ιδια κατασταση επικρατει και στα ΜΜΕ, που χρηματοδοτουνται αδροτατα απο πηγες εντος, και ιδιαιτερα εκτος Ελλαδος, η εχουν αγορασθει κατα πλειοψηφιαν απο ξενους εκδοτικους κολοσσους (RTL, WAZ) που καθοριζουν την πορεια πλευσεως τους συμφωνα με την πολιτικη της πατριδας τους (που ειναι εκ διαμετρου αντιθετη με τα ελληνικα συμφεροντα). Και τα ιδια με τους εν Ελλαδι δρωντες ΜΚΟ, παρακλαδια κι’ αυτοι διεθνων ΜΚΟ (παραδειγμα ο Δημητρας με το Ελληνικο Παρατηρητηριο Συμφωνιων του Ελσινκι και το Balkan Human Rights). Εναν εξ ισου ασχημο ρολο παιζουν, ιδιαιτερα στην νεολαια, διαφορες ιστοσελιδες στο Ιντερνετ, οπως η indy.gr και αλλοι Bloggers, που μεταφερουν ακριτα τα μηνυματα διαφορων αντιεξουσιαστικων και αντεθνικων Websites των Μητροπολεων (βλεπε περι του θεματος και το αρθρο "Human Rights im Krieg" καθως και την μελετη μου "Η Ελλαδα της παρδαλης επαναστασης".





Δεν ειναι λοιπον καθολου παραξενο, που το ελληνικο κρατος ειναι τοσο ευαλωτο. Και σαθρο. Γενεες γενεων κουτοπονηρων πολιτικαντηδων εχουν συνειθισει να μπαινοβγαινουν στις πρεσβειες των μεγαλων δυναμεων – και σημερα να διατηρουν αλλου ειδους σχεσεις μαζι τους - για γλυψιμο, λαδωμα, μπαχτσισι και βεβαια για την προσφορα ειδικων υπηρεσιων - με ολες τις παρενεργειες που εχει αυτο για την ευρυθμη λειτουργια του Δημοσιου και για την τυχη της Ελλαδος. Και χιλιαδες νεοι ανθρωποι εθιζονται στα παραπλανητικα συνθηματα περι διεθνισμου, αντικρατισμου και αντιεξουσιας, που τους πασαρουν τα δυτικα κεντρα και καποιες αλλες δυναμεις, ο καθενας για τους σκοπους του.







Κατω απο αυτες τις προυποθεσεις, τα πολιτικα κομματα που ισχυριζονται, οτι σχηματιζοντας κυβερνηση θα παταξουν την διαφθορα και θα βαλλουν ταξη στο χαος, ειτε δεν ξερουνε τι λενε, η μας δουλευουν. Η διαφθορα, η φαυλοκρατια και η ελληνικη ασθενεια, η διαρκης πολιτικη κριση, θα εξακολουθησουν δυστυχως να υφιστανται, οσο δεν δημιουργηθουν ισχυρες κοινωνικες και πολιτικες δομες ελληνικων συμφεροντων, που θα μπορεσουν να περιορισουν το κακο. Αυτο το διαπιστωσαμε ακομη μια φορα με τις ηπιες μεταρρυθμισεις που υποσχεθηκε ο Καραμανλης. Το μονο αποτελεσμα που ειχαν, ηταν η σημερινη κριση. Που πας ξυπολητος στ' αγκαθια, ακουγα οταν ημουν μικρος στη Σταυρουπολη της Ξανθης, το ωραιο χωριο οπου γεννηθηκα. Ας ελεγε: Θα γινουν μεταρρυθμισεις και κανονειστε την πορεια σας. Θαταν πολυ καλυτερα.



Η κριση. Η Ελλαδα εμποδιο στην ενεργειακη πολιτικη της Δυσεως







Ερχομαι τωρα στους λογους που δημιουργησαν, συντηρουν και οξυνουν την σημερινη κριση που ξεσπασε στην Ελλαδα. Οπως εγραφα και στο τελευταιο μου αρθρο "To Big Game", η κριση αυτη δεν οφειλεται στο οτι „ο λαος θύμωσε με τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή» για την απογοητευτικη εμφανιση του στη Θεσσαλονικη (TO BHMA Online της 21.9.08). Ουτε και φταινε η διαφθορα και τα σκανδαλα της κυβερνησης Καραμανλη, ο Βουλγαρακης, ο Ρουσοπουλος και ο Εφραιμ, οπως μας εχουν κουφανει τα πολιτικα κομματα και η συγχορδια των ΜΜΕ. Διοτι, απλα, η διαφθορα και η φαυλοκρατια δεν δημιουργηθηκαν ξαφνικα και επι ημερων Καραμανλη, αλλα υπαρχουν στην χωρα μας απο συστασεως του ελληνικου κρατους.







Αιτια της κρισεως ειναι η εμπλοκη της Ελλαδος στα γεωστρατηγικα σχεδια των ΗΠΑ και της Δυσης που αφορουν τις ενεργειακες πηγες της κεντρικης Ασιας και τους διαδρομους μεταφορας της ενεργειας προς την Δυση. Πιο συγκεκριμενα προκειται για την συμμετοχη της Ελλαδος στον αγωγο μεταφορας ρωσικης ενεργειας προς την δυτικη Ευρωπη, τον South Stream, και το τμημα του αγωγου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη (βλεπε και „Pipeline-Bau -

Griechenland verbündet sich mit Russland“, Handelsblatt, 15.04.2008

http://www.handelsblatt.com/politik/international/griechenland-verbuendet-sich-mit-russland;1417491). Το τμημα αυτο του αγωγου μπορει να συμφερει την Ελλαδα, θιγει ομως ζωτικα οικονομικα και γεωστρατηγικα συμφεροντα των ΗΠΑ και της Δυσεως. Ο πολεμος λοιπον που ξεσπασε στην Ελλαδα, διοτι περι πολεμου προκειται, εχει σαν σκοπο την φθορα της κυβερνησης Κωστα Καραμανλη μεχρι τελικης πτωσεως και την ματαιωση της κατασκευης του αγωγου απο την επομενη κυβερνηση, ειτε αυτη θα ειναι μια κυβερνηση ΠΑΣΟΚ, ειτε κυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ειτε κυβερνηση συνεργασιας των μεγαλων κομματων. Ακομη ομως και σε περιπτωση που η σημερινη κυβερνηση αντεξει, ο Καραμανλης θα εχει τρομοκρατηθει τοσο, ωστε να την ματαιωσει ο ιδιος. Η η να την παραπεμψει στις καλενδες.



«Οποιος θα καθορισει τη μορφη που θα εχει ο χαρτης των μελλοντικων αγωγων πετρελαιου και αεριου, θα καθορισει και το μελλον ενος μεγαλου μερους του πλανητη», γραφει ο S. Frederick Starr απο το Johns Hopkins University στην Washington, D.C. Για τον λογο αυτο, δηλαδη για τον ελεγχο των χωρων παραγωγης πετρελαιου στην κεντρικη Ασια και διελευσεως των αγωγων μεταφορας του προς τη Δυση, οι ΗΠΑ εχουν δημιουργησει γυρω απο την Ρωσια εναν κλοιο προαμερικανικων-προδυτικων περιοχων, που αρχιζει απο την Barentsee στα βορεια της Νορβηγιας και φτανει μεχρι το Kotzebue της Beringstraße στην βορειοδυτικη Αλασκα και περιλαμβανει τις χωρες Φιννλανδια, τα βαλτικα κρατη, την Πολωνια, την Ουκρανια, την Τουρκια, το Ιρακ, το Αφγανισταν και την Ιαπωνια. Μια διεξοδο απο τον κλοιο αυτο για την Ρωσια αποτελει η συμφωνια που υπεγραψε με την κυβερνηση Καραμανλη τον περασμενο Μαιο (2008) για την μεταφορα πετρελαιου απο το Krasnodar στην βορειοανατολικη Μαυρη Θαλασσα μεχρι το βουλγαρικο Μουργκας και απο κει στην Αλεξανδρουπολη, την South Stream Pipeline.







Και επειδη οι προθεσμιες κατασκευης του αγωγου τρεχουν και οι ΗΠΑ δεν κατορθωσαν να „πεισουν“ τον Καραμανλη να εγκαταλειψει αυτα τα σχεδια (με τις περσινες πυρκαγιες, με το Σκοπιανο, με Κυπρο, Κοσοβο, τις δαπανες για Αwacs, την συμμετοχη της Ελλαδος στην χρηματοδοτηση του ειδικου ταμειου της Συμμαχιας για ελικοπτερα, την ενεργοποιηση της αποφασης του ΚΥΣΕΑ για προμηθεια αμερικανικων πυρομαχικων 120 mm κλπ. κλπ. (βλεπε και τις «Δέκα εντολές» της Ουάσιγκτον προς τον Καραμανλή, Ελευθερος Τυπος της 12.10.08), παιζουν σημερα και το τελευταιο ατου που διαθετουν στην χωρα μας, „τον ανθρωπο μας“ στην Ελλαδα. Ο οποιος, οπως ελπιζουν, θα δωσει στο φιλοδοξο αυτο Project το τελειωτικο χτυπημα.







Οι περιφημες σφυγμομετρησεις της κοινης γνωμης







Ενα μερος της εκστρατειας ειναι και οι προσφατες δημοσκοπησεις, οπου ξαφνικα ειδαμε το ΠΑΣΟΚ να περνει μια πρωτοπορια 36,0% μοναδων εναντι των 35,0% της Νεας Δημοκρατιας (κατα την Public Issue για την εφημεριδα «Καθημερινη» και τον τηλεοπτικο σταθμο Skai στις 10.10.2008). Τωρα, το πως γινεται η ΝΔ απο το περιπου 41,5% και το ΠΑΣΟΚ απο το 33,5% που ειχαν τον Μαιο του 2004 (MRB, Metron Analysis, K-Research), απο το 36% της ΝΔ και το 34% του ΠΑΣΟΚ το 2005 και απο τα αναλογα ποσοστα κατα το 2006 και το 2007 να πεσει κατω απο το ΠΑΣΟΚ, ειναι οντως πολυ περιεργο. Τη στιγμη μαλιστα, που η δημοσκοπιση της Public Issue εβρισκε, οτι το 29% των ερωτηθεντων πολιτων θεωρουν την ΝΔ ως το πιο καταλληλο κομμα για να κυβερνησει την χωρα, σε αντιθεση με το 27% που θεωρουν καταλληλοτερο το ΠΑΣΟΚ και οτι το 41% των ερωτηθεντων θεωρει τον Κωστα Καραμανλη καταλληλοτερο για κυβερνητη απο τον Γιωργο Παπανδρεου, που τον θελουν μονο το 33% των ερωτηθεντων. (για τα αναλυτικα αποτελεσματα βλεπε και στο http://www.eklogesonline.com/portal/polls/2007.asp?state=polls).

Κατ’ αρχην οι λεγομενες σφυγμομετρησεις της κοινης γνωμης ειναι επιστημονικα ακρως αμφιλεγομενες. Να τι γραφει περι αυτου ο Βασιλης Νιζαμης, στελεχος του ΠΑΣΟΚ στην Μαγνησια, στην ιστοσελιδα του http://nizamis.blogspot.com/2008/02/blog-post.html:



• Ο τρόπος που γίνονται οι δημοσκοπήσεις και τα ερωτήματα που θέτουν, μπορούν να κατευθύνουν τις απαντήσεις σε συγκεκριμένες επιλογές, δηλαδή, να επηρεάσουν.

• Ποιος καθορίζει ότι αυτό και όχι κάποιο άλλο είναι το θέμα για το οποίο πρέπει να υπάρξει σφυγμομέτρηση; (Προφανώς είναι ο πελάτης, που έχει ίδιον συμφέρον από αυτήν την καταμέτρηση).

• Πώς διατυπώνονται τα ερωτήματα, σε ποια πράγματα δίνεται έμφαση και με ποια σειρά υποβάλλονται σε αυτούς που παίρνουν μέρος στη σφυγμομέτρηση;

• Πόσα πρόσωπα απαρτίζουν το δείγμα και με ποια κριτήρια αυτά τα πρόσωπα επιλέγονται; (ηλικία, μορφωτικό επίπεδο, οικονομική επιφάνεια, η επαγγελματική κατάσταση).

• Ποιος είναι ο εντολέας, ποια σχέση διέπει τον τελευταίο με την εταιρεία δημοσκοπήσεων, και ποια οικονομικά συμφέροντα σχετίζονται στενά με ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων;







Προφητικος ο Βασιλης Νιζαμης, που γραφει ακομη, οτι „οι δημοσκοπήσεις επηρεάζουν καθοριστικά το ηθικό και τη διάθεση των πολιτικών και των κομματικών στελεχών“. Και οτι „οι αρνητικές δημοσκοπήσεις εχουν για ένα κόμμα παρενέργειες και οδηγούν συχνά σε εσωκομματικές κρίσεις, σε αμφισβήτηση της ηγεσίας, του αρχηγού, ή άλλων κομματικών αξιωματούχων“. Μαγος ηταν;







Η χειραγωγηση του λαου λοιπον με τις δημοσκοπησεις ειναι το ενα, οι πιεσεις των ΗΠΑ στην κυβερνηση να εγκαταλειψει την κατασκευη του αγωγου το δευτερο και η εκστρατεια του ΠΑΣΟΚ εναντιον του Καραμανλη το τριτο μεσο δημιουργιας της κρισεως. Στο οποιο ανηκουν και οι προσφατες δημοσκοπησεις.







"Ο ανθρωπος μας στην Ελλαδα". In action!



Ο Γιωργος Παπανδρεου, τον οποιο στην συνεχεια θα ονομαζω Γιωργακη, ειναι, οπως ειδαμε, για τις ΗΠΑ το μονο πλεον μεσο, με το οποιο μπορουν να ματαιωσουν την κατασκευη του πετρελαιαγωγου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη. Ο Γιωργακης αυτος ειναι για τις ΗΠΑ ο „ανθρωπος μας“ Ελλαδα, κατι το αναλογο με τον Wiktor Juschtschenko και την Julia Timoschenko στην Ουκρανια η με τον Michail Saakaschwili στην Γεωργια. Και οπως οι διαφορες μυστικες και αλλες υπηρεσιες των ΗΠΑ, του Ισραηλ και μερικων ακομη δυτικων κρατων βοηθησαν με ολα τα μεσα που εχουν στη διαθεση τους τον Juschtschenko και την Timoschenko να κερδισουν το 2004 την πορτοκαλι επανασταση τους εις βαρος του ρωσοφιλου Viktor Janukowitsch, τον Michαil Saakaswchwili να εκδιωξει στην Τιφλιδα το 2003 τον Eduard Schewardnadse, τα κινηματα «KelKel» («Αναγεννηση») στο Κιργησταν, τον «Subr» («Βονασος») στην Λευκορωσια και τις κινησεις και δρασεις εναντιον του προεδρου Robert Mugabe στο Zimbabwe η του Hugo Chavez στην Βενεζουελα, ετσι και στην Ελλαδα υποστηριζουν απο καιρο τωρα τον "ανθρωπο τους", τον Γιωργακη - και βεβαια ολους τους με αυτον συναδοντες, που ειναι „ειδικευμενοι“ στην δημιουργια κοινωνικων και πολιτικων αναστατωσεων, αρα τους ειναι παρα πολυ χρησιμοι (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Βloggers, αντιεξουσιαστες, αντικρατιστες και οπως αλλιως λεγονται).







Οι δρασεις των κομματων, οργανισμων και μεμονομενων αυτων προσωπων στην Ελλαδα εχουν μια καταπληκτικη ομοιοτητα με τα κινηματα που ανεφερα παραπανω, γνωστα ως παρδαλες επαναστασεις. Οι παρδαλες αυτες επαναστασεις εγιναν με τις συνταγες καταπολεμησεως και αποκαθηλωσεως αυταρχικων και δυστροπων „δικτατορων“, που δεν δεχονται να δεχθουν τις μεταρρυθμισεις που τους προτεινει η Washington, Δημοκρατιες, προστασια των αθρωπινων δικαιωματων, αδειες για δραστηριοτητες ξενων ΜΚΟ κ.α.παρομοια, δηλαδη να προσκυνησουν τον αφεντη και να τον επιτρεψουν να αλωνιζει στην επικρατεια τους. Ξεκινησαν απο το Βελιγραδι το 2000 με το "Otpor", την "Αντισταση" εναντιον του Μιοσεβιτς και κυκλοφορησαν αμεσως μετα την επιτυχη εκβαση της απο την εταιρια συμβουλων «Center for Applied Nonviolent Action and Strategy» (CANVAS), που ιδρυσαν στο Βελιγραδι ο Srdja Popovic, ενας απο τους βασικους πρωταγωνιστες του Otpor, και ο αμερικανος κατασκοπος Bob Helvey. Η εξαγωγη τεχνογνωσιας για την οργανωση αντιεξουσιαστικων οργανωσεων και κινηματων του CANVAS, δηλαδη οι συνταγες που προτεινουν οι δυο αυτοι ειδικοι για την καλυτερη επιτυχια των επαναστασεων αυτων που γινονται με ειρηνικα μεσα (αν χρειστει βεβαια κινητοποιουμε και μερικες εκατονταδες χιλιαδες στρατο, οπως στο Ιρακ η το Αφγανισταν), αποτελουν απο τοτε το εγχειριδιο ολων των διοργανωτων παρομοιων κινηματων στον κοσμο (βλεπε και το http://www.canvasopedia.org/content/serbian_case/otpor.htm),



Μια απλη συγκριση των δραστηριοτητων του Γιωργακη τα τελευταια χρονια με τις συνταγες του CANVAS, θα επειθε και τον τελευταιο αμφισβητια, οτι οι δρασεις του ειναι μια παρδαλη επανασταση, που χρησιμοποιει παρομοια συνθηματα, παρομοιες κατηγοριες περι ανικανων, υπεροπτικων και διεφθαρμενων ηγετων, παρομοια φιλανθρωπικα φουμαρα για φτωχεια και πλουτο, παρομια προπαγανδιστικα σηματα, υπερβολικη χρηση του Ιντερνετ, και το κυριοτερο, εχει τις ιδιες δυναμεις, τους ιδιους οργανισμους και τις ιδιες πηγες χρηματοδοτησεως απο πισω του οπως οι παρδαλες επαναστασεις της Τιφλιδας, του Κιεβου και ουτω καθ' εξης Για τις παρδαλες αυτες επασασεις βλεπε και το αρθρο μου "Η Ελλαδα της παρδαλης επαναστασης".



Τα ευσημα του Γιωργακη







Επειδη του λειπει το χαρισμα της παρλας που ειχε ο αποδημησας εις τοπους χλοερους πατερας του και το αιωνια χαμογελαστο προσωπο του και οι συνεχεις χειραψιες δεν εχουν και τοσο μεγαλη περαση στην Ελλαδα - εξ ου και κινδυνευσε να χασει και το κομμα που κληρονομησε - του εδωσαν την προεδρεια της Sozialistische Internationale/The Socialist International (SI), ετσι για να αποκτησει λιγο βαρος. Εκτος αυτου ο Γιωργακης χαιρει της υποστηριξης που του παρεχουν πολυαριθμοι διεθνεις οργανισμοι και αλλες υπηρεσιες και μεσα επιρροης των οποιων ειναι μελος η με τις οποιες διατηρει στενες σχεσεις (για τις πηγες χρηματοδοτησεως του θα αναφερθω στο επομενο κεφαλαιο). Ετσι το ΠΑΣΟΚ του Γιωργακη ειναι μελος της The Socialist Group in European Parliament (PES), ο ιδιος ειναι μελος του Bilderberg Club, διατηρει φιλικοτατες σχεσεις με πολλα μελη της European Federation of Journalists (EFJ) κλπ. κλπ. Αντιλαμβανομαστε λοιπον, οτι εχουμε να κανουμε με ενα ατομο, το οποιο παιζει εναν σημαντικο ρολο στην εσωτερικη και εξωτερικη πολιτικη της Ευρωπαικης Ενωσης και των ΗΠΑ, ιδιαιτερα στα Βαλκανια και την Μεση Ανατολη, οπου δρα οχι παντα προς οφελος των χωρων τους. Καθοτι η πολιτικη της ΕΕ και των ΗΠΑ που μεταφερει στοχευει στην καθυποταξη και ποδηγετηση των χωρων των δυο περιοχων, οπου ο Γιωργακης, οπως και στην Ελλαδα, λειτουργει σαν η μεταφορικη ταινια, που προωθει τις διαφορες ιδεολογιες περι συμμετοχικης Δημοκρατιας, ανθρωπινων δικαιωματων, αγωνα κατα διεφθαρμενων ηγετων και αλλα παρομοια στις χωρες αυτες, τα γνωστα "χρυσα" περιτυλιγματα της κυριαρχικης πολιτικης της Δυσεως.







Στην Ελλαδα το ΠΑΣΟΚ διατηρει συν τοις αλλοις και μια σειρα απο ιστοσελιδες, που υμνουν τον ιδρυτη του ("The Andreas Papandreou Foundation" - www.agp.gr), τον σημερινο κατοχο του με τα γνωστα συνθηματα για ανθρωπινα δικαιωματα κλπ. (www.pasok.gr), διαφορες προπαγανδιστικες ιστοσελιδες οπως η http://vasikos-sxoliasmos.pasok.gr, ιστοσελιδες τοπικων παραρτηματων του κομματος και αλλες ων ουκ εστιν αριθμος. Ενδιαφερουσες ειναι και οι διαφορες αλλες δραστηριοτητες του κομματος, συνεδρια, συμβουλια και διαβουλια, φεστιβαλ και φιεστες κ.π.α.







Εστιατοριο "Το ωραιο ΠΑΣΟΚ"



Για να ριξει την κυβερνηση Καραμανλη ο Γιωργακης χρειαζεται σκανδαλα και για την παραγωγη τους ενα μαγειρειο, ας το πουμε εστιατοριο „Το ωραιο ΠΑΣΟΚ“, ειδικευμενο στην παρασκευη σπεσιαλιτε. Οι σπεσιαλιτε αυτες περιεχουν ομως πολυ βλαπτικες ουσιες που δημιουργουν παρενεργειες για την κυβερνηση και την Ελλαδα. Προερχονται απο το βιβλιο μαγειρικης των εκδοσεων CANVAS του Srdja Popovic και απο τα εγχειριδια διαφορων αλλων μυστικων υπηρεσιων των ΗΠΑ, του Ισραηλ κα αλλων δυτικων κρατων.



Απο το μαγειρειο „Το ωραιο ΠΑΣΟΚ“ τα σκανδαλωδη αυτα γευματα πηγαινουν, ζεστα-ζεστα και με Delivery, στα μεγαλα συγκροτηματα των Μπομπολα, Κυριακου, Λαμπρακη, Κοντομηνα, ακομη και στην κρατικη ΕΡΤ, τα οποια ενεργοποιουν παραυτα οσα ΜΜΕ εχουν στη διαθεση τους, και αυτα με τη σειρα τους τους διαφορους κονδυλοφορους και αγροικους φασαριατζηδες των τηλεπαραθυρων, οπου τα σκανδαλα δραματοποιουνται και γαρνιρονται με επιπροσθετες ειδικες σαλτσες. Στο τραινο που ξεκινησε πηδανε και τα υπολοιπα κομματα της αντιπολιτευσεως, οπως εγω το 1955 στο τραμ της Τσιμισκη στη Θεσσαλονικη, και μαζι τους οι πρασινιζοντος χρωματος Bloggers και - λογω της περιραιουσας πλεον ατμοσφαιρας - οι θερμοαιμοι φοιτητες και αλλοι ευεξαπτοι, που αναλαμβανουν ad hoc την οργανωση διαδηλωσεων, καταληψεων και καταστροφων. Στον χαμο που δημιουργειται συνοστιζονται και οι εταιριες δημοσκοπησεων, οι οποιες διαπιστωνουν μια αυξανουσα δυσαρεσκεια του πολιτη εναντι του κυβερνωντος κομματος και η αρνητικη ατμοσφαιρα ανακυκλωνεται περαιτερω, με τα σκανδαλα να πηγαινουν πλεον απο τον εναν στον αλλο και να επιστρεφουν αναθεωρημενα και συμπληρωμενα, οπως εγραφαν πριν τα βιβλια, δημιουργωντας ενα αυτοσυντηρουμενο συστημα, που συντομα γινεται στροβιλος και τσουναμι, παρασερνοντας τα παντα στο περασμα του.



Τα σκανδαλα που παρηγε μεχρι σημερα το μαγειρειο του Γιωργακη καταλογιζονται μεν στην κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας, αυτο ομως δεν ειναι απολυτα σωστο, γιατι πολλα απο αυτα ησαν παλια σκανδαλα του ΠΑΣΟΚ και αλλα προερχονται απο την διαφθορα που επικρατουσε παντα στο κυβερνων κομμα. Παντως ο Γιωργος Κρογιας, ΠΑΣΟΚ, τα συγκεντρωσε σ’ εναν καταλογο που δημοσιευσε με τον τιτλο „εδω ολα τα σκανδαλα της κυβερνησης: 54 μηνες – 45 σκανδαλα“, οπου μεταξυ αλλων αναφερει και τα εξης: Τσιτουριδης, βασικος μετοχος, προσλήψεις εκτος ΑΣΕΠ, απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών, πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ, καρτέλ γάλατος – κουμπάροι, καρτέλ γάλατος – ΜΕΒΓΑΛ, υποκλοπες Vodafone, Μαριέττα και Πολύδωρας, ομόλογα, Μαγγίνας, Ζαχοπουλος, αυθαίρετο Σουφλιά, εξαγορά ΟΤΕ από DT, Λιμάνια (ΟΛΠ) και Κινέζοι, νοθεια στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος, SIEMENS, Λιάπης, Χριστοφοράκος, SIEMENS, αποπομπή Ζορμπά, σκάνδαλο ΟΣΕ, υπόθεση Παυλίδη, ΜΟΝΗ Βατοπεδίου κλπ. κλπ. (βλεπε και ολα τα σκανδαλα της κυβερνησης). Και, οπως ειπαμε, τα σκανδαλα αυτα δεν τα παρηγε ο Καραμανλης, οπως ειπε ο ευτραφης κυριος Βενιζελος στην Βουλη στις 23.10.08, στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλαν για σκοινι.



Οπως και ναχει το πραμμα, η σκανδαλολογια δημιουργησε μια γενικη δυσαρεσκεια, γκρινια και μιζερια και αυτες την σημερινη κριση και την πληρη αποσταθεροποιηση της κοινωνικης και πολιτικης ζωης της χωρας. Ο Ελληνας βρισκεται πλεον σε μια κατασταση αναμονης, περιμενοντας τον Μεσσια που θα τον σωσει. Τα δυτικα κεντρα τριβουν τα χερια τους, περιμενοντας να πεσει η κυβερνηση σαν σκουληκοφαγωμενο μηλο απ’ την μηλια. Και ο Γιωργακης, σιγουρος, οτι αυτος θα ειναι ο αναμενομενος Μεσσιας, ξεκινησε ηδη τις περιοδειες του στην επαρχια, υποσχομενος στον κοσμο λαγους με πετραχειλια: Μια νεα συμφωνια κρατους-κοινωνιας, την γνωστη συμμετοχικη Δημοκρατια, „ενα new deal, μια νεα πολιτικη συμφωνια με τους κοινωνικους εταιρους”, οπως ειπε σε μια ομιλια του στο Ηρακλειο την 12.10.08, καθαρες πομφολυγες, κουβεντες ανευ περιεχομενου. Και ενα οικονομικο προγραμμα με πολλα λεφτα: Για την Παιδεια, για την οικονομια και για τις „αγαθοεργιες“ που υποσχεται στους φτωχους (φτου να μην αβασκαθει, θα ζηλεψε τον μπαμπα του!). Τσιμουδια ομως, που θα βρεθουν τα χρηματα που χρειαζονται για τους „υψηλους“ αυτους σκοπους, κουβεντα για την ενισχυση της παραγωγης που βασιζεται ακομη στις επιδοτησεις της ΕΕ, απιαστα πουλια, οπως ελεγε η γιαγια μου. Και ομως με τετοια φουμαρα ταλαιπωρει τον κοσμο που τον ακουει και εκεινον που τα διαβαζει ανακυκλωμενα και με ενα σωρο εξτρα καρικευματα στα ΜΜΕ.



Πηγες χρηματοδοτησεως



Ο τεραστιος πλουτος που εχει αποκτησει το Παπανδρεικο για τις υπηρεσιες που προσφερει τοσα χρονια στο εθνος και τους προστατες του θα αρκουσε πληρως για την χρηματοδοτηση της εκστρατειας που ξεκινησε ο Γωργακης για να ριξει τον Καραμανλη. Ομως για τετοιες δραστηριοτητες, που καλλιστα εντασσονται στα προγραμματα της Δυσεως για εκδημοκρατισμο της Υφηλιου και για δρασεις εναντιον δυστροπων ηγετων, δεν ειναι αναγκη να φαμε απ’ τα ετοιμα, υπαρχουν πηγες, που διαθετους για τετοιους σκοπους ιλλιγιωδη ποσα, λεφτα με τη σεσουλα, που λεμε. Αρκει κανεις να „συμμορφωθει προς τας υποδειξεις“.







Κατ’ αρχας υπαρχει η κλασσικη χρηματοδοτηση ατομων και οργανωσεων απο τα παραγεματα ταμεια των μυστικων υπηρεσιων και των πρεσβειων των ΗΠΑ και αλλων κρατων της Δυσεως. Απο το 2001 και μετα ομως, απο τοτε που ο George W. Bush ξεκινησε τον αγωνα του για την «καταπολεμηση της τρομοκρατιας» και την „εγκατασταση δημοκρατικων κυβερνησεων“ ανα την Υφηλιο, τα ταμεια των πρεσβειων ειναι Peanuts. Μονο για την περιοδο 2001-2004 διεθεσε ο Bush για τον σκοπο αυτο 4,6 δισεκατομμυρια δολλαρια, για το 2006 προβλεπονταν αλλα 1,3 δισεκατομμυρια δολλαρια (βλεπε και

http://www.marxismuskonferenz.de/beitraege.php?art_id=1014). Ολες οι οργανωσεις οπως ΜΚΟ και αλλες, εχουν ενταχθει απο τοτε στα διαφορα επιχειρησιακα τμηματα της CIA, ιδιαιτερα σ’ εκεινα, που εχουν στο στοχαστρο τους την Ανατολικη Ευρωπη, τον Καυκασο και την Κεντρικη Ασια (οπως φαινεται και απο τις επισημες εκθεσεις της United States Agency for International Development (USAID), το οποιο, ειρησθω εν παροδω, ανηκει στο State Department της κυριας Condoleezza Rice.



Ενα απο τα σημαντικοτερα κεντρα προπαγανδας που εχει απλωσει τα πλοκαμια του σ' ολοκληρο τον κοσμο, ειναι το Open Society Institute & Soros Foundations Network (OSI) του Εβραιου δισεκατομμυριουχου ουγκρικης καταγωγης και αμερικανικης υπηκοοτητας György η George Soros. Το Open Society, Institute, που ιδρυθηκε το 1993, συντηρει σημερα τρια διαφορετικα Open Society Ινστιτουτα καθως και το Eurasia Foundation για την Κεντρικη Ασια. Η οικονομικη και πολιτικη δυναμη του Soros ειναι τεραστια, αρκει να αναφερθει, οτι πριν μερικα χρονια λιγο ελειψε να ανατιναξει στον αερα το Europäisches Währungssystem (EWS). Το οτι τα λεφτα του Soros δεν γινονται απο μονα τους ειναι ευνοητο, αγνωστη ομως ειναι η συνεργασια του με τους μεγαλους σπεκουλαδορους της Wall Street, την εβραιικη τραπεζα Lehman Brothers που χρεωκοπησε, την Federal Reserve Bank, την Κεντρικη Τραπεζας των ΗΠΑ (που ειναι ιδιωτικη και την διοικουσε πριν ο Alan Greenspann και σημερα ο Ben Bernanke, και οι δυο Εβραιοι), που καθοριζουν την χρηματοπιστωτικη τυχη της Γης, δουλευουν με παραγωγα οπως στο καζινο και παραγουν που και που και καμμια κριση που μαζι με το χρημα, ευνοει και την πολιτικη ποδηγετηση της Υφηλιου.



Ολα αυτα τα ιδρυματα προπαγανδιζουν ιδεολογηματα και συνθηματα περι εκδημοκρατισμου και υπερασπισεως των ανθρωπινων δικαιωματων με θυματα ιδιαιτερα την νεολαια, που ανυποπτη πεφτει στην παγιδα τους. Το Slogan που χρησιμοποιουν, «Building a global Alliance for open Society“, λεει, οτι στην πραγματικοτητα εργαζονται για την παγκοσμιοποιηση. Το τι ειναι αυτη η open Society και τι ευαγγελιζεται, δεν μας το λενε και τοσο καθαρα, οποιος ομως εχει εχει εμβαθυνει στο θεμα της παγκοσμιοποιησης μπορει να δει πισω απο τις δραστηριοτητες της οχι μονο τους Neocons αλλα και την παραλληλη κυβερνηση του Bernd Greiner απο το Hamburger Institut für Sozialforschung που ανεφερα παραπανω (βλεπε και www.soros.org).







Ενα αλλο ειναι το Freedom House, ειναι ιδιαιτερα γνωστο για τις ετησιες εκθεσεις που συντασσει για τον βαθμο των δημοκρατικων ελευθεριων που επικρατουν στα διαφορα κρατη και με τις οποιες οι ΗΠΑ μετρουν τις πολιτικες και δημοκρατικες ελευθεριες των πολιτων του – και καθοριζουν την πορεια αναμιξεως τους στα εσωτερικα του. Οι εκθεσεις αυτες λαμβανονται σοβαρα υπ’ οψιν και χρησιμοποιυνται ακομη και απο πανεπιστημιακους για την συγγραφη μελετων και αναλυσεων. Χρηματοδοτειται κατα τα δυο τριτα απο την κυβερνηση των ΗΠΑ και απο διαφορα ιδρυματα, ιδιαιτερα το Soros Foundation. Για τις δραστηριοτητες του Freedom House στην Ελλαδα βλεπε και στο http://www.freedomhouse.org/template.cfm?page=1.







Η εκστρατεια του Γιωργακη εναντιον της κυβερνησης Καραμανλη εκπληρει ολες της προυποθεσεις χρηματοδοτησεως της απο καποια ταμεια, του Soros, του Friedrich-Ebert-Stiftung, του Bertrelsmann-Stiftung η οποιουδηποτε αλλου ιδρυματος που „αγωνιζεται“ για την συμμετοχικη Δημοκρατια και τα ανθρωπινα δικαιωματα η για την καταπολεμηση διεφθαρμενων, δυστροπων και μη επιθυμητων στη Δυση ηγετων. Απο ποιο η ποια ακριβως ιδρυματα παιρνει ο Γιωργακης τα λεφτα που χρειαζεται για την εκστρατεια του, δεν μου ειναι γνωστο, εγω ανεφερα μερικες πιθανες πηγες. Ας μας το πει ο ιδιος. Και αν πει, οτι προερχονται απο συνδρομες των μελων του κομματος η απο την κρατικη ενισχυση για το ΠΑΣΟΚ του, θα του απαντησω, οτι δεν τον πιστευω.







Επιλογος



Η Ελλαδα καλειται ακομη μια φορα να πληρωσει για σφαλματα των πολιτικων της, κι’ ας αυτα να οφειλονται στην απειρια τους σε θεματα εσωτερικης και εξωτερικης πολιτικης, στην παντελη ελλειψη ελληνικων πολιτικων, κοινωνικων και οικονομικων δομων και στις προσωπικες τους φιλοδοξιες για δοξα και χρημα. Καποια σχηματα οργανωμενου κρατους που υπαρχουν, δεν μπορει να θεωρηθουν σαν ελληνικες δομες. Πολιτικα κομματα, ραδιοφωνα, τηλεορασεις, μυστικες υπηρεσιες, ολα τους μοιαζουν να ειναι ελληνικα, χωρις να εχουν ομως ιχνος ελληνικοτητας, γιατι πουθενα δεν βλεπεις ελληνικα συμφεροντα να βρισκονται στο κεντρο της λειτουργιας και των δραστηριοτητων τους. Συμφεροντα Ελληνων βλεπεις, αλλα αυτα δεν ωφελουν σε καμμια περιπτωση το εθνικο συνολο.







Τι μας λενε οι ειδησεις της ΕΡΤ, φερ’ ειπειν, με την διαρκη αντιπαραθεση των πολιτικων κομματων, με τραμπουκους συνδικαλιστες να γκαριζουν η με μαθητες που καταλαμβανουν το σχολειο τους; Ειναι παραστασεις Καραγκιοζη η μας λενε, οτι στην Ελλαδα επικρατει χαος; Και γιατι τοτε να μας το λενε συνεχεια, για να μας πριξουν τελειως, να συγχιστουμε, να νευριασουμε, να δειρουμε τη γυναικα μας η για να καυγαδιζουμε την αλλη μερα με τον γειτονα; Ειναι ενα τετοιο δελτιο ειδησεων κατι το αναλογο με το δελτιο ειδησεων ενος τηλεοπτικου σταθμου της Γερμανιας, κρατικου η ιδιωτικου, που πρωτα θα δειξει τι κανουν οι γερμανοι πολιτικοι στον κοσμο για να προωθησουν τα γερμανικα συμφεροντα και αφηνουν την εξελιξη των τιμων καταναλωτη για ενα αλλο, ειδικο προγραμμα και δεν ασχολουνται με την διαφημιση νεων φαρμακων, που ακομη δεν εχουν κλινικα δοκιμαστει;







Και πως να δικαιολογηθουν οι δρασεις των πολιτικων κομματων και των βουλευτων, που εχουν μεταφρασει αυθαιρετα την εντολη που ελαβαν απο το Συνταγμα, να εργαστουν για το καλο της Ελλαδος, και αντ’ αυτου αναλωνονται στο αλληλοφαγωμα και στην αρνηση και το μπλοκαρισμα καθε πρωτοβουλιας της κυβερνησης να μεταρρυμισει τα κακως και ψυχρως κειμενα; Εινε μηπως αναλογες με τις δραστηριοτητες του Sarkozy η της Merkel στην Ευρωβουλη η στην Κινα, οπου κατω απο αυτα που διατυπωνουν εν ονοματι της ΕΕ κρυβονται οι δικες τους, εθνικες θεσεις και απαιτησεις; Καταλαβαμε τελος παντων, οτι η Ελλαδα, οπως λειτουργει σημερα, ειναι μια απλη καρικατουρα κρατους της Δυσεως, οτι αποτελει μια σκωληκοειδη αποφυση της ΕΕ και των ΗΠΑ, χωρις δικη της πυξιδα, χωρις καπετανιο και πληρωμα, που θα κυβερνα με πυγμη και με συνεση;



Τα πολιτικα κομματα εκλεγονται για να συνεισφερουν για το καλο της Ελλαδος. Οπως ομως λειτουργουν σημερα, κρατουν τον τοπο σε στασιμοτητα, εμποδιζοντας καθε ειδους εξελιξη, καθε προσπαθεια για μια μεταρρυθμιση. Κι’ αυτο, γιατι ενα μεγαλο μερος των βουλευτων τους εχουν μια περιεργη αντιληψη περι σοσιαλισμου, κατι σαν τις ιδεες του Ανδρεα Παπανδρεου, που ζουσε στον δικο του σοσιαλιστικο κοσμο, οπου ολοι ζουν καλα, κανενας δεν δουλευει και τα λεφτα δανειζονται , κατα τον γιοκα του Γιωργακη σημερα, απο τις τραπεζες των Αμερικανοεβραιων. Εξανισταμαι πραγματι, οταν βλεπω βουλευτες που πληρωνονται απο το ελληνικο δημοσιο, και μαλιστα αδροτατα, να απεργαζονται μερα-νυχτα σχεδια για την καταδολιευση και την κατασυκοφαντιση της κυβερνησεως και για την δημιουργια κοινωνικης αναστατωσης που οδηγει μονο στο μπλοκαρισμα των εθνικων δυναμεων. Οι περισσοτεροι τους δε παραβλεπουν, οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχει το μεγαλο κεφαλαιο (της κυριας Παπαρηγα), οτι ο μονος κεφαλαιουχος ειναι το κρατος και οτι το κρατος αυτο δανειζεται για να ικανοιποιησει τις συνεχως διευρυνομενες απαιτησεις των πολιτων του, υποθηκευοντας το παρον και το μελλον του τοπου. Προς μεγαλη ομως χαρα των δυτικων κεντρων, που δεν προλαβαινουν να μας πουλανε οτι παραγουν τα εργοστασια τους, εμεις, σαν καταναλωτικη κοινωνια που γιναμε, θα σπευσουμε να τα αγορασουμε. Και μετα να φωναζουμε, οτι δεν μας φτανουν τα λεφτα. Νοοτροπια της Μεσης Ανατολης, που βλεπω εδω στο Βερολινο να την εχουν οι μεταναστες και προσφυγες απο τις περιοχες εκεινες.







Γι’ αυτο: Οχι πια στους μικρονους, ανικανους, διεφθαρμενους, φαφλαταδες και τσαμπουκαληδες πολιτικους, δεν τους θελω να κυβερναν την πατριδα μου. Με προσβαλουν. Δεν θελω να βλεπω τον Ακη, που εκανε, λεει, αντιδικτατορικο αγωνα στα χαρτοπαικτικα κουτουκια του Μοναχου, τον „κυριο προεδρο“ Κακλαμανη, που επισκευθεις επι ΠΑΣΟΚ το Βερολινο αρνηθηκε να μου δωσει μια δημοσιογραφικη συνεντευξη (εκανα τοτε την τηλεοπτικη εκπομπη Kalimera-TV), γιατι, οπως ειπε, το προγραμμα παραμονης του τοχαν καταρτισει οι γερμανικες αρχες (!), τον φλυαρο Παγκαλο που προδωσε τον Öcalan, τον τσαμπουκαλη Καστανιδη και αλλους τετοιους μαργαριτες. Και σε καμμια περιπτωση τον χαφιφη Γιωργακη πρωθυπουργο, να φλυαρει περι συμμετοχικης Δημοκρατιας, ανθρωπινων δικαιωματων και αγαθοεργων πραξεων, με λεφτα που δεν μας λεει που θα τα βρει (αλλα εμενα μου το ειπε ενα πουλακι: Στις διεθνεις εβραιοκρατουμενες τραπεζες, σαν τον μπαμπακα του, τον σοφο εκεινο προφεσορα της οικονομιας - ας ειναι λαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει – που μας καταχρεωσε και μας εδεσε στις τραπεζες αυτες χειροποδαρα).



Ουτε θελω να βλεπω πλεον αγριανθρωπους συνδικαλιστες, να μπουκαρουν σε δημοσιες υπηρεσιες και οργανισμους, να προπηλακιζουν κοσμο και να διαλυουν συνελευσεις. Ουτε την αστυνομια να υποχωρει μπροστα σ’ενα αφιονισμενο πληθος και να ειναι ανικανη να το εμποδισει απο την εκτελεση ποινικα κολασιμων πραξεων δια τον φοβο των Ιουδαιων. Υπουργοι του Καραμανλη: Οποιος φοβαται, καθεται σπιτι του.







Η Ελλαδα εχει ενα ανησυχο, εξυπνιο και δημιουργικο εμψυχο υλικο. Η Ελλαδα ειναι και μια ομορφη χωρα. Ειναι κριμα να χαραμιζεται απο ανικανους και διεφθαρμενους πολιτικους. Οι πραγματικα ανικανοι και διεφθαρμενοι ανηκουν στο ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτο παραμενω στην γνωμη μου: Ζητω την στηριξη του Καραμανλη απο ολους, οσους σκεφτονται πριν απο την τσεπη και τις προσωπικες τους φιλοδοξιες τον τοπο τους.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ποιοι εκλέγονται για τη ΝΟΔΕ και ποιοι για το συνέδριο από το Νομό Καβάλας

Για τη νέα ΝΟΔΕ στο Νομό Καβάλας εκλέγονται κατά σειρά σταυρών προτίμησης οι εξής:

1. ΠΑΠΑΝΤΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (93), 2. ΔΡΑΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (69), 3. ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ (62), 4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (61), 5. ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (55), 6. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ (51), 7. ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ (49), 8. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ (44), 9. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (44), 10. ΚΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (43), 11. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (43), 12. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (42), 13. ΚΑΤΣΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (35), 14. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ (32), 15. ΠΑΡΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ (31). 

Δεν εκλέγονται οι 16. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (28), 17. ΤΖΑΘΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (23), 18. ΓΙΑΝΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (18), 19. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (17), 20. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (15), 21. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ (12), 22. ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (6).

Για αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΝΔ εκλέγονται οι:

άνδρες - 1. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ (103), 2. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (87), 3. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (87), 4. ΜΕΓΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (71), 5. ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ (54), 6. ΠΟΥΡΣΑΙΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (52), 7. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (43), 8. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (36), 9. ΓΚΟΥΤΖΙΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (34), 10. ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ (27).

γυναίκες - 1. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ (93), 2. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (82), 3. ΠΑΣΤΡΑΦΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (82), 4. ΠΑΡΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ (77), 5. ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (60).

τοπική αυτοδιοίκηση - 1. ΜΠΑΛΙΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 2. ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αγροτοσυνδικαλιστής - 1. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Οδοιπορικό στον ΠΟΝΤΟ με το Σύλλογο Μικρασιατών

9ήμερο προσκυνηματικό οδοιπορικό στον ΠΟΝΤΟ διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Καβάλας «ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου 2010. Μερικές από τις πόλεις που θα περιηγηθούν οι εκδρομείς στον Πόντο είναι και οι εξής : Μπολού, Σαφράμπολη (πόλη που προστατεύεται από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς), Σινώπη, Μπάφρα, Σαμψούντα (αρχαία Αμισός), Ορντού (αρχαία Κατύωρα), Κερασούντα (ένα κομμάτι της τρισχιλιόχρονης ιστορίας των Ελλήνων στον Πόντο), Τραπεζούντα (που είναι χτισμένη από αρχαιοτάτων χρόνων πάνω σε τραπεζοειδή βράχο - με επίσκεψη και στην Παναγία Σουμελά που βρίσκεται 40 χλμ νότια της Τραπεζούντας), Αμάσεια και τέλος Κωνσταντινούπολη. Η εκδρομή περιλαμβάνει 8 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, πρωινό και δείπνο καθημερινά, η τιμή κατά άτομο είναι 610 ευρώ ενώ για την είσοδο στην Τουρκία απαιτείται διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα με λατινικά στοιχεία. Για δηλώσεις συμμετοχής όι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2510 243508, 2510231423 και 6977912818.

Επαφές με τους δημότες καθημερινά ενόψει των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου 2010 από τη δημοτική παράταξη της ΑΚΕΠ

Η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καβάλας ενωμένη για το συμφέρον των Καβαλιωτών συνεχίζει τον αγώνα της

Συγκέντρωση ομάδας στο Ξενοδοχείο Ωκεανίς 26.5.2010

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΠΑΣΟΚ...ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ!!!!

ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΠΑΣΟΚ, ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ, ΓΙΑΤΙ:




1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)

2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)

3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)

4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)

5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)

6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)

7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)

8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα

9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)

10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)



Η "σούμα":

1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ

2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ

3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ

4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ

5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ

6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ

7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ

8. Ρούχα: 500 ευρώ

9. Δώρα: 500 ευρώ

10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη



Αποτέλεσμα...:

Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!!!



Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:

1. Καρκίνο πνευμόνων

2. Διαιτολόγο

3. Τροχαία

4. Εφορία

5. Αλκοτέστ

6. Φλυαρία

7. Παρεξηγήσεις

8. Κινέζικες απομιμήσεις

9. Υποχρεώσεις

10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;;;


Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ο Κώστας Ευθυμιάδης ο νέος πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Ν.Καβάλας

Ο Κώστας Ευθυμιάδης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Νομού Καβάλας. Τα τελικά αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών που έγιναν την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 έχουν ως εξής:

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ      1267     ποσοστό 62,9%

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΕΓΑΣ                747     ποσοστό 37,1%

  ΔΗΜΟΙ              ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ    ΕΓΚΥΡΑ      ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ       ΜΕΓΑΣ
ΚΑΒΑΛΑΣ                    7                        583                  263                        320
ΘΑΣΟΥ                         1                       181                   108                         73
ΦΙΛΙΠΠΩΝ                   -                        130                     88                         42
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ  3                        211                  186                         25
ΠΑΓΓΑΙΟΥ                    -                        110                    76                         34
ΠΙΕΡΕΩΝ                       1                       114                     92                         22
ΟΡΦΑΝΟΥ                    4                        200                   158                         42
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ                1                        188                    108                        80
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ          1                         169                     89                        80
ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ                3                         101                     77                        24
ΟΡΕΙΝΟΥ                       -                          27                      22                          5