Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Πρωθυπουργός εξωτερικού;


Είπε ο υπουργός Οικονομικών ότι θα φτιαχτεί μια νέα φορολογική δήλωση στην οποία θα είναι υποχρεωμένοι όλοι οι πολίτες να δηλώνουν τα πάντα, όχι μόνο τα εισοδήματα αλλά και το πόθεν έσχες. Και αναρωτιέται κανείς: Ποιος μηχανισμός θα είναι αυτός που θα ελέγξει και θα διασταυρώσει όλα αυτά τα στοιχεία των άνω των 4,5 εκατ. δηλώσεων. Φανταστείτε ότι τώρα τα πόθεν έσχες έχουν στιβαχθεί στον Άρειο Πάγο σε μια αποθήκη και κανείς δεν έχει ελέγξει τίποτε. Η κυβέρνηση στην ουσία ομολογεί ότι δεν μπορεί να πιάσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες αν και τους γνωρίζει. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν 10-12 χιλιάδες ευρώ το χρόνο (300 ευρώ το χρόνο γιατρός από το Κολωνάκι για παράδειγμα) αλλά μένουν σε βίλες, οδηγούν πανάκριβα αυτοκίνητα και σκάφη, μένουν μακριά από την εφορία. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους ελέγξει ή μήπως δε θέλει αφού πρόκειται για μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων;

 Τη μια λέει ότι θα μειώσει το κράτος, θα προσλαμβάνει λιγότερους, θα καταργήσει τα stage κι από την άλλη προαναγγέλλει προσλήψεις, αλλάζει το σύστημα διορισμών αλλά όχι προς το να κάνει το κράτος λιγότερο υδροκέφαλο.
Και επιπλέον, έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες έριδες μεταξύ υπουργών και οι πρώτες γκρίνιες. Η Λούκα με τον Πάγκαλο και τον Παπακωνσταντίνου, κάποιοι βουλευτές με τον τσάρο της οικονομίας, άλλοι με την Τίνα Μπιρμπίλη και κάποιες άστοχες ενέργειές της και πολλοί άλλοι με τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος είναι περισσότερο πρωθυπουργός Εξωτερικού αφού τις περισσότερες ημέρες ασχολείται με τα προβλήματα της σοσιαλιστικής διεθνούς ή ετοιμάζεται για λύσεις – πακέτο σε Σκόπια και Ελληνοτουρκικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :