Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μέσω Ε.Ε. η δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη




Η δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη δεν είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, εντούτοις, θα μπορούσε να γίνει με αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης (κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου) προς τα αρμόδια Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αίτηση θα βασίζεται στη δυνατότητα χορήγησης εξαίρεσης μέσω ειδικής νομοθετικής πρόβλεψης από την πλευρά της Ένωσης.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο-τεχνική έκθεση, που συνέταξε ο δικηγόρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης δρ Hans Beeg, και το οποίο απέστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε απάντηση σχετικής ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές Γιώργος Ντόλιος και Αχμέτ Χατζή Οσμάν.

Όπως λέει ο υπουργός Ανάπτυξης, η τελική μελέτη του εγχειρήματος, την οποία επιθυμούν και οι επιχειρηματίες της περιοχής, έχει ανατεθεί στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρη Γιαννακίδη, και αφού τεθεί σε διαβούλευση, «θα προωθηθεί στη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων προκειμένου να ακολουθηθεί η συνήθης θεσμική διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :