Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Εφηβικά απωθημένα και προβληματικές συμπεριφορές ορισμένων που καρπώθηκαν την ψήφο του πόνου των Ελλήνων απειλούν να κατακρεουργήσουν το μέλλον των μελλοντικών γενεών σε ένα χυδαίο διαγκωνισμό λεκτικής διάρροιας.

Σχεδόν υπνωτισμένος παρακολουθώ τις απίστευτες δηλώσεις αλαζονείας και ημιμάθειας, στην καλύτερη περίπτωση, από τις πάσης φύσεως ομιλούσες κεφαλές της “αριστεράς” (ο θεός να την κάνει), με την νέα προοπτική διακυβέρνησης που βλέπει να της χαμογελάει πονηρά, μετά από δυόμιση χρόνια αλαζονικής καταπίεσης και ανάλγητης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση των μνημονίων.




Το δόγμα του “other people’s money” οργιάζει στη δημοσιότητα. Εφηβικά απωθημένα και προβληματικές συμπεριφορές ορισμένων που καρπώθηκαν την ψήφο του πόνου των Ελλήνων απειλούν να κατακρεουργήσουν το μέλλον των μελλοντικών γενεών σε ένα χυδαίο διαγκωνισμό λεκτικής διάρροιας.



Δηλώσεις πως θα ρίξουν στην αγορά χρήματα που θα πάρουν από τις καταθέσεις που “κάθονται στις τράπεζες” (ήδη δανεισμένα στην αγορά ως επαγγελματικά και καταναλωτικά δάνεια, μείον άλλα 100 δισ. από την ΕΚΤ που έχουν αναπληρώσει την αιμορραγία καταθέσεων), ή ακόμη και πως θα πάρουν “αναγκαστικό δάνειο” όσων βγάζουν περισσότερα από 20.000 ευρώ το χρόνο, είναι εγκληματικές! Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι!



Ειπωμένες οι προτάσεις αυτές από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγική (ή έστω και τη θεωρητική) οικονομία καθώς όλη τους τη ζωή πληρώνονται (αδρότατα) από τα χρήματα των φορολογούμενων για να ασχολούνται με την πολιτική, μου φέρνει στο μυαλό παραλληλισμούς.



Ας πούμε π.χ. ότι πας να βάλεις βενζίνη στο μηχανάκι σου, και σε πιάνει ένας πόνος στο στήθος. Το βλέπει το παιδί που βάζει βενζίνη και αρχίζει να σου αναλύει τις λεπτομέρειες εγχείρισης ανοιχτής καρδιάς που (σύμφωνα με εκείνον) θα πρέπει να κάνεις για να μην πεθάνεις. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι!



Ακόμα και η ευκολία με την οποία είπε ο αρχηγός τους “καλά μωρέ, τι έγινε είπε και κάποιος από εμάς και καμιά χαζομάρα”, ή μάλλον στην πραγματικότητα δεν είπε ούτε καν αυτό! Είπε ότι είναι “απόψεις” συνισταμένων εντός του κόμματός τους, και αυτό είναι κάτι το πραγματικά τρομακτικό. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι!



Αν υπήρχε διεθνής οργάνωση με αυτή την ποιότητα μυαλών, γνωστικής βάσης, και συμπεριφορών, σίγουρα θα ονομαζόταν “Anorimous”. Επειδή όμως η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, δεν χωράει χιούμορ. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι!



Η Χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Χρειάζεται να κάνει κάποιες κινήσεις νοικοκυρέματος (βαριέμαι να γράφω πάλι για τα σκουπίδια που μαζεύουμε με κόστος 300 ευρώ τον τόνο, ενώ το κόστος θα έπρεπε να είναι 50-60 ευρώ τον τόνο) και κάθαρσης της διαφθοράς, και μετά να επουλώσουμε τον κοινωνικό ιστό που έχουν ξεσκίσει οι οριζόντιες επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η Ευρώπη πήρε το μήνυμα.



Πάμε πάλι λοιπόν: η χώρα χρειάζεται σταθερότητα.



Οι επιλογές μας είναι ή να επιλέξουμε τους Anorimous να μας βγάλουν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μας κύλησε η αλαζονεία και αμετροέπεια των τελευταίων 38 ετών, ή να δούμε τις πραγματικές προοπτικές συγκράτησης της παρακμής και διάλυσης της Χώρας μας, και να την ξαναενώσουμε στον κίνδυνο εκτροπής, πείνας, εγκλημάτων ακυβερνησίας, εθνικής καταστροφής, και αίματος στους δρόμους.



Για καθέναν μας το παραπάνω ίσως να σημαίνει κάτι διαφορετικό, και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό στη Δημοκρατία. Όμως οι επιλογές μας θα επηρρεάσουν όχι μόνο την επόμενη τετραετία, αλλά και τις ζωές των αγέννητων Ελλήνων για πολλές δεκαετίες.



Είναι ώρα για σοβαρότητα, δεν είναι ώρα για χιούμορ, η χώρα πρέπει να σταθεροποιηθεί.


Του Άγη Βερούτη




Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :