Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Σε λειτουργία τα νέα καλώδια ΔΕΗ σε Θάσο-Κεραμωτή και Αίγινα-Μεθάνα


Τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία τα νέα υποβρύχια καλώδια Θάσου-Κεραμωτής και Αίγινας-Μεθάνων, ανακοίνωσε σήμερα ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρική της ΔΕΗ). Τα έργα ήταν συνολικής αξίας 4.413.700 ευρώ και χρηματοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου από τη ΔΕΗ. Είναι καλώδια μήκους 8,1 και 9,8 χιλιομέτρων αντίστοιχα σε Θάσο και Αίγινα.

«Η λειτουργία των συγκεκριμένων υποβρύχιων καλωδίων διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αδιάλειπτη τροφοδότηση, με ηλεκτρική ενέργεια, της Αίγινας και της Θάσου, αφού τα δύο νησιά τροφοδοτούνται πλέον μέσω τεσσάρων υποβρυχίων καλωδίων το καθένα, εξασφαλίζοντας απόλυτα τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών», αναφέρει ο Διαχειριστής.
Ο Διαχειριστής τονίζει ακόμη ότι, τόσο οι κυβερνήτες των πλωτών μέσων όσο και οι αλιείς, πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρμόδιων Αρχών και τις σημάνσεις που έχουν εγκατασταθεί σε όλα τα υποβρύχια δίκτυα για την αποφυγή τραυματισμού και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια :