Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας στην Πάτρα για τον εορτασμό των 40 χρόνων του Λ.Ε. Πατρών

Το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» ετοιμάζεται για την μεγάλη γιορτή που θα πραγματοποιήσει στην πόλη των Πατρών με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων από την επανίδρυσή του.
Δέκα Λύκεια των Ελληνίδων από όλη την Ελλάδα ανάμεσά τους, του Αργοστολίου, των Γιαννιτσών, της Δράμας, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Καλαμάτας, της Κέρκυρας, του Κιάτου, της Ξάνθης και των Σερρών θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.
Παρελάσεις στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, χορευτικές παραστάσεις, έκθεση οπτικοακουστικού υλικού, έκθεση ζωγραφικής κυριών του Λυκείου και γλέντια είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις που θα έχει την χαρά να απολαύσει από κοντά το πατραϊκό κοινό!
Στο μεγάλο πολιτισμικό γεγονός της πόλης μας θα ταξιδέψουμε μουσικά με τον Νίκο Φιλιππίδη και την ορχήστρα του που θα μας οδηγήσουν στην «Η Ελλάδα σε Κύκλο» με την Χορευτική Παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ.


Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
5:30 μ.μ.:Προσκύνημα όλων των συμμετεχόντων των ΛτΕ στον Πολιούχο της πόλης, Άγιο Ανδρέα.
Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πατρών.
7:00 μ.μ.:Παρέλαση των Λυκείων των Ελληνίδων στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.
Έναρξη: Άγιος Ανδρέας, Λήξη: Πλατεία Γεωργίου.
8:00 μ.μ:Τερματισμός παρέλασης. Υποδοχή από τις Αρχές της πόλης.
Πεντάλεπτη παρουσίαση τοπικών χορών από κάθε Λύκειον των Ελληνίδων.
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
10:00 π.μ.:Έναρξη Έκθεσης Ζωγραφικής του τμήματος κυριών του Λυκείου των Ελληνίδων στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
12:00 μ.μ.:Διάλεξη προς τους χορευτές & μέλη των ΛτΕ, από τον καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λάμπρο Λιάβα, στη Διακίδειο Σχολή Λαού, με θέμα: «Παράδοση και Φολκλόρ. Χρήση και καταχρήσεις στη “διαχείριση” της ελληνικής μουσικής και του χορού».
8:30 μ.μ.:Χορευτική παράσταση «Η Ελλάδα σε κύκλο» στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Απονομή αναμνηστικών από την Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
10:30 π.μ.-12.00 μ.μ.:Ξενάγηση στην Achaia Clauss.
Αποχώρηση συγκροτημάτων.
Διάλεξη προς μέλη τοπικών συλλόγων, από τον καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λάμπρο Λιάβα, στην αίθουσα Αίγλη, στη Veso Mare, με θέμα: «Ελληνική μουσική παράδοση Παρελθόν Παρόν & Μέλλον».
Και διαδικτυακά η Μουσικοχορευτική Εκδήλωση «Η Ελλάδα σε Κύκλο»:
Η τεχνολογία μπορεί να ενώσει όχι μόνο την «Ελλάδα σε κύκλο» αλλά και τον κόσμο ολόκληρο!
Δείτε λοιπόν και διαδικτυακά τη Μουσικοχορευτική Εκδήλωση «Η Ελλάδα σε Κύκλο» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέπτοντας την διεύθυνση http://www.upnet.gr/live/.
Πληροφορίες για τις Δυο Εκθέσεις για τα «40 Χρόνια Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών:
* Έκθεση Οπτικοακουστικού Υλικού «40 Χρόνια Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών», στην Αγορά Αργύρη, από το απόγευμα της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου 2016 έως και το πρωί της Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης για το κοινό θα είναι:
Πρωί: 9:00π.μ. με 1:00μ.μ,
Απόγευμα: 5:00μ.μ. με 9:00μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
* Έκθεση Ζωγραφικής του τμήματος κυριών του Λυκείου των Ελληνίδων, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2016.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης για το κοινό θα είναι:
Πρωί: 10:00π.μ. με 4:00μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :