Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

O πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Κομοτηνή



Με σταθερότητα και αποφασιστικότητα η κυβέρνηση πορεύεται στο δρόμο του έργου και της ευθύνης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά τη δοξολογία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην ιστορική Μητρόπολη της Κομοτηνής.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει προσήλωση στην υπεράσπιση της ποιότητας της Δημοκρατίας και του κύρους της πολιτικής ζωής, αφοσίωση στα διδάγματα της ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού και ζήτησε από όλους υπευθυνότητα, συστράτευση και εθνική ομοψυχία για να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις «μεγάλες και καθοριστικές» προκλήσεις.
«Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για τη χριστιανοσύνη και για όλους τους Ελληνες, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο. Είναι μια μέρα η οποία εμπνέει πίστη, εμπνέει εθνική αυτοπεποίθηση, υποδεικνύει προσήλωση σε αρχές, σε αξίες, σε ιδανικά, υποδεικνύει προσήλωση στην υπεράσπιση της ποιότητας της δημοκρατίας μας και του κύρους της πολιτικής μας ζωής.
»Είναι μια μέρα που εκπέμπει μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ελπίδας. Μηνύματα με άλλα λόγια εξαιρετικά επίκαιρα, ειδικά στη σημερινή, δύσκολη διεθνή συγκυρία. Οι προκλήσεις των καιρών είναι μεγάλες, καθοριστικές για το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι ανάγκη, απαιτούν αυτές οι προκλήσεις, να έχουμε και υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.
»Είναι ανάγκη, απαιτείται, να υπάρχει συστράτευση, εθνική ομοψυχία στο δρόμο του έργου της προόδου, στο δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και ακόμα, απαιτούν οι προκλήσεις αυτές, να έχουμε αφοσίωση στα διδάγματα της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Σε αυτό το δρόμο, το δρόμο το δύσκολο, τον ανηφορικό, ταυτόχρονα όμως το δρόμο της ευθύνης, πορευόμαστε σταθερά» είπε ο κ. Καραμανλής.
Επισκέψεις με προεκλογικό «άρωμα»
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης έργα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη και τον υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Το πρώτο έργο ήταν ο κάθετος οδικός άξονας που συνδέει την Κομοτηνή με τη Νυμφαία και τη Βουλγαρία, μήκους 23 χλμ. και ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος το καλοκαίρι του 2010.
Το δεύτερο έργο ήταν ο οικισμός των εργατικών κατοικιών Ξυλαγανής, για τον οποίο ο κ. Καραμανλής είπε ότι θα είναι έτοιμος σύντομα, θα φιλοξενήσει 36 οικογένειες. Τόνισε επίσης ότι ο οικισμός αυτός είναι προάγγελος για την κατασκευή άλλων τεσσάρων ανάλογων οικισμών στην περιοχή.
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας το οποίο χτίστηκε στα τέλη του 4-ου αιώνα π.Χ. Σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της ανακατασκευής, οι εργασίες του γίνονται με γρήγορους ρυθμούς και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί.
Ο Κ.Καραμανλής σημείωσε, για την ανακατασκευή του αρχαίου θεάτρου, ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, γιατί προσφέρει μία ακόμη «αδιάψευστη μαρτυρία για τη συνεχή, τη διαχρονική, τεράστια προσφορά της Θράκης στην ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :