Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΑΚΕΠ "Η Καβάλα θέλει να δει πράξεις ...κι όχι λόγια"


Πλήθος πολιτών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΑΚΕΠ και του πρώην δημάρχου Στάθη Εριφυλλίδη, με αποτέλεσμα οι χώροι του ξενοδοχείου ΩΚΕΑΝΙΣ όπου κόπηκε χθες η πίτα της Αδέσμευτης Κίνησης Ενεργών Πολιτών να γεμίσουν ασφυκτικά. Ο κ. Εριφυλλίδης στο πλαίσιο της εκδήλωσης προχώρησε στη διακήρυξη αρχών ανακοινώνοντας τη δική του δημαρχιακή υποψηφιότητα και παρουσιάζοντας την πρώτη ομάδα των υποψηφίων δημοτικών του συμβούλων. Μπορεί ο πρώην Υπουργός ΜΑ-ΘΡΑ Μαργαρίτης Τζίμας να μην κατάφερε να παραστεί στην κοπή της πίτας εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο το παρόν έδωσε η Έφη Γιαννούση εκ μέρους του επίσης πρώην Υπουργού ΜΑ-ΘΡΑ Γιώργου Καλαντζή, εντοπίζοντας μάλιστα και το φλουρί στο κομμάτι που έλαβε.


Χαιρετισμούς απεύθυναν κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο αντιπρόεδρος της ΑΚΕΠ Αχιλλέας Μέγας, ο πολιτευτής της ΝΔ Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος, ο αντινομάρχης Γιώργος Τσαλουχίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Σωτήρης Ιατρού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ντίνος Κλειτσιώτης και ο Κώστας Λιόλιος εκ μέρους των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΑΟΚ. Οι πάντες ευχήθηκαν στο Στάθη Εριφυλλίδη ότι καλύτερο για το 2010, εντός του οποίου εκτιμούν πως θα του δοθεί η δυνατότητα επανόδου στο δημαρχιακό θώκο της Καβάλας.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ άσκησε δριμύτατη κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή, υπογραμμίζοντας ότι η «παρένθεση Σιμιτσή» πρέπει να κλείσει και ο δήμος να προχωρήσει σ’ ένα καλύτερο μέλλον ατενίζοντας τις δύσκολες συνθήκες εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Εριφυλλίδη η Καβάλα χρειάζεται ένα δήμαρχο έμπειρο, με όραμα και κατάλληλους συνεργάτες, που δε θα αντιμετωπίζει το αξίωμα ως αυτοσκοπό. «Εμείς από σήμερα τολμάμε κι εμφανιζόμαστε στο προσκήνιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου λένε ότι βιάζομαι, πάντοτε όμως ήθελα να είμαι απολύτως έτοιμος για όλα», σημείωσε χθες ο πρώην δήμαρχος. Ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι το 2007 σκέφθηκε μέχρι και ν’ αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή, ωστόσο στη συνέχεια απογοητεύθηκε από τα πεπραγμένα της διοίκησης Σιμιτσής και πείσθηκε ότι οι δημότες και η πόλη έχουν την ανάγκη ύπαρξης ενός υπεύθυνου δημάρχου.

Παρουσιάζοντας την πρώτη «φουρνιά» των προσώπων που θα στελεχώσουν το συνδυασμό της ΑΚΕΠ ο κ. Εριφυλλίδης διευκρίνισε ότι πίσω τους κρύβονται πολλοί φίλοι, οι οποίοι εθελοντικά επεξεργάζονται το πρόγραμμα της παράταξης ώστε να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο. Τα ονόματα των υποψηφίων που παραβρέθηκαν στη χθεσινή κοπή της πίτας και πλαισίωσαν τον κ. Εριφυλλίδης είναι τα εξής:

* Αβραμίδης Παναγιώτης, Συνταξιούχος ΕΛΑΣ (Αμυγδαλεώνας)

* Γρηγοριάδου Βένη, Δημοσιογράφος

* Δεληκάρης Νικόλαος, Επισιτιστής

* Ζαχαρόπουλος Κων/νος, Υπάλληλος ΚΤΕΛ

* Θεοδοσίου Δημήτριος, Εργολάβος Δ.Ε.

* Θωμαϊδης Παύλος, Δημοτικός Υπάλληλος

* Ιατρού Σωτήριος, Συνταξιούχος

* Ιωσηφίδης Αλέξανδρος, Δάσκαλος (Καρβάλη)

* Καζάκη Μαρία, Έμπορος

* Καζάκος Παύλος, Έμπορος

* Κιοσές Ηλίας, Συνταξιούχος ΕΛΑΣ

* Λύρατζης Δημήτριος, Υπάλληλος ΟΑΕΔ (Λυδία)

* Μανδέχος Γεώργιος, Υπάλληλος ΔΕΥΑΚ

* Μαυρίδης Νικόλαος, Ταξίαρχος Ε.Α.

* Μαυρίδου Αδαμαντία, Πτυχιούχος Ευρωπαϊκών Σπουδών

* Μπρίκος Ιορδάνης, Έμπορος

* Ναϊδος Σωτήριος, Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος

* Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Υπάλληλος ΔΕΥΑΚ

* Τεμεκενίδης Αναστάσιος, Εφοριακός Υπάλληλος

* Τζίμας Δημήτριος, Δικηγόρος

* Τσάλμας Χρήστος, Τραπεζικός Υπάλληλος
(14.1.2010 - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΙΝΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :