Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010


Θα συνεχίσουμε μαζί και θα φέρουμε μαζί σε πέρας τη μεγάλη δομική αλλαγή, δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντηση που είχε με το δ.σ. της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ).
Για συζητηση που έγινε στα γραφεία της ΕΝΑΕ, με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και ουσιαστική και δομήθηκε πάνω στις επισημάνσεις και τις απόψεις του δ.σ. της ΕΝΑΕ, επί του προγράμματος «Καλλικράτης».




Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δημήτρης Δράκος, δήλωσε ότι αναμένουν να γίνουν πράξη αυτά που είπε ο υπουργός, ότι δηλαδή θα διαμορφώσουν από κοινού τις θέσεις κατά το επόμενο διάστημα.





Εμείς -είπε- «θα είμαστε παρόντες με τις θέσεις μας. Θέσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν - τελειοποιηθούν μέσα από το τακτικό μας συνέδριο που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.



Ομως οι προϋποθέσεις, οι οποίες έχουν τεθεί, είναι αδιαπραγμάτευτες και πιστεύουμε ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη».



Ο επικεφαλής του Κινήματος Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ, νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η νέα αρχιτεκτονική συνιστά μια από τις μεγαλύτερες θεσμικές παρεμβάσεις στη χώρα, για την περιφέρεια, μετά τη Μεταπολίτευση.




Σαμαράς με Κακλαμάνη



Συναντήθηκαν χθες για πρώτη φορά, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης της ΚΕΔΚΕ «Ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση», που πρόσκειται ιδεολογικά στη Ν.Δ., με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση.



Συζήτησαν, επίσης, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κακλαμάνης, για τη στρατηγική που ως παράταξη πλέον πρέπει να ακολουθήσουν για το συγκεκριμένο θέμα.



Ο κ. Κακλαμάνης, αφού διευκρίνισε ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επανέλαβε ότι, χωρίς θεσμική κατοχύρωση, χωρίς μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, χωρίς οικονομική «προίκα» και με αντικειμενικά κριτήρια συνενώσεις δήμων, ο όποιος «Καλλικράτης» θα έχει την ίδια τύχη του «Καποδίστρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια :