Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τα σενάρια για τους «16» του Μουντιάλ


Ανοίγει απόψε ο κύκλος της τελευταίας αγωνιστικής που θα κρίνει ποιες ομάδες θα περάσουν στους «16» και σε ποια θέση (ισχύει αυτό και για τις Κολομβία, Ολλανδία, Χιλή, Αργεντινή και Βέλγιο που έχουν ήδη προκριθεί). 
Αδρεναλίνη και αγωνία αναμένεται να χτυπήσουν… κόκκινο. Το pamesports.gr παρουσιάζει κριτήρια ισοβαθμίας, τα… σταυρώματα και τα «θέλω» κάθε ομάδα ξεκινώντας ασφαλώς από τον όμιλο της Ελλάδας.


Κριτήρια ισοβαθμίας:

1) Συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο.
2) Καλύτερη επίθεση στον όμιλο.
3) Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
4) Διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
5) Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
6) Κλήρωση από την οργανωτική επιτροπή της FIFA.

Σταύρωμα 3ου με 4ο όμιλο

Πρώτος 3ου ομίλου με δεύτερο 4ου ομίλου.
Πρώτος 4ου ομίλου με δεύτερο 3ου ομίλου.

3ος όμιλος

Ομάδα Αγ. Β. Γκολ Δ.Τ.
1. Κολομβία 2 6 5-1 +4
2. Ακτή 2 3 3-3 0
3. Ιαπωνία 2 1 1-2 -1
4. Ελλάδα 2 1 0-3 -3

Τρίτη 24/06

Ακτή – Ελλάδα 23.00
Ιαπωνία – Κολομβία 23.00

1) Η Κολομβία έχει προκριθεί, αλλά την «καίει» να μην πέσει πάνω σε Ουρουγουάη ή Ιταλία. Οπότε θα περιμένει να δει την κατάταξη στον 4ο όμιλο (τα ματς γίνονται νωρίτερα) και αναλόγως θα πράξει με την Ιαπωνία. Εάν πάντως, τερματίσει πρώτη η Κόστα Ρίκα, η λογική λέει ότι η ίδια θα ηττηθεί από την Ιαπωνία μήπως και τερματίσει δεύτερη (θα γίνει εάν κερδίσει η Ακτή την Ελλάδα και καλύψει και το -4).

2) Η Ακτή με νίκη προκρίνεται (και πρώτη εάν χάσει η Κολομβία κα καλύψει η ίδια το -4). Με ισοπαλία περνάει εάν δεν κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία καλύπτοντας και το +1. Με ήττα αποκλείεται.

3) Η Ιαπωνία με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται. Με νίκη θέλει ήττα της Ακτής ή ισοπαλία αυτής και να καλύψει η ίδια το -1 στη διαφορά τερμάτων.

4) Η Ελλάδα με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται. Με νίκη θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ιαπωνία ή εάν κερδίσουν και οι δύο να καλύψει το -2 στα γκολ.

Συμπερασματικά

Εάν η Κόστα Ρίκα τερματίσει πρώτη, η Κολομβία θα… ψαχτεί ώστε να βγει δεύτερη και η Εθνική μας θα θέλει ένα… θαύμα για να περάσει στην επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :