Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Tο πρώτο αμερικάνικο πλοίο ανοικτής θαλάσσης με υγραέριο.


Η Gulf Coast Shipyard Group (GCSG) ναυπήγησε το πρώτο από τα έξι σκάφη ανοικτής θαλάσσης διπλής καύσης για την Harvey Gulf International Marine στις εγκαταστάσεις της στο Gulfport του Μισισιπή, κατοχυρώνοντας το πρώτο πλοίο αυτού του είδους με χώρα κατασκευής τις Ηνωμένες Πολιτείες . 
Κινούμενο με το πιο οικολογικό στην καύση του φυσικό αέριο, τα μήκους 92 μέτρων σκάφη θα πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια της πιστοποίησης "ENVIRO+, Green Passport" του Αμερικάνικου Οργανισμού Ναυσιπλοΐας (ABS), καθιστώντας τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον πλοία ανοικτής θαλάσσης στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο John Dane III, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Gulf Coast Shipyard Group, υποστηρίζει ότι «Η καθέλκυση του πρώτου σκάφους αυτού του είδους στις Ηνωμένες Πολιτείες, με άλλα πέντε να ακολουθούν, αποδεικνύει τη δέσμευση τόσο της Gulf Coast Shipyard Group όσο και της Harvey Gulf στην παροχή μηχανολογικών λύσεων για την προώθηση περιβαλλοντικών τεχνολογιών».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Harvey Gulf, Shane J. Guidry, σχολίασε ότι «Η πιστοποίηση των σκαφών αυτών θα γίνει από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Ναυτιλίας για την λήψη της πιστοποίησης "ENVIRO+, Green Passport".

Για να πληρούνται τα κριτήρια, η GSCG έχει τηρήσει τις προϋποθέσεις ότι το σκάφος πρέπει να κατασκευαστεί με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και να διαθέτει προηγμένα συστήματα συναγερμού. Τέλος, το πλοίο θα πρέπει να είναι επανδρωμένο συνεχώς από έναν πιστοποιημένο Περιβαλλοντικό Σύμβουλο».

Η Harvey Gulf έγινε ο πρώτος φορέας των ΗΠΑ που απέκτησε σκάφη ικανά να λειτουργούν αποκλειστικά με φυσικό αέριο το 2011, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με την Trinity Offshore για την κατασκευή των δύο πρώτων σκαφών τέτοιου τύπου. Έκτοτε επιπλέον τέσσερα πλοία έχουν προστεθεί στην παραγγελία.

Το πρώτο πλοίο θα μετακινηθεί σε πρόσφατα διαμορφωμένο χώρο της GCSG στο λιμάνι του Gulfport στα μέσα Μαρτίου για την τελική ολοκλήρωση και τις δοκιμές. Το πλοίο αναμένεται να βαφτίσει και να τεθεί σε λειτουργία λίγους μήνες αργότερα.

Εκτός από τα σκάφη, η Harvey Gulf International Marine κατασκευάζει επίσης τον πρώτο αποθηκευτικό χώρο Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα βρίσκεται στο χώρο εγκατάστασης των σκαφών, στο λιμάνι Fourchon του Λος Άντζελες. Ο αποθηκευτικός χώρος θα αποτελείται από δύο πλατφόρμες, η καθεμιά εκ των οποίων θα έχει δυνατότητα αποθήκευσης 270.000 γαλόνια ΥΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :