Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ραντεβού στην κάλπη Κωστή!

Και επιτέλους μετά από 7,5 χρόνια η Καβάλα είδε το όραμα του Σιμιτσή για την πόλη. Μη μου πείτε ότι δεν το είδατε το ΕΡΓΟ!!!! Αυτό το καταπληκτικό, το φανταστικό, με προοπτική και ανάσα για το κέντρο της πόλης....Όχι δεν καταλάβατε καλά, μην πάει ο νους σας στο έργο του υπόγειου υπερσύγχρονου πάρκινγκ και της ανάπλασης του κέντρου. Αυτό έμεινε στα χαρτιά, στις μελέτες, στη μακέτα που κοσμεί το χώρο από το 2006. Δεν ήταν ικανός ούτε να αντιληφθεί το μέγεθος του έργου, πόσο μάλλον να το τρέξει και να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Η αδράνεια όμως όλων αυτών των χρόνων, έπρεπε κάπου να τον οδηγήσει. Σήμερα, ναι σήμερα που έχουμε εκλογές. Σε πέντε μέρες οι Καβαλιώτες θα ψηφίσουν για το δήμαρχο της πόλης τους. Και επειδή από επικοινωνιακά τρικ ξέρει να παίζει καλά ο Κωστής διάλεξε να παίξει με τη νοημοσύνη μας. Άραγε βλέποντας σκαμμένη όλη αυτή την έκταση του κέντρου της πόλης τι να σκεφτεί ο έρμος ο πολίτης; Ο δήμαρχος έβαλε επιτέλους μπροστά τη μηχανή να φτιάξει το περιβόητο έργο ανάπλασης...Τρομάρα του...Εδώ είναι που έρχεται ο επικοινωνιολόγος, ναι για τέτοια περίπτωση μιλάμε. Εκεί αναφερόμαστε. Γιατί το μόνο που θα γίνει κι ας μη το γνωρίζουν πολλοί είναι η αλλαγή της ασφάλτου, που "κοσμούσε" το χώρο του πάρκινγκ Ροδόπης. Θα φύγει απλά και... λιτά η πίσσα και στη θέση της θα μπει ένα ωραίο σταμπωτό τσιμέντο. Εύγε δήμαρχε! Δεν θέλει πολύ σκέψη. Απλά πέτυχε!!! Τώρα αν ρωτήσεις κι έναν εργολάβο τι εστί σταμπωτό τσιμέντο και πόσο αντέχει στο χρόνο, τότε θα λάβεις και την κατάλληλη απάντηση.
Θα μείνεις στην ιστορία όμως.
Γιατί δεν ξεχνάμε ούτε τα προβλήματα της καθημερινότητας στις γειτονιές και την άμεση ανταπόκρισή σου, ούτε τη δυσοσμία των κάδων, ούτε τις καμένες λάμπες, την εγκατάλειψη των δημοτικών διαμερισμάτων (17 στον αριθμό), ούτε τα πλαστικά κολωνάκια οριοθέτησης στους δρόμους, τις κίτρινες διαγραμμίσεις με κυβόλιθους πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας, την ανάπλαση της Πλατείας του "χωριού" μας με τον Καλατράβα και τους περιθωριακούς και ασφαλώς, (για να μην απαριθμώ κι άλλα περίτρανα "έργα"), το σκάψιμο της πόλης όλη τη διάρκεια του 2008 και του 2009 για τις οπτικές ίνες, "προσοχή στο χαντάκι" έλεγαν όλοι και γελούσαν. Μόνο όποιος έπεφτε μέσα, είτε πεζός, είτε μοτοσικλετιστής, είτε οδηγός αυτοκινήτου ήξερε τι σημαίνει wi- fi για την Καβάλα. Δεν θα αναφέρω τίποτε άλλο, άλλωστε άνθρωπος που δεν ακούει, δεν μπορεί να νοιώσει και τον παλμό της πόλης. Ούτε για τον πολιτισμό, ούτε για τον τουρισμό, ούτε για τον αθλητισμό, ούτε για το λιμάνι, πάρκο, λαϊκή, ....
Θα μείνω σε κάτι πάλι τελευταίο. Στην πρόσκληση για την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της "Ανοιχτής Πόλης" ή κινούμενης πόλης...ή πόλης με ταυτότητα όπως θα την έκανες... Τι το ήθελες εκείνο το περιβόητο κάλεσμα για να μας παρουσιάσεις το όραμά σου για την Καβάλα. 7,5 χρόνια δεν έφτασαν για να δούμε ότι δεν υπάρχει ούτε σχεδιασμός, ούτε όραμα. Μόνο τύχη, τύχη που σε έφερε κατά λάθος στο λευκό κτίριο, που μετά τον Ούγγρο καπνέμπορο Herzog βρέθηκε ο δήμαρχος Αθ. Μπαλάνος να το αγοράσει και να περάσεις κι εσύ από εκεί να αφήσεις την αύρα σου. Η "ήρεμη δύναμη αλλαγής", αυτό δεν είναι το νέο σου προεκλογικό μήνυμα; Άργησες δήμαρχε, άργησες πολύ... Και η αλλαγή έρχεται, είτε το θέλεις είτε όχι. Μιλάμε για πραγματική αλλαγή σελίδας. Γιατί μαζί με την αλλαγή στις 18 και 25 Μαϊου 2014 (επαναληπτικές) κλείνει το απόλυτο κενό της πόλης. Θα πάμε μπροστά, γιατί θέλουμε να πάμε μπροστά. Δεν χαρίζουμε άλλο χρόνο. Δεν κάνουμε άλλα πειράματα.
Ραντεβού στην κάλπη Κωστή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :